-
Colwyn #2038 Jó reggelt, Hölgyek/Urak!
Egyre informatívabb az RSV2 oldal! Remek! Pont azon agyaltam a minap, hogy a wikin fel lehetne kutatni a játékban szereplő fegyverek adatait és segítségképpen ki kellene tenni. Megelőztetek! De ez nem baj. Sőt!
Persze - mint ilyen esetben ez jellemző is -, minden bizonnyal nem 100%-ban autentikus a játékban fellelhető arzenál "lemodellezése".
Találtam egy x360-as FAQ-t, aminek talán hasznos lehet a fegyverekre vonatkozó része: megtalálhatók benne az adott fegyver játékbeli értékei (sebzés, lőtáv, pontosság, átütőerő, tár nagysága). Remélhetőleg nincs nagy eltérés a PC verzióhoz képest. (Akad benne infó az tapasztali pontokkal kapcsolatban is.)
Talán korábban már felmerült itt is, hogy érdemes lenne kommentelni egy-egy fegyvert. Már csak azért is, mert az igen gazdag választékban elveszlik a játékos. A száraz adatok mögött megbújó értékek és hibák pedig csak használat közben kerülhetnek felszínre. Jómagam például igen szűkös keretből választok, amelyet eddigi (R6 játékokból szerzett) tapasztalatom és lustaságom determinál. Többnyire nem szánok időt arra, hogy a bevált/megszokott fegyvereken kívül kísérletezzek, ezért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy másnak mi a kedvence, mit tart az adott pisztoly/géppisztoly/gépkarabély/könnyűgépfegyver erősségének vagy éppen gyengeségének. Nálam Co-op-ban a G3KA+ACOG és MK46+Recoil Control Stock kombó "vált be". Előbbi pontossága, utóbbi tűzereje és tármérete miatt. Noha a H&K cucc már-már sebészi eszköz, automata tüzeléssel 3-4 sorozat után tárcsere kell (ennek ellenére Versus-ban is ezt cipelem magammal). A választott LMG pedig egy romboló, de még a kiegészítéssel is iszonyatosat rúg - és természetesen egy örökkévalóságig tart a tárcsere. (Kipróbáltam egyébként a többi skúlóvetőt is, de valahogy mégis ez az alapfegyver illett a legjobban a kezembe. Az MG36-os egyébként az egyetlen olyan LMG a játékban, amelynek nem hevederes a tárja, ezért gyors[abb]an újratölthető.)