Tschabi#27
Kár,hogy itt nem ez a probléma , hanem az, hogy a szolgáltató (UPC) bénaságból/szándékosan egy kicsit többet akart, mint amit a farka elbírt. A p2p korlátozás ugyanis a 10Mbitre történő átálláskor lépett fel. Vagyis valamit tenni kellett, ha már egyszer minél előbb átálltunk nagy sávszélre. Ja, hogy előtte nem mértük fel normálisan a lehetőségeinket és a jövőbeli prognosztizált keresletet és nem fejlesztettük kellőképpen a hálózatot?! Akkor valami "tűzoltó" eszközt kell bevetni.
És szerintem ennél még az is jóval korrektebb lett volna, ha kb 2x annyiért adják a 10megabitest, mert akkor már jóval kevesebben fizették volna elő és legalább a hálózatuk is bírta volna.
Azt a szöveget meg végképp el lehet felejteni, hogy a vevő örüljön, hogy kap valamit, meg azt, hogy a Chellonak az a 10% (ami egyébként nem 10%, de nyilván jól hangzott) nem fontos, még jobban is járnak.
Az rendben van, hogy benne van az ASZF-ben, hogy nyugodtan köcsögösködhetnek, de ettől függetlenül még nem lenne kötelező azt is tenni. Ettől függetlenül nem tudunk sokat tenni, max szolgáltatót váltani. Ha jól tudom a T-O...nem korlátoz, legalábbis amíg ott voltam nem korlátozott, ugyhogy ha jobb nem adódik, vissza is térek hozzá. 10 megabit felesleges webböngészéshez, ahhoz még az 1 megabit is sok...Én persze még bizakodok, hátha fejlesztik a hálózatukat még és akkor előbb utóbb nőhet a sebesség, de olyan már ugyse lesz, hogy a korlátozást megszüntetnék. Ha nem fejlesztenek akkor meg legfeljebb megvárják, míg a torrentezők nagy része csomagot vált, vagy átmegy más szolgáltatóhoz és kihúzzák az árlistájukról a 10megabitet.