• Jonah
  #41
  " azert mert az en alaplapomon, ASUS P5K3 Premium, integralt 2Gb DDR3 memo van, vagyis (sajnos) NEM bovitheto. Egy evig kb. biztosan eleg még, aztan persze le kell majd cselejem. Jatekhoz meg a video kari memoja szamit jobban..."

  Hozzáértés mekkája ez már :-)
  Szóval: a P5K3 egy csicsás sz*rhalom, jó pénzért, idiótáknak. Akkor már inkább egy deluxe, és az legalább bővíthető... A te alaplapod is csak O.C. módban tud 1600-at. Megjegyezném, hogy még egy jó darabig a DDR3 nem lesz jobb mint a DDR2 de még a DDR-el is kb. ugyanez a helyzet. A miértre egy válasz: lehet bármilyen interfészed, ha az interfész túloldalán ugyanaz a lassúnak mondható elemi memóriacella áll. Tudod, az információkat sem a szél fogja vinni a cellából az interfészbe, annak is van késleltetése. Logikusan, gondold végig: DDR időzítéseihez és alapfrekijéhez képest a DDR2 megemeli a frekit... cserébe nagyobb késleltetéseket rak bele. Aztán jön a DDR3, a képlet ugyanez. Maga a DDR2 és a DDR3 standard protokollja kb. egy az egyben ugyanaz mint a DDR. Csak az időzítése másabb meg a PHY layer leírása a magasabb frekvenica miatt.
  Azon felül 2G már a vista alatt is kevés, ha valami normális game-t indítasz el. Sőt, a Crysis nagy valószínűséggel szét fogja swappelni a vinyóidat, oda úgy olvastam 4G az ajánlott.

  okostojás...