3885
  • Csavez
    Hi!
    Este versus!
    TDM-al kéne kezdeni,azt már rég játszottam!
    21.00.-Csannal gyülekező.
    Üdv
  • Balumann
  • Csanjedi
    engedelmeddel a tapasztalataidat feltenném a tippek rovatba.
  • Colwyn
    Kiváló ötlet mindkettő!
  • Colwyn
    Jó reggelt, Hölgyek/Urak!

Egyre informatívabb az RSV2 oldal! Remek! Pont azon agyaltam a minap, hogy a wikin fel lehetne kutatni a játékban szereplő fegyverek adatait és segítségképpen ki kellene tenni. Megelőztetek! De ez nem baj. Sőt!
    Persze - mint ilyen esetben ez jellemző is -, minden bizonnyal nem 100%-ban autentikus a játékban fellelhető arzenál "lemodellezése".

Találtam egy x360-as FAQ-t, aminek talán hasznos lehet a fegyverekre vonatkozó része: megtalálhatók benne az adott fegyver játékbeli értékei (sebzés, lőtáv, pontosság, átütőerő, tár nagysága). Remélhetőleg nincs nagy eltérés a PC verzióhoz képest. (Akad benne infó az tapasztali pontokkal kapcsolatban is.)

Talán korábban már felmerült itt is, hogy érdemes lenne kommentelni egy-egy fegyvert. Már csak azért is, mert az igen gazdag választékban elveszlik a játékos. A száraz adatok mögött megbújó értékek és hibák pedig csak használat közben kerülhetnek felszínre. Jómagam például igen szűkös keretből választok, amelyet eddigi (R6 játékokból szerzett) tapasztalatom és lustaságom determinál. Többnyire nem szánok időt arra, hogy a bevált/megszokott fegyvereken kívül kísérletezzek, ezért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy másnak mi a kedvence, mit tart az adott pisztoly/géppisztoly/gépkarabély/könnyűgépfegyver erősségének vagy éppen gyengeségének. Nálam Co-op-ban a G3KA+ACOG és MK46+Recoil Control Stock kombó "vált be". Előbbi pontossága, utóbbi tűzereje és tármérete miatt. Noha a H&K cucc már-már sebészi eszköz, automata tüzeléssel 3-4 sorozat után tárcsere kell (ennek ellenére Versus-ban is ezt cipelem magammal). A választott LMG pedig egy romboló, de még a kiegészítéssel is iszonyatosat rúg - és természetesen egy örökkévalóságig tart a tárcsere. (Kipróbáltam egyébként a többi skúlóvetőt is, de valahogy mégis ez az alapfegyver illett a legjobban a kezembe. Az MG36-os egyébként az egyetlen olyan LMG a játékban, amelynek nem hevederes a tárja, ezért gyors[abb]an újratölthető.)
  • PrisonMan
    Szerintem ez nagyon jó ötlet!
  • Csanjedi
    Frissítettem az oldalt, a kezdőlapon látjátok, hogy mely verziószám szükséges a játékhoz, anticipálva a sok frissítést ami még jöhet ubiéktól.
    Továbbá van leetőség a sszerver kijelzésére, hogy éppen fut-e, nem tudom ez kell-e, vagy hogy van-e rá igény. egyelőre a kapcsolás manuális, de dolgozom rajta hogy aki hostol, az tudja a jövőben ki-be kapcsolni, ha van rá igény. ha nincsen, akor természetesen eltávolítom.
  • simonl #2035
    Megoldottam: játék újratelepítés, szépen sorban patch -ek és magyarosítás.

Működik....
  • Semmirekello
    Mákod van XD
  • simonl #2033
    Sziasztok,

1.02 -vel is jó a magyarosítás??? Hogyan?

• bgabor
    A pisztolyok pont attól pisztolyok, hogy nem képesek automata tüzelésre, és pisztolylőszert tüzelnek. Ami pisztolyőszert tüzel, ÉS képes automata tüzelésre(sorozatra), az már géppisztoly.

Nem a tárkapacitás alapján lesz ugyanis valami pisztoly, géppisztoly vagy gépkarabély, hanem a tüzelt lőszer típusa és az automata vagy félautomata tüzelési mód miatt.

A tárkapacitást amúgy is a helyi törvények határozzák meg. Néhány éve amerikában hoztak egy törvenyt mely szerint nem lehet eladni olyan fegyvert, amelynek 10 lőszernél többet tartalmaz a tárja. (gondolom ezzel szeretnék korlátozni az iskolai lövöldözők lehetőségeit, a civil fegyvertartás betiltását nem merik meglépni a hagyományok miatt)
    Ennyire egyszerű. Európában nincs ilyen szabályozás, de itt nem is alanyi jog a fegyvertartás.
  • liberty2
    Hát bebaszok milyen gépigénye van a játéknak ... Tény és való, hogy laptopom van és abból sem a legerősebb, de azt nem vártam volna pl, hogy a blur effektet nem lehet kikapcsolni, csak minimumra venni. Ugyanez az árnyékokkal. Én csak egy tisztességes 25-30 FPS-re vágyom mint a CoD4-ben, de sajnos itt az elérhető maximumom az 7-10 fele van. :(

Esetleg, ha valakinek van megoldása arra, hogyan lehet a grafikát megbuzerálni, hogy alacsonyabb legyen, szt örömmel fogadnám! :D

Amúgy a gépem:
    HP Pavillion DV6000
    AMD Turion64 ( 2 GHrz )
    1 GB RAM
    NVidia 6150 Go ( 128 megás kari )

Ami a játék szempontjából fontos, azt leírtam. A merevlemezen nehezen, de találtam neki 7 giga helyet. :)
  • pzs
    Sziasztok

Ugy néz ki nem a viedejókártya driver volt a problem , hanem kikapcsoltam az amutomatikus ujraindítást és realtek.sys volt , ami ugyi a hangkártya problem. Itt visszaolvasva dxdiag ban kikapcsoltam a hardveres gyorsítást és most ugy tünik faszán megy. Remélem ez volt a kékhalál problemre a megoldás mert nagy szívás volt.
    üdv all
  • PrisonMan
    Gyertek versusra
  • Balumann
    Gyertek chatre!
  • macleody
    Nálam semmi gond az 1.02-vel.
    Magyarosítás is frankó.
  • Balumann
    Jövök úgy 9 előtt pár percel!
  • theodor
    A valódi special magazine-el ami 33round os(ez a full automatic üzemmódhoz van) azzal már besorolható a géppisztoly kategóriába nálam (igaz azzal a tárral már nem is pisztolyra hasonít hanem egy UZI ra). De az alap tárral ami 18 töltényes a gameben (a való életben 17) nálam még mindig pisztoly marad hiába mondasz akármit meg mutatsz különböző törvényeket nálam piszoly lesz.
  • bgabor
    Ja, valóban hülyén hangzik. De pisztolylőszert lő, full auto üzemmódban, szóval géppisztoly az.
    Azért fontos ez, mert például magyarországon engedéllyel bármikor tarthatsz Glock 17est, 19est stb, de 18C-t nem, mert jogilag géppisztolynak minősül. A géppisztoly meg engedéllyel sem tartható.

"Glock 18: Selective-fire variant of the Glock 17, developed at the request of the Austrian counter-terrorist unit EKO Cobra. The Glock 18 is not available to the civilian market. This machine pistol-class firearm has a lever-type fire-control selector switch"
  • simonl #2023
    Sziasztok,

Lehet, hogy be/el néztem vmit, de nekem sokkal vacakabbul futott a játék az új patch el. Leszedtük szépen és játszunk tovább boldogan.
    Azért jó lenne ha megerősítenétek:)

Köszi
  • PrisonMan
    http://ibrik.atw.hu/
    Szerintem az 1.02-höz nem kompatibilis. Kipróbáltam és a főmenüt angolul írja ki..
  • theodor
  • zozox333
    Üdv letöltöttem a magyarítást, de most az uj javitás után kissé fura lett! az a gond, hogy elfelejtettem honnan szedtem le a forditást! Tudna valaki segiteni?
    Köszi!
  • macleody
    Akkor legyen automataratata.
  • Csanjedi
    a fegyverlista kijavítva.
  • Csanjedi
    hát én biztos nem irtam, max amiket kaptam, és beraktam, de hát azt hiszem az olvasoközönség enyit elbir:)
  • theodor
    hát a Glock 18C t én nemnevezném géppisztolynak :) csak mert van egy funkciója, ami képes automata tüzelési módra, attól még lehet azt pisztolyként is használni (pl én single shotban használom mert sztem semmi értelme a automata üzemmódnak)
  • bgabor
    Oké. Mellesleg a 'gépfegyver' szó 3X szerepel az oldalon.
  • Csanjedi
    reakció: nem kötekedés, ezt úgy nevezik közös fejlesztés. köszönöm a kommenteket.
    aztán nem írtam gépfegyvert sehova ha jol emlékszem, még szerencse:)
    ami pcben nincsen, az ki lesz véve idővel, ha szépen mindenki megmondaj mi nem kell. én nem terveztem hogy ezzel sokat foglalkozom, ha van időd ermésztesen megcsináhatod, és ki is szedem ami nem kell.
    kalibernek nem hiszem hogy külön oszloopot csinálok, az adatok nem véresen komolyak, téleg csak tájékoztató jelleg, elvégre a játék nem túl realisztikus ezen a téren. az elválasztást megoldom:)
    mégeccer tx
  • bgabor
    Hát akkor engedelmeddel én is írnék néhány ajánlást hozzá. (bár tudom, hogy már unod a sok kötekedést)
    Olyan kategória, hogy gépfegyver, nem létezik, max az RTL klub híradójában.
    Ami pisztoly lőszert tüzel (9mm, .40,.45 stb) és automata, az géppisztoly. (angolul SMG)
    Az 5.56, 7.62-es és 6.8-as karabélylőszert tüzelő cuccokat magyarul gépkarabélynak(angolban assault rifle) nevezik.(nem pedig rohampuskának, a tükörfordítás nemigazán nyerő)
    Az LMG kategória magyarul könnyűgéppuskának fordítható.

Emellett ha javasolhatom, akkor a fegyverek leírását válaszd el egymástól egy vízszintes vonallal, hogy jobban áttekinthető legyen.
    A kalibereknek lehetne egy külön oszlopot csinálni. Ha gondolod, szívesen leírom melyik fegyó milyen kaliberű.
    Ezen kívül üdvös lenne az azonos kategóriába tartozó fegyókat (SMG,AR,LMG) egy csoportba sorolni, és kivenni a leírásból a PC-verzióban nem szereplő fegyvereket. (pl:PKM)

Kivétel talán a Glock 18C, mert bár egyértelműen géppisztoly, mégis a pisztoly kategóriában szerepel a játékban, tehát a leírásban is maradhat ott.
  • Semmirekello
    http://csanjedi.extra.hu/r6v2/
  • bgabor
    Elmondaná valaki, merre található a szóban forgó oldal?
  • theodor
    az alkamazás vezérelt- el fog normálisan menni. ha te állítgatod összevissza és a game en belül is van AA vagy VSync akkor ütik egymást és üdvözölheted a kékhalált:)
  • Csanjedi
    hát az biztos, de ajáték persze sosem a valóság.
  • theodor
    arra 100%osan tökéletes. majd mi szépen lefaragjuk olyanra mint ami a játékban van mert hát sajnos azt kell mondjam, kicsit eltér a valóságtól sokminden a gameben.
  • pzs
    Nem feltétlenűl mert minden beállítással megprobáltam nyilván , és mindig kifagyogatott .
  • Csanjedi
    a fegyver adatait egy kedves fórumtag gyűjtötte össze wiki-ről, úgy gondolom tájékoztatási célra tökéletesen megfelel, hiszena játék nem kínál különösebb eligazítást a fegyverek mivoltát illetően. a lista ha nem is tökéletes, de igen szépen alakul:)
    köszönöm minden segítő kéznek az együttműködést.
  • Csanjedi
    roger thet, javítva.
  • theodor
    ja, hogy neked kint is rá volt téve az élsimítás :D az loal akkor logikus, h az volt a baj...
    * "Glock18 C" ami a game ben van utólag elfelejtettem odaírni:S
  • pzs
    Sziasztok
    Tegnap irtam , hogy kb 15-20 perc után kifagy a game 1 8800 gts-vel.
    Ugy néz ki meg van a megoldás: nvidia 175.16 dirver + 1.2 patch ez az élsímítási problémát is megoldotta nem kell , hogy ugy legyen beállítva a driver , hogy application controlled. kb 50 percet nyomtam , minden hiba nélkül.Remélem ez lessz a végső megoldás.
    üdv