• halgatyó
    Következő kérdéskör a hasonló szabványú/formátumú/kapacitású írható lemezek. Eddig még mindig megjelentek ezek is nem sokkal a gyárilag "préselt" (ezüstszínű) lemezek után. Bár ahogy nőtt a kapacitás, egyre nagyobb probléma lett írhatóban is megcsinálni.
    Itt két lehetőséget látok: vagy sikerül most is, vagy nem. Mind a két lehetőséget továbbgondolva valami lényegeshez jutunk el:

1.) Ha sikerül megcsinálni, akkor aztán igen komolyan vetődik fel az előbbi kérdés: az ilyen lemezre kiírt adatok tartóssága. Ugyanis a gyári préselt lemezekkel -- eddig legalábbis -- nem nagyon volt gond, az írhatókkal annál inkább.

2.) Ha viszont nem sikerül írható változatot csinálni, akkor a másolásvédelem gyakorlatilag feleslegessé és károssá válik. (Eddig se igazán tartottam jónak)
    Szerintem ez esetben terjedni fognak a hatalmas felbontású filmek alacsonyabb minőségű kópiái, azoknak pedig inkább étvágycsináló hatásuk lesz, szerintem.
    (A winyón tárolni túl sok filmet eléggé drága, és időnként adatvesztéssel is járhat)

Megjegyzem, hogy én nem sok filmet néztem meg eddig, valahogy a filmek szellemi mőségével van egy kis baj, nem a felbontással... de ez mindekinek a saját dolga:-))