• Adenoma
    namost. ugyanezek kijöttek hozzám nemrégen. kerestek 2 darab fekete cheaftec házas, sokterrás gépet, és eljutottak hozzám. nem volt nálam, nem tudtam ilyen gépről a közelemben, és fingom nem volt az egészről. elvitték a vinyóimat, még a rosszat is, és a szagértőjük ( indexen volt pár napja powaa) megállapított egy szép összeget, de eléggé érdekes volt a szakértő véleménye. pl két programot kétszer tüntetett fel, és a windows (vista+ office) beta termékeit szintén feltüntette mint warez termékek, mindemellett a adobe photoshop 30 napos próbaverzióját is szerette volna megfizettetni velem. ezek mellett illegális termék volt a helyszínen is bemutatott world of warcraft nevű játék. mindemellett szerették volna bebizonyítani hogy én ezeket megosztottam, és mégsúlyosabb legyen a bűn. pluszban bepróbálkoztak egy kis anyagi haszonszerzés jelzővel is. első kérdésem az volt: a wowot bazdmeg ha megosztom bűnt követek el? azt mondták igen. ha a wowot netről letöltöm, bűnt követek el? azt mondták igen. ha elmegyek a wow hivatalos weboldalára, és letöltöm a játékot teljesen legális úton módon bűnt követek el? igen, mert nem vettem meg. ha ezt megosztom, akkor bűnös vagyok? igen. ha a legális letöltés közben a blizzard downloader torrent alapon visszaosztja az általam letöltött tartalmat, akkor a blizzard engem bűn elkövetésére ösztönöz? na itt filmszakadás, a rendőr kiakadt, és nyomatékosan kérte, hogy valljak be mindent. szóval érdekes, itt a nagy hajcihő kell a mediának, mediaból értesül majd az asva és talpnyalói, de az esetek többségében a gyanú megalapozatlan, bebizonyítatlan, sőt, többségében valótlan. az ftp szerverek üzemeltetői a legnagyobb balfarkak, ha nem használnak titkosítást. tőlünk nyugatabbra kötelezhetik a tulajt, hogy adja meg a jelszót, nálunk nem ( de ott is kijátszható, mert megmondod: jancsibacsikisbicskaja volt a pass, de leeht rosszul emlékszel. ha meg valamit elfelejtettél, azért még nem büntettek meg senkit.) a torrentezésnél bepróbálkozhatnak, hogy illegális tartalmak megosztásának elősegítése, de könyörgöm, senki nem tartott puskát az ember fejéhez, hogy töltsön fel, vagy le. a seedergépek tulajdonosait meg tudom sajnálni a titkosítatlan filerendszer hiánya miatt.