• Failure
    Azért a BSA-t, meg az ASVA-t ne emlegessük már egy helyen, ha egyszer semmi közük egymáshoz.

Az én kérdésem a következő:
    ha egyszer minden adathordozón ott figyel az Artisjus matrica, ami ugye azt jelenti, hogy szerzői jogi hozzájárulás included, akkor utána mire fel ugrálnak?

1. a matrica létjogosultságát azzal lehetne indokolni, hogy alapvetően úgyis mindenki jogsértő tartalmat ment rá.
    Rendben, tegyük fel, hogy így van.
    Akkor viszont utána milyen jogon hurcolunk meg ezért bárkit is?

Miféle köpönyegforgatás az, hogy az egyik irányból kilobbyzzák maguknak ezt a külön adót, majd pedig mintha ez nem létezne, embereket hurcolnak meg valamiért, amiért indirekt módon így is, úgy is sápot szednek?

A lefoglalás, pellengérre állítás akkor volna jogos, ha közben nem szednének érte jogdíjat.

2. A matrica már önmagában sérti szerintem az ártatlanság vélelmét, mert él a kollektív bűnösség feltételezésével.
    Amennyire én látom, ez már önmagában alkotmánysértés.

3. Megtalálta már valaki valaha azt a törvényt, határozatot, vagy rendeletet, akármit, ami jogerősen felhatalmazza őket a matrica business-re?
    Mert én nem. Elolvastam a szerzői jogokkal kapcsolatos törvényeket, magának az Artisjusnak a honlapján, érdekes módon, ilyet nem találtam közte.

Írtam nekik egy érdeklődő e-mailt, amire azóta is válaszolnak.

Kérdem én, hogy van ez?
    Valamiért fizetsz, ha akarsz, ha nem.
    Fizetsz, hacsak nem külföldről veszed a nyersanyagot, mint ahogy egyébként már nagyon sokan teszik.
    De ha fizetsz is, utána ugyanazért, amiért ő hőbörögve beszedi a lóvét, utána még polgári peres úton sittre is vághatnak?

Különös dolog ez.