• cptkilljoy
    Most távol álljon tőlem minden kötözködés és politizálás, de ekkora demagóg marhaságot már rég olvastam. Az rendben van, hogy nem falun, hanem egy harmincezres kisvárosban nőttem fel, de apám 6 osztályt végzett, betanított munkásként pék volt amíg nyugdíjba nem ment (leszázalékolták a műtött lába miatt, ami 50 éves korára kikészült a kemence mellett). Anyám 8 osztályt végzett, árukiadó volt a pékségben, később pedig takarítónő egy középiskolában, majd egy általános iskolában. Gondolom ebből egyértelműen látszik, hogy a szüleim abból a rétegből származnak, akiknek állítólag nem telik főiskolára küldeni a gyereküket. Én valahogy mégis elvégeztem egy informatika szakot és diplomás informatikusként rendszergazda vagyok már több, mint 10 éve. Nem akarok én flamelni, de az ilyen, "ha nem keresünk olyan jól, akkor csak WC pucoló lehet a gyerekből" szövegektől feláll mindig a szőr a hátamon.

Egyébként, hogy ontopic is legyek, a TV2 ezzel csak arra akart rávilágítani, hogy a Győzike nemes egyszerűséggel csak egy primitív fostalicska műsor, amihez igenis kell egy bizonyos alacsony igényszint (ami az én szüleimnél is megvan, még mielőtt valaki ezzel jönne!), ami kereskedelmileg is visszaköszönhet. (Na persze, ha az RTL Klub a Győzike Show alatt gumicsizma és traktor reklámokat nyomat... Pfúúúúj, undorító prekoncepció a műsort nézőkkel szemben.)

És lehet itt mindenféle melldöngetéssel jönni, hogy én így csak Discoveryt vagy úgy csak Spectrumot nézek, de valahogy mégiscsak kereskedelmileg megtérül, hogy már a mittoménhanyadik évadja megy ennek a baromságnak és valahogy mindig azokat a pletykalapokat viszik a legjobban, amiben ez (és a hozzá hasonló baromságok) vannak a címplapon. És az nagyon szép, hogy az SG-n fórumozó 1-2000 ember (akik a TV-s témákhoz néha hozzászólnak - ha sokkal többen vagyunk, akkor elnézést a csúnyán mellément tippemért) kritikus és kiművelt ízléssel bír, de azért lássuk be, mi vagyunk a nagyon-nagyon kicsi kisebbség a lakosság összességét nézve.