Amúgy tapasztaltam. nforce2es lapom van, mert nem élek nagylábon anyagilag, hogy 1-2 évente konfigot cseréljek, de gondolom sokan így vannak ezzel.
Vista fel (700 MBos berhelt verzió, csak a lényeg semmi fölösleg, amúgy a Vista Ultimate telepítője kb. 2,6 GB).
Feltelpül teszem fel az nforce2 (xpre megjelent) drivert, persze úgy ahogy írják a fórumokon, hogy jobbklikk a telepítőn kiválasztani a Windows XP (SP2vel) kompatibilitási módot. Feltelepül, aztán restart, és ugyanúgy működik mintha nem kapcsoltam volna be akompatibilitást. Tehát újraindítás után nincs net és nincs lan, vagyis az én gépemen. Leszedem a drivert van net van hálózat viszont alaplapi dolgok nincsenek beállítva.
Windowsos módszer eszközkezelő, keresse meg a neten, (itt már javítottak xphez képest mert itt meg is találja amit keres), sikeres telepítés. Restart majd vista bootkor kékhalál royal.sys-sel. Mondanom sem kell, hogy amíg nem szedte le és nem telepíttet saját maga a szükséges programot addig nem volt kékhalál.
Szóval Vista-t így kéne reklámozni:
Meguntuk, mostmár visszafelé fejlődünk.
64KB ma már semmire sem elég, de jövőre 10GB sem!
Megalkottuk a leginstabilabb oprendszert a világon, ha gondjuk akad vele, indítsák újra a rendszert, vagy telepítsék újra.