• MsOutsider
    #460
    "jósolhatatlan, hogy mennyi ideig fog tartani a vizsgálat"
    És még a "tiszta" szerverek tulajdonosai örüljenek, ha a jogalkalmazók nem ajándékozzák oda a cuccaikat a sáros szerverek tulajdonosainak.
    Mint ahogy az én "drágám" miatt lefoglalt gépemet neki ajándékozta az ügyész (ki tudja, milyen gondolattól vezérelve), a bíró. A kb 80 db tiszta(!), személyes adataimat tartalmazó CD és DVD lemezeimet meg tőle(!) kobozták el, mintha nekem semmi közöm se lenne ahhoz, ami az enyém. (e-vita.blog.hu/2007/11/02/ugyeszi_ajandek_pedofilnek) Érdekes lenne tudni további részleteket pl. a lefoglalási jegyzőkönyvekről: mennyire tartják be a Be vonatkozó passzusait, pl. egyedi azonosítóval ellátnak-e mindent? Az adattartalomról készítettek-e azonnal leltárt? Vagy pl. kiadásukkor veszik majd észre, hogy hoppá! Hiszen ebben a "gépházban" vincseszter is van! Hát akkor vissza az egész. mégse adjuk ki. (e-vita.blog.hu/2007/10/20/isteni_poen)
    Saját megtörtént esetem, ill. másokat érintő intézkedésekről szóló hírek alapján állítom, hogy IT eszközök tekintetében az ügy- ill. bűnjelkezelés rendkivül slendrián, jogszerűsége is vitatható. Nem a Be pontos szabályai, hanem valamiféle fűnyíróelven alapuló szokás ("hagyomány") szerint járnak el, mert az nekik sokkal kényelmesebb, kevesebb munkával jár. És mert a jogszenvedők örülnek, hogy nem még jobban csesznek ki velük, hát kussban vannak, nem tesznek panaszt. így persze, hogy ez a szokás betonozódott be a jogalkalmazókba.