A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
sir_alex #99897 Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy feltöltsem első beszámolómat. Úgy vagyok ezzel, mint anno Pelikán elvtárs, hogy „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk …” – akarom mondani az enyém, szóval fogadjátok szeretettel.
Természetesen szívesen veszem az építő és akár a kevésbé építő hozzászólásokat, kritikákat is, legyen annak tárgya a beszámoló tartalma, minősége mind pedig maga a menedzseri munkám szakmai része.
Vágjunk bele!
KÉP!
FM2014_Altrincham_2013/14_I.
Kezdésnek egy angol 6. ligában szereplő gárdát választottam. Terveim szerint egy hosszú karrierbe kezdtem bele, már amennyiben ki tudom tölteni az első, 1 éves kontraktusomat …, de ne szaladjunk ennyire előre az időben. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a sikeres, alsóbb ligás beszámolókat olvasni lényegesen könnyebb, mint azt megvalósítani , ezúton is riszpekt a nagyoknak!
Megpróbáltam mindjárt az elején csalni egy kicsit és egy Continental Pro Licence-el és International Footballer múlttal ültem le, szerződésem részleteit megtárgyalandó a Moss Lane-en. Ennek eredményképpen aláírhattam egy heti 325 fontot jövedelmező, 1 éves szerződést. Velem szemben különösebb elvárást nem fogalmazott meg a vezetőség, azonban a média 1. helyre várt …, talán azóta is várnak ránk, persze lehet, hogy már nem dolgozik ott az az újságíró, aki ezt a cikket leközölte …
Érkezésemkor az egész stábot szélnek eresztettem, megszüntettem az U21 és U18-as csapatokat is. Akik használhatók voltak, azok átkerültek az első csapatba. A jövő nagyjai nem a 6. ligában szaladgálnak, így a két felszámolt csapatra fordítandó pénzügyi keretet, átcsoportosítottam az első csapathoz.
A folyamatos egyeztetésnek (zaklatásnak) köszönhetően, a stáb létszámát meg tudtam duplázni, így most van egy játékos – asszisztensem, egy 3 csillagos edzőm, egy felderítőm, egy erőnléti edzőm és két physio-m. Ennek előnyét azért érzem, el sem tudom képzelni, hogy ki játszana, ha ők nem lennének.
Kezdésnek csak Angliát töltöttem be, hogy biztosan elég nagy legyen a kihívás. Ennek hátrányát, mármint a minőségi játékosok hiányát (4+) már nagyon érzem, a következő szezonra be lesz töltve az összes brit liga.
Átigazolási keretem nem volt, azonban heti 6.570 font keretet kaptam a fizetésekre, ami itt, a 6. osztályban bizony, nem kevés …, igaz, ezért azonban kellett néhány kört futnom. Nagyjából 1.000 font szabad pénzügyi keretem volt a meglévő játékos bérének rendezésén felül, így sikerült jó néhány, szám szerint 5 játékost is igazolnom. Érkezett 1 kapus, két középhátvéd, egy védekező középpályás valamint egy középső középpályás. A távozók szám szerint 17 voltak, gondolom senkit nem lepek meg vele, ha azt mondom, ingyen távoztak
Magáról az edzésről, a taktikáról és a mutatott játékról az alábbiakat szedtem össze.
Megfelelőnek minősítettem a szélső hátvédjeimet és a szélsőimet is, így egy 41231-es felállást választottam, mellé egy támadó, kiegyensúlyozott mentalitást. A csapatutasításokkal operálva kérem a csapatot a lestaktika alkalmazására, az ellenfelet szorosan fogjuk és letámadjuk, miközben direkt passzokkal építkezünk és feltoltan és gyorsan játszunk.
A felkészülést szerintem elrontottam, mert csak gyengébb ellenfelekkel játszottunk, így a bajnokság kezdetekor egymás után érkeztek a pofonok …
Utólag már elmondhatom, talán túl sokat kértem a fiúktól, miközben az edzőm taktikai skillje mindösszesen 1,5 csillagot tesz ki. Gondolom sok más mellett ennek is köszönhető, hogy a szezon felénél csak a 6. helyen állunk, igaz voltunk 13-16 között is.
A taktika elsajátítása most már 90%-os, talán bízhatok egy lényegesen jobb folytatásban. 21 forduló után tehát a 6. helyen állunk, 10GY-5D-6V +9 35 pont, ha számszerűsítve írom le. Eddig 59 gólt lőttünk, ami 2,81-es átlag, ez talán nem is olyan rossz, azonban a bekapott 37 gólt én soknak érzem.
Ami sokkal rosszabb és sok agysejtembe is került, az a rendkívül hullámzó teljesítmény, aminek köszönhetően már nem egyszer inogott a kispad alattam. Volt, hogy már a csapatkapitányomnak kellett a médiában értem kiállni , jelenleg is csak 42%-os a job security
Sajnos az FA körökben már nem vagyunk érdekeltek, de őszinte leszek, ez nem is izgat különösebben, cél az első 5 hely valamelyikének a megszerzése, talán akkor, maradhatok.
A félévi statisztikát átböngésztem és találtam egy kis eszközölni valót a felállásban. Legnagyobb meglepetésemre a DM a legjobb passzoló játékosom, akit felhozok középre harmadiknak, így megpróbáljuk a 4321-es felállást is. Az otthoni meccseken pedig, a gyengébb ellenfelek esetében alkalmazni fogom a kétcsatáros játékot.
A cél tehát adott, az első 5 hely valamelyikének megszerzése. Javítanom kell magam, mert az első hely elkelt, azt hozzánk képest 20 ponttal vezeti a Solihull Moors gárdája. A 2-5 helyezettek között azonban csak 7 pont van, szóval előre az osztályozós helyekért.
Egyenlőre ennyi, köszönöm, ha elolvassátok!
A szezonértékelőben már igyekszem majd a képeket is betenni, ezt addig meg kell tanulnom
Üdv:
saf