| csillagszuletik.tv |
Webcsillag születik |
RTL Klub.hu |
Sorozatjunkie |
Csillag születik (lap.hu) |
-
A teljes cikk...
A rendezvényhez szorosan kapcsolódik egy Guiness rekordkísérlet, ahol egy fiatal mezőtúri srác (Veres Róbert alias MC DC) 9 órán keresztül reppel majd megállás nélkül. A kísérlet nem csak borzasztó nagy állóképességet, hanem alapos mentális felkészültséget is kíván, hiszen nem előre megírt szövegeket fog eldarálni MC DC, hanem minden egyes mondatot a helyszínen rögtönözve (freeestyle) ad majd elő. A Guiness World Records szigorú szabályzata óránként csak 5 perc szünetet enged, továbbá előírja azt is, hogy nem ismételhet szöveget, végig érthetőnek kell lennie a rap-nek (nincs halandzsa), és a reppelés közben maximum 30 másodpercre maradhat csendben.
A helyszínen bárki „bemondhat” témákat, szavakat, amelyeket MC DC belesző a szövegébe. Tervben van élő tévé- és rekláminterjú, mindez természetesen a rekord felállítás részeként, csupa rímben a helyszínen rögtönözve.
Néhány sor MC DC-től: „Eleinte furcsán néztek rám, mivel mozgássérült vagyok, és ezért nem voltam megszokott az emberek számára, de mára elmondhatom, hogy sokan szeretnek és rengeteg barátom és ismerősöm lett, és ma már nem tudnám elképzelni az életem a hip hop nélkül, mert szeretem csinálni és sok mindenkinek tetszik.
Fontosabb szerepléseim: 2005 - It’s Rite Freestyle Battle 3.helyezés, 2006 - It’s Rite Freestyle Battle 1. helyezés, 2007 - It’s Rite Freestyle Battle zsűri tag
További terveim között szerepel a kiadni első albumomat, amely a Tracksound kiadó gondozásában fog megjelenni, valamint szerepelni fogok a Filkó című mozifilmben is amelyet jövő tavasszal kezdünk el forgatni, amellett, hogy szerepelek a filmben, én szerzem a főcímzenét is.”