• Mofarguru
    #35885
    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek android ügyben. Tíz év után váltottam iOS-ről, és így elsőre van egy két "furcsaság" amit jelenleg még nem nagyon értek az OS-t illetően.

    - Adott egy Huawei Watch GT óra, amit nem tudok installálni, mert az órán lévő QR kód beolvasása után megjelenő linkre kattintva, azt választ kapom, hogy "az ön kapcsolata nem privát" és nem tudok tovább lépni. Ilyenkor mi a teendő, hogy fel tudjam a telefonnal ismertetni az órát?

    - A google címtárba rögzített kontaktok miképp szinkronizálódnak a kalendárral? Csak azért mert azzal nincs gond, hogy a google címtárba rögzített kontaktok rendben szinkronizálódnak a telefonra (bár...itt azért annyi anomáliát észrevettem, hogy pl. a címtárba rögzített születésnapokat nem rögzíti a telefonos kontaktok alá). A mail account mindenhol ugyan az, szóval az nem gond.

    - Tudnátok ajánlani valami nagyon jó jelszó tároló appot, aminek mondjuk van online szinkronizáló felülete is?

    - Kontaktok: itt még annyi lenne amit nem értek, hogy ha a google címtárba a kontaktoknál a rendezési szempont: vezetéknév, a telefonon a névjegy rendezési elv: vezetéknév a névsorrend: vezetéknév elöl és mégis, a bejövő híváskor a vezeték és a utónév fel van cserélve. Miért?!

    Egyelőre ennyi lett volna. Meg kell hagyni, azért 10 éve iOS után még tanulnom kell ezt az Android OS-t. Bár az is igaz, hogy nem ördögtől való...

    Thx!