A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
sir_alex #99939 FM2014_Altrincham_2013/14_I. szezon
A „KLUB”
Az 1891-ben alapított klub legnagyobb sikere az 1980-ban megnyert Skrill Premier titulus volt, amit aztán a következő évben sikerült megvédenie. A két bajnoki címért járó trófea mellett a vitrinben porosodik még 2 FA Trophy és a Northern Premier League Premier Division megnyeréséért valamint a Conference League Cup elhódításáért járó serleg is.
A csapat a 2010/11-es szezonban esett ki a Premier ligából, azóta 6. osztály keserű kenyerét esszük. A kiesést követő évben a 8. majd a tavalyi szezonban már a 4. helyet sikerült elérnünk. A vezetőség elérkezettnek látta az időt, hogy a csapat újra feljusson az 5. ligába, ehhez azonban egy új edző is kellett …
Terveim szerint egy hosszú karrier elindításán gondolkoztam, mikor is az én elképzelésem találkozott az Altrincham vezetőségének visszautasíthatatlan ajánlatával, a maga 1 éves időtartamával és a heti 325 fontot jövedelmező fizetésével. A vezetőség világosan megfogalmazott célja a biztos feljutás a Skrill Premierbe!
A háttér
6. ligás csapathoz mérten nem igazán voltak vérmes reményeim a csapat erősségét valamint az átigazolási- és fizetési keretet illetően és nem is kellett csalódnom.
Az átigazolásra fordíthat összeg egészen pontosan 0 font volt, míg a fizetésekre 5,5k font volt meghatározva, ami a liga többi csapatához mérten nem is volt olyan kevés. A megöröklött keret olyan volt amilyen, de a játékosokról később.
Első döntéseim egyike volt a teljes stáb elbocsátása, valamint az U21 és U18-as csapatok feloszlatása. Akik használhatók voltak, azok átkerültek az első csapatba.
A vezetőséggel folytatott egyeztetéseknek köszönhetően a stáb létszámát meg tudtam duplázni, így lehetőségem nyílt a megörökölt játékos / asszisztens mellé egy új edzőt, felderítőt, egy erőnléti edzőm és két physio-t szerződtetnem. A stáb fáradságos munkájának pozitív hozadékát hétről – hétre éreztem, nagyon sok sérüléstől kíméltek meg, vagy épp tették rendbe a maródiakat.
A csapat
A karrierem kezdetén csak Angliát töltöttem be, amit akkor még kihívásnak éreztem, ma már tudom, hogy hülyeség volt …., a minőségi játékosok hiányát (4+ stars) az egész szezon során éreztem.
A sok – sok egyeztetést követően az induló fizetési keretet sikerült feltornásznom, cca. 6,5 font körüli összegre, így ~ 1.000,- / 1.200,- font szabad pénzügyi keretem maradt. Így az átigazolási idősszakban sikerült 5 új játékost igazolnom. A transfereknek köszönhetően érkezett 1 kapus, két középhátvéd, egy védekező középpályás valamint egy középső középpályás. A távozók szám szerint 17 voltak, gondolom, senkit nem lep meg, ha azt mondom, ingyen távoztak
Taktika és felkészülés
A megörökölt játékosállomány legjobbjai a szélső hátvédek és a szélső támadó középpályások voltak, ezért egy támadó szellemű, de kiegyensúlyotott, elsősorban a szélsőkre alapozó taktika mellett döntöttem.
Az előszezont sikerült rendesen eltolnom, mivel a biztos sikerek reményében szinte csak és kizárólag gyengébb ellenfelekkel mérkőztünk, így a játékoskeret erőssége még előttem is rejtve maradt. Ennek eredményeképpen a bajnokság első felében sorra érkeztek a kisebb és nagyobb pofonok, fűszerezve egy teljesen kiszámíthatatlan formával.
Eredmények:
A bajnokság 8. fordulójában már a 13. helyre estünk vissza, a média már csak a leváltásomról cikkezett. A dolog pikantériája, hogy nyilvánosan a csapat kapitánya állt ki értem ezekben a nehéz hetekben. Ahogy a taktika kezdett összeállni, úgy egyre stabilabb formát tudtunk felmutatni, aminek az eredménye az lett, hogy a csapat a szezon felére elérte a 6. helyet. Ekkor helyzetem igazán nehézre fordult, ugyanis a sajtó már nyíltan arról cikkezett, hogy kik az esetleges jelöltek a helyemre …
21 forduló után tehát a 6. helyen álltunk, 10 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel a hátunk mögött. 59 rúgott gól mellett azonban sajnos, 37-et kaptunk is, ami nagyon sok volt.
Időközben a mind a két FA kupából kiestünk, amit azonban nem bántam, mert a keret sem minőségben, sem pedig számában nem volt alkalmas a háromfrontos harcra. Szerencsére a kupaküzdelmek nem különösebben érdekelte a vezetőséget sem.
A fordulat – végre – februárban érkezett el, amikor is a zsinórban megnyert 5 mérkőzésnek köszönhetően a csapat felugrott a 3. helyre, sőt, reális esélye is volt a bajnoki cím megszerzésére, de a bajnoki címért vívott idegenbeli 6 pontos mérkőzésnek a végén, 2 gólos vereséggel mentünk az öltözőbe. Ezt akkor nehezen éltem meg, de pár fordulóval azelőtt mit meg nem adtam volna ezért a lehetőségért
A 23. fordulóban elért 3. helyénél alább azonban már nem adtuk, így elértük a rájátszást, ahol az elődöntőben a Gloucester, majd a döntőben a Histon csapata várt ránk.
A simának nevezhető elődöntők után, a döntőben 1 góllal jobbnak bizonyultunk és a csapat 3 év után visszajutott a Skrill Premierbe . A vezetőség ezt egy új, 2 éves szerződéssel jutalmazta.
Köszönöm, hogy elolvastad!
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.01.31. 01:21:07