104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• sir_alex
    Zenszkij - szoltan - korbin - sysfox es s tobbiek

Azt hiszem bevallom, elmorzsoltam egy - ket konnycseppet :)
    Rendesek vagytok, koszi a segitseget!

Ma este hozzakezdek a keret at- ed kialakitasahoz.

A lestaktikat miert gondolod kivenni Zenszkij? Talan azert, mert szinte 5 vedo van es azok nem vonalban jatszanak?

Ezt a taktikat mindenkeppen megtartom s nehezebb es idegenbeli merkozesekre. Az otthoni, konnyebb talalkozokra kialakitok ebbol egy 442-ot, ezert ennek szellemeben probalok a puacon kutakodni.

Mar alig varom, hogy hozzakezdhessek
  • Zenszkij
    szerintem a lesre állítást vedd ki, amúgy jó lesz ez
  • szoltan
    Korbin jól mondja, érdemes több scoutot hozni, ha a vezetőség engedi, és jó, ha más nemzetiségű. Nekem sikerült még 5. ligásként szerződtetni Patrik Anderssont, akinek a tudása szinte az összes észak-európai országra kiterjed. Azóta tudtam több jó játékost is hozni Skandináviából, bár ők sem álltak velem szóba, amíg fel nem jutottam a League 2-be. De egy másik nemzetiségű staff is meg tudja dobni a látószögbe kerülő játékosok számát.

Hozzád hasonlóan én is szentimentális edzőnek tartom magam, de sajnos a gyors felfelé lépegetéshez a játékosokat fokozatosan cserélni kell. És nagyon kevés játékos fog veled szóba állni, amíg ilyen alacsony szinten vagy. Ha nem tudsz nekik szerződést ajánlani, akkor esetenként még tudsz velük beszélni, és meggyőzhetők. Nálam az szokott legtöbbször beválni, amikor azt ígérem nekik, hogy legendák lehetnek a klubnál, és trófeákat nyerhetünk együtt a jövőben.

Én csak a legjobbakkal szoktam szerződést hosszabbítani, a többiek távoznak a szezon végén. Vagy non-contract szerződést ajánlok nekik, és akkor legalább ott vannak a keretben, és csak akkor kell nekik fizetni, ha pályára lépnek + bármikor elküldheted őket ingyen (bár ezt a szerződésopciót nem biztos, hogy mindenkire rá tudod erőltetni). Én szeretem azért a bajnoki rajtig fixálni a keretet-bár nem mindig jön össze. Az első 1-2 hónap mindig nehezebb, amíg nem csiszolódik össze a keret eléggé. Ja és még annyi, hogy igazolásoknál azt is szoktam nézni, hogy milyen teljesítményt nyújtott a korábbi csapataiban. Ha valaki sok meccset játszott, de nagyon rossz osztályzatai voltak, akkor őket inkább hanyagolom.
  • korbin555
    1 cent is sok lenne.A nép kérésére került bele,akinek kellett,most csak fizessen érte.
  • Etelkozi Vata
    Köszi!!
    /bár ez nem kevés érte.../
  • korbin555
    Bár nem nekem szólt,de köszi a tippet.Tényleg egyszerűnek tűnik.
  • Sysfox
    A blogsportnak semmi extra háttere sincs. Pofonegyszerű, kell egy Google account és ez annak a része. Gyakorlatilag nagyon egyszerű a kezelése és a használata.
  • korbin555
    Start screen-Downloads-In-game editor-€4,49.
  • korbin555
    Nem összekaptam,hanem kicseréltem.A három évvel ezelőtti 5.helyezett csapatból 5 ember maradt.
    Sandro,Mutch,és Leroy Fer még ebben az egyre erősebb keretben is egész jó játékosnak számít.Charlie Austin már nem annyira,de ő külön téma lehetne.Onuoha pedig már nagyon kilóg lefelé,szezon végén menni fog.Aztán itt van még Gulácsi,aki jól elvan rotációsként,rendszeresen megkapja a lehetőséget.Ő egy évvel előttem érkezett.De ez már egy új csapat,tele fiatal klasszisokkal.Nem egy-két nagy nevű világklasszisra költöttem el a pénzt(52M),hanem 3-4 tapasztaltabb játékost hoztam,és 12-13 nagy tehetséget.Két sráccal ugyan mellényúltam,de a többi mind világklasszis lesz,némelyik már most is az.Meccsről meccsre,hónapról hónapra erősebbek leszünk,ahogy a fiatalok gyűjtik a tapasztalatokat.
    Csak az a gondom,hogy fájdalmas lesz lelépnem innen.Márpedig muszáj lesz,mert a német/francia bajnokság még vár rám.
  • Etelkozi Vata
    Az in-game editort hogy tudom használni? Nem találom... :(
    Köszi!
  • korbin555
    2-Ha engednek többet,és meg is tudod fizetni,akkor hozhatsz.Nem baj ha ír,skót,walesi,sőt.Nagyobb lesz a látótered,több játékosból tudsz választani.

3-Ez a fogós kérdés,és a nagy feladat.Idegölő tud lenni,hogy senki nem akar szóba állni veled.Előfordult nálam,hogy az első bajnokira 9 játékosból állt a csapat,és a gép töltötte ki szürke emberkékkel.5-6-7 órákat is eltököltem az ilyen átigazolási szezonokkal.De az utolsó pillanatban is tudsz igazolni.Még inkább,mint nyár elején,mert akkor már a kiszemelteknek sem marad sok lehetősége.A lényeg az,hogy csak jobbak jöhetnek,mint akik távoztak.Különben huzamosabb ideig is ott ragadhatsz az 5.ligában.Pedig nyúlfarknyival erősebb csak,mint a 6.liga.A szentimentalizmusnak itt nincs helye,mindenki pótolható.Ne fiatalokat keress,hanem tapasztalt játékosokat.És lehetőleg mentálisan erőseket,az nagyon megkönnyíti a dolgokat.Néhány kivénhedt öreg róka sokkal többet tud segíteni,mint a 20 évesek.Lehet,hogy szarok(biztosan azok),de rengeteg csata van mögöttük,és a tapasztalat megfizethetetlen.Normális játékos az ellenfeleknél sem lesz,nem kell megijedni.
  • zyndar
    Szépen összekaptad a bagázst, csak így tovább.

@Zenszkij: jó ezt látni, szépen visszatér a csapat a nemzetközi vérkeringésbe. Szerintem érdekes belegondolni, milyen erős lenne ma, ha nem is a jugoszláv bajnokság, de a Jugoszláv válogatott, ha nem hullik szét az ország.

@sir_alex: további sok sikert és kitartást legfőképpen!
  • sir_alex
    A szezon végeztével elérkezett az általam leginkább kedvelt időszak, a statisztikák összevetése, játékosok keresése, új csapat kialakítása.
    Eddig szinte csak és kizárólag nagy csapatokkal toltam, elsősorban a MU-val :) Velük megnyertem mindent, de ezt az új karriert jobban élvezem és ezt komolyan mondom.

Mivel ilyen "lent" még sosem jártam, ezért a következőkben kérnék tanácsot, segítséget.

1. Azt tiszta, hogy több liga kell, be is vannak töltve, június végével már látni fogom őket.
    2. További scout-ra van szükségem? Most 1 van.
    3. Legfőbb gondom, hogy a csapat összes tagja június 30-val lelép, ha nem hosszabbítok. Az egy dolog, hogy szentimentális vagyok, de azt én is látom, hogy a továbblépésre ez a keret már nem lesz elég. Szóval, a játékosaim lelépnek, mielőtt látnám az újakat, így nem nagyon tudom eldönteni, hogy kit is tartsak meg. Ezt Ti miként kezelitek? Nyilván átböngészhetem a Skrill Premier legjobb csapatainak keretét és akkor viszonyíthatok és azt hiszem, ezzel az erővel szélnek is ereszthetem a bandát ...

Előre is köszi, várom a tanácsokat.

sysfox: egy ilyen blogspot-nak milyen technikai háttere van? Jöhet privátban is, ha lesz időd és kedved hozzá.

Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.01.31. 12:48:59
  • zavbal
    szép összefoglaló gratula a feljutáshoz!
    @Zenszkij: Nem sok kellett.Majd jövőre!
    @korbin:hajrá előre a bajnoki címig!Bár az Arsenal elég stabilnak tűnik a 8 kapott gól nem rossz.
  • sir_alex
    Köszönöm!

korbin555: gyorsan összekaptad őket, látom, a szezon végén tőlük is szabadulni szeretnél :)
  • Zenszkij
    Jó látni, hogy a QPR nem a tabella alján van! Hughes nagy csíter.
  • korbin555

Félidőhöz értem.Bár az új évet rögtön egy váratlan vereséggel kezdtük,nagyon elégedett vagyok.Második helyen állunk a bajnokságban,100%-os teljesítménnyel nyertük az(egyébként könnyű)EL csoportot,és mindkét hazai kupában állunk.Bár az FA Cup nekünk csak most kezdődik.Ami pedig nagy elégedettséggel tölt el,az a védelem.Tavaly félidőben 33 gólt kaptunk,most csak tízet.Finomítottam szezon előtt az egyéni utasításokon.A DM-ből anchor man lett,a két szélső hátvédnek pedig beállítottam a "close down less" és a "hold position"-t.Kevesebb támogatást kapnak szélen a csatárok,de hátul látványosan erősebbek lettünk.Az igaz,hogy kevesebb gólt is rúgunk,de valamit valamiért.

Az új emberek mind beváltak.A védelem közepén Veltman 7,47-es átlagot hoz,Paloschi pedig 22 gólos.Az EL-ben volt 4 gólos meccse a Salzburg,és mesterhármasa a G'hoppers ellen.Hughes is nagyon jó,de tőle gólpasszokban többet várok.Rulli a United ellen a 87.percben 11-est fogott,megmentette döntetlenre a meccset.És Charlie Austin sem felejtette el a tavalyi formát,15 gól+10 gólpassznál jár.
    Még egy gondolat Paloschi-ról.Mióta Gepp oktatója,a srácnak hármat emelkedett a determination értéke,és egyébként is elkezdett rohamosan fejlődni.Tavaly alig nőttek az értékei,most meg úgy nő,mintha húznák.Már válogatott lett belőle,és nem csak akkor tud gólt rúgni ha sima a meccs,hanem fontos gólokat is rúgott.Hasonlóban reménykedtem,örülök neki.

• Sysfox
    Ó, most nézem, hogy az életben a Blackburnnél az Under-21 head coach neve Eric Kinder... :)

Kár, hogy nem fiatalabbakkal foglalkozik.
  • Sysfox

Jó kis összefoglaló!
  • Sysfox
    Blackburn:

Elmentve 1289 alkalommal
    Játékidő: 45 nap, 16 óra, 3 perc
    Függőségi ráta: Mik azok az emberek? :)
  • korbin555
    Gratula.Szépen fejlődsz.
  • Zenszkij

Véget ért a 3. évem a Crvna élén. Amint azt korábban írtam, sajnos a 3. helyen kiestünk a BL-ből ezért csak az Európa Liga maradt, ahol azonban a döntőig meneteltünk. Sajnos a Galatasaray nagy falat volt és kikaptunk. Ennek ellenére hatalmas sikernek könyvelem el, ugyanis az EL első fordulójában már ki kellett volna esnünk, mivel a Lille idegenben 4-1-re laposra vert. Csodák csodájára hazai pályán mi is 4-1re győztünk, így végül 11-es párbajjal jutottunk tovább. Ezután jött a Hajduk, az Everton és a Roma. Mindenkin átgázoltunk!

Íme a meccsek. Döntő.

Hazai fronton mindent behúztunk, képet nem is rakok, a hazai front már nem kihívás. Partizan megint csak 5. lett. Elkeserítő. Jó úton haladok, remélem idén a BL-ben is kicsit nagyobb sikerünk lesz.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.31. 09:37:11
  • korbin555
  • Zenszkij
    Hogy hány óra van a Blackburn karrieredben.
  • sir_alex
    FM2014_Altrincham_2013/14_I. szezon

A „KLUB”

Az 1891-ben alapított klub legnagyobb sikere az 1980-ban megnyert Skrill Premier titulus volt, amit aztán a következő évben sikerült megvédenie. A két bajnoki címért járó trófea mellett a vitrinben porosodik még 2 FA Trophy és a Northern Premier League Premier Division megnyeréséért valamint a Conference League Cup elhódításáért járó serleg is.

A csapat a 2010/11-es szezonban esett ki a Premier ligából, azóta 6. osztály keserű kenyerét esszük. A kiesést követő évben a 8. majd a tavalyi szezonban már a 4. helyet sikerült elérnünk. A vezetőség elérkezettnek látta az időt, hogy a csapat újra feljusson az 5. ligába, ehhez azonban egy új edző is kellett …

Terveim szerint egy hosszú karrier elindításán gondolkoztam, mikor is az én elképzelésem találkozott az Altrincham vezetőségének visszautasíthatatlan ajánlatával, a maga 1 éves időtartamával és a heti 325 fontot jövedelmező fizetésével. A vezetőség világosan megfogalmazott célja a biztos feljutás a Skrill Premierbe!

A háttér

6. ligás csapathoz mérten nem igazán voltak vérmes reményeim a csapat erősségét valamint az átigazolási- és fizetési keretet illetően és nem is kellett csalódnom.

Az átigazolásra fordíthat összeg egészen pontosan 0 font volt, míg a fizetésekre 5,5k font volt meghatározva, ami a liga többi csapatához mérten nem is volt olyan kevés. A megöröklött keret olyan volt amilyen, de a játékosokról később.
    Első döntéseim egyike volt a teljes stáb elbocsátása, valamint az U21 és U18-as csapatok feloszlatása. Akik használhatók voltak, azok átkerültek az első csapatba.

A vezetőséggel folytatott egyeztetéseknek köszönhetően a stáb létszámát meg tudtam duplázni, így lehetőségem nyílt a megörökölt játékos / asszisztens mellé egy új edzőt, felderítőt, egy erőnléti edzőm és két physio-t szerződtetnem. A stáb fáradságos munkájának pozitív hozadékát hétről – hétre éreztem, nagyon sok sérüléstől kíméltek meg, vagy épp tették rendbe a maródiakat.

A csapat

A karrierem kezdetén csak Angliát töltöttem be, amit akkor még kihívásnak éreztem, ma már tudom, hogy hülyeség volt …., a minőségi játékosok hiányát (4+ stars) az egész szezon során éreztem.

A sok – sok egyeztetést követően az induló fizetési keretet sikerült feltornásznom, cca. 6,5 font körüli összegre, így ~ 1.000,- / 1.200,- font szabad pénzügyi keretem maradt. Így az átigazolási idősszakban sikerült 5 új játékost igazolnom. A transfereknek köszönhetően érkezett 1 kapus, két középhátvéd, egy védekező középpályás valamint egy középső középpályás. A távozók szám szerint 17 voltak, gondolom, senkit nem lep meg, ha azt mondom, ingyen távoztak 

Taktika és felkészülés

A megörökölt játékosállomány legjobbjai a szélső hátvédek és a szélső támadó középpályások voltak, ezért egy támadó szellemű, de kiegyensúlyotott, elsősorban a szélsőkre alapozó taktika mellett döntöttem.

Az előszezont sikerült rendesen eltolnom, mivel a biztos sikerek reményében szinte csak és kizárólag gyengébb ellenfelekkel mérkőztünk, így a játékoskeret erőssége még előttem is rejtve maradt. Ennek eredményeképpen a bajnokság első felében sorra érkeztek a kisebb és nagyobb pofonok, fűszerezve egy teljesen kiszámíthatatlan formával.

Eredmények:

A bajnokság 8. fordulójában már a 13. helyre estünk vissza, a média már csak a leváltásomról cikkezett. A dolog pikantériája, hogy nyilvánosan a csapat kapitánya állt ki értem ezekben a nehéz hetekben. Ahogy a taktika kezdett összeállni, úgy egyre stabilabb formát tudtunk felmutatni, aminek az eredménye az lett, hogy a csapat a szezon felére elérte a 6. helyet. Ekkor helyzetem igazán nehézre fordult, ugyanis a sajtó már nyíltan arról cikkezett, hogy kik az esetleges jelöltek a helyemre …

21 forduló után tehát a 6. helyen álltunk, 10 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel a hátunk mögött. 59 rúgott gól mellett azonban sajnos, 37-et kaptunk is, ami nagyon sok volt.

Időközben a mind a két FA kupából kiestünk, amit azonban nem bántam, mert a keret sem minőségben, sem pedig számában nem volt alkalmas a háromfrontos harcra. Szerencsére a kupaküzdelmek nem különösebben érdekelte a vezetőséget sem.

A fordulat – végre – februárban érkezett el, amikor is a zsinórban megnyert 5 mérkőzésnek köszönhetően a csapat felugrott a 3. helyre, sőt, reális esélye is volt a bajnoki cím megszerzésére, de a bajnoki címért vívott idegenbeli 6 pontos mérkőzésnek a végén, 2 gólos vereséggel mentünk az öltözőbe. Ezt akkor nehezen éltem meg, de pár fordulóval azelőtt mit meg nem adtam volna ezért a lehetőségért 

A 23. fordulóban elért 3. helyénél alább azonban már nem adtuk, így elértük a rájátszást, ahol az elődöntőben a Gloucester, majd a döntőben a Histon csapata várt ránk.

A simának nevezhető elődöntők után, a döntőben 1 góllal jobbnak bizonyultunk és a csapat 3 év után visszajutott a Skrill Premierbe . A vezetőség ezt egy új, 2 éves szerződéssel jutalmazta.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.01.31. 01:21:07
  • korbin555
    Érdekes a története ennek a csapatnak.Az utóbbi 20 évben volt vagy 13 tulajdonosuk.2005-ben csődbe mentek,kivágták őket a 3.ligába.Azóta csak vegetálnak.Többször nevet is változtattak,ahogy az új tulaj az éppen adott cégéhez bejegyeztette őket.A legutóbbi tulajnak meggyűlt a baja Putyinnal valami gáz,vagy olajvezetékes politikai ügyben,most vagy börtönben lehet,vagy bujkál valahol.Az biztos,hogy horribilis adósságot hagyott maga mögött.A klub tavaly már nem egyszerűen csak csődbe ment,hanem feloszlatták.Már nem is léteztek,és csak egy jogi trükk révén indulhattak a 3.osztályban.A korábbi farmcsapatuk (Alania D) jogán tudtak elindulni.Azok ugyanis éppen ott voltak az orosz NB3-ban.Valami kamu(vagy nem)RT-t alapítottak,gyorsan átvették őket,levették a "D"-t a névből,és jogutódként ott vannak a 3.ligában.Volt belőle nagy kalamajka,több klub is visszalépéssel fenyegetőzött.De már korábban is bajba jutottak korrupció,és gyanús pénzek miatt.2010-ben úgy jutottak vissza az első osztályba,hogy az FC Moszkvát kizárták,és a 3. hely ellenére is mehettek fel.Sokan úgy gondolták,hogy a soros multimilliomos elnök keze benne volt az FC Moszkva kizárásában.Sokra nem mentek vele,azonnal kiestek.Most nincs oligarcha,egy csóró bürokrata az elnök,és a városi önkormányzat tartja őket lélegeztetőgépen.Dióhéjban ennyi az utóbbi két évtized története.

De a játékban nincs is benne az orosz 3.liga,így az Alania sem.Gondolom külső db-t használsz.Vagy már félve kérdezem,hogy ez a 15?Mert kezdek elveszni a különféle kiadások különféle karrierjei között.
    Az "antitálentum" és "vak kutya" pedig Tsoraev lenne?Az egész keret legjobb játékosa.Az viszont tény,hogy sokat keres a többiekhez képest.
  • korbin555
    Sorry.Nem tudtam,hogy a 12-ről van szó.Az habkönnyű a 15-höz képest.Valahogy csak megoldod.
  • 00mate
    Hát FM 12-ben csak annyi van, hogy szerintem elérheti a céljait itt a klubnál, várjunk egy évet. Én nem szívesen engedném el, mert a kapusom világklasszis kb. Jópár BL csoportkört neki köszönhetek. Hihetetlen hogy milyen ziccereket véd néha.
  • korbin555
    Az attól függ,mit mondtál neki.Ha megígéred neki,hogy bajnokok lesztek,BL győztesek,meg a csillagokat az égről,akkor lehet hogy marad.De amíg az ígéret nincs teljesítve,lesz egy boldogtalan embered.Ha pedig az ígéretet nem tudod betartani,abból balhé lesz.Hazugnak fognak tartani,és elveszik a tekintélyed.De az is benne van,hogy a többieknek nem tetszik,hogy erőszakkal itt akarsz tartani valakit.Fenemód meg van ez csinálva a játékban.A játékosoknak lelke van,hogy szakadna rájuk az ég.Én biztos elengedném,de az én vagyok.
  • 00mate
    Ha egy játékost nem akarok elengedni, mert nagyon jó és nem lenne helyette jobb (mert ő nagyobb klubba szeretne menni), és ha elutasítom hogy elmenjen, akkor megbékél idővel? Vagy totál felesleges megtartani?
  • Peti2400
    Köszönöm.
  • korbin555
    Tessék.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.30. 21:49:32
  • Peti2400
    Tud valaki olyan táblázatot küldeni ahol az összes ország youth ratingja fent van?
    Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.01.30. 21:25:42
  • Solt
    Üdv Urak!

Alábbi hivatalos oldalon most cirka 6700.-Forintra ( 16 Font ) jön ki a játék, ezzel a kóddal: 20PERO-FFDIGI-GAMESX

Green Man Gaming
  • korbin555
  • okoska91
    köszönöm, és még róla is légyszíves: Branco van den Boomen
  • korbin555
  • Peti2400

Borysiuk-ról nem tudok képet küldeni.
    Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.01.30. 19:55:18
  • okoska91
    Legyetek szívesek dobjatok nekem egy-egy képet róluk. 2018-2020 környékéről. Minél többen annál jobb. :)
    Rene Krhin
    Ariel Borysiuk
    Josh McEachran

Aek Athennal kezdtem, feljutottunk most az első osztályra készülök. :D

Mondanátok pár játékost kapus, védekező és középpálya valamint szélső posztra. Fiatalok előnyben!
    Köszönöm.
  • Sysfox
    Mit toljak?