Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor jól értelmezem, hogy idén már csak a scoutolt játékosok közül lehet keresni? Illetve ha így van akkor hoyg érdemes kiküldeni a scoutokat? Bocs a sok hülye kérdésért 😄
Volcanor
Bal oldali sávban alulról az ötödik ikon, majd a Quick search mellett rákattintasz a lefelé mutató nyílra. Ott ki tudod választani a contract status-t.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Valaki le tudná röviden írni, hogy a mostaniban hogy működik a játékosok keresése? Nem egészen tiszta. Gondolok itt kifejezetten a szabadúszók keresésére.
Én is,és csak 1 gólt kaptam szögletből.Tudtam én hogy jók a védőim,és lám,az idő engem igazolt.<#nyes>
Volcanor
10 meccset játszottam az új patch óta, és ezzel tényleg fantasztikus lett a játék. Sokkal jobb lett szerintem, mint a tavalyi rész.

Gratula.Ahogy mondják,kis győzelem is győzelem.A második szezon már nem lesz ilyen szoros.
Szerintem a Youth facilities-t érdemes először fejlesztened,mert az a leggyengébb.Legalább a hozott tehetségek jól fejlődjenek.A Junior coaching/Youth recruitment meg ráér,mert normális magyar gyereket úgysem kapsz.Sajnos ez az átka a szörnyű Youth rating-nek.
Vidi 1. szezon Vége
Hát meg lett a bajnokság. Nem volt egyszerű a vége, de csak behúztuk. 3 meccsel a vége előtt 1 pontra volt az Újpest, ki is kaptunk a honvédtól, de szerencsére az Újpest is botlott. Ezután jött a Ligakupa döntő a Fradi ellen. Karrier elején gondolkoztam rajta, hogy töröljem-e, végül meghagytam, egész szonban nyűg volt, azonban azt hiszem az a döntő húzott ki minket a csávából. Utolsó 5-6 meccsemet végig kontra mentalitással toltam végig, a Fradi ellen már meghozta a gyümölcsét ez a változtatás, így a bajnokság maradék 2 meccse nagyon sima lett, pedig nem ígérkeztek annak. Ezeken a meccseken csak 3 védőm volt bevethető, így elég megtépázott védelemmel léptünk pályára, de gólt nem kaptunk. Tudom, hogy ezzel a vidivel nem nagy teljesítmény a bajnokság, de én annak érzem. Sok tanulsága van ennek a szezonnak is, régen nem volt ínyemre a counter mentalitás, most már másképp viszonyulok hozzá. Szögletek a szezon 2. felében nekem is előjöttek, 6 szögletgólt kaptunk, míg csak 3-at szereztünk.
Húzóemberek:
Gyurcsó Oliveira és Feczesin, aki Niko folyamatos sérülései miatt első számú csatár volt, bár utolsó meccsen Nikolic triplázott, úgyhogy talán mondhatom, hogy visszaszerezte formáját, kár, hogy a szezon végére.
Finances
Megvan a transfer budget a következő szezonra. Elengedem ingyen Caneirat, Alvarezt, így kell minimum 1 középhátvéd és egy szélső, aki lehetőleg mindkét oldalon bevethető. Szeretnék egy mélységi irányítót, se Sándor se Trebotics nem győzött meg. Illetve egy balhátvéd, ugyanis Stopira lesérült áprilisban fél évre, és Szolnokinak nem az az igazi posztja. Ezek a hiányposztok, de kisebb elemzés után biztos lesz még 1-2 igazolás, mindenképpen a kezdőbe, ugyanis cél a Bl csoportkör.
Köszönöm, hogy olvastatok. Illetve lenne egy kérdésem. Elsőként mely Club Facilitit fejlesszem? Ez a rész sohasem volt az erősségem.
Kijött egy újabb update.
LasDen
akkor bizony basszák meg 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
fmkockák csoportba valaki érdeklődött ez ügyben a cdgalaxisnál és azt mondták Neki h nem lesz akciós..

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

LasDen
holnap Fekte Péntek a CD Galaxisban is. Előfordulhat, hogy le lesz értékelve az FM is.....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Elkészültem a kiegészítővel.Részletek itt.
Darthmushroom
Ő tavalyi fm-be is jó játékos volt. BL győztes Drezdámba ha jól emlékszek csak ő maradt csak az eredeti keretből.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

zyndar
Nem hiszem, hogy valaha is nyert játékosom ilyen díjat <#banplz>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Itt tovább folytatódik a pusztítás... Azt hiszem nem tenne jót, ha elsőre meglenne a bajnoki cím. Igazából fura dolog ez, mert nyilván a legjobb akar lenni az ember, csak ez egy picit irreális.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Ha egyszer újra rávenném magam a mennyeire, akkor tutira kérnék tőled adatbázist, Libakupa nélkül vagy egyenes kieséssel és emelt YR-el.

Közben egy statisztika, csak erős idegzetűeknek:

További sok sikert!
Mindig vannak érdeklődők NB3-as kiegészítő után,nekik csinálom.Persze ha valaki ezt szeretné,szívesen megemelem.Én is inkább játszom magyarokkal,mint légiósokkal.Nekem egyébként nem kell kiegészítő,a Hali még nem az NB3-ban van.(Az fm17-ben már lehet,hogy ott lesznek.)
Videoton 1. év
Régóta olvasgatom a beszámolóitokat, korbin haladásos karriere miatt kezdtem bele már a 14-ben is Videotonos karrierbe. Fehérvári vagyok, innen ered a csapatválasztás. Tavaly 7. szezonban sikerült elérni a BL-győzelmet, hasonló a cél most is, csak idén nem hagynám itt abba.
és akkorl a beszámolóm: Tudom hogy ezzel a Vidivel bárki simán bajnok lesz, azt hiszem jól haladok a cél felé. Most kezdődött el a téli szünet., Sikerült a kapott gólok számát elég alacsonyan tartanom, bár kevés kapott gól nélküli meccsem volt. Lőtt gólom sincs annyira sok, ez betudható talán annak, hogy egy csatárt használhattam csak, Feczesint, ugyanis Nikolic lesérült szezon elején 5 hónapra... De Feczesin így is túlteljesítette az elvárásaimat, 10 gólos, ami nem annyira nagy szám, úgy, hogy szinte minden meccsen játszott, de fontos meccseken lőtt gólokat. Igazolni nincs pénz, szezon elején mindent átraktam fizukeretre, így volt 3200 font, ami 2 edző igazolása, illetve szerződéshosszabbítások miatt már csak 1000 font. A lejáró szerződésűek közül sokakkal hosszabbítottam, szezon végén ingyen mehet Alvarez, Enete, illetve Caneira. Ő amúgy jól teljesít, de öreg és a fizuja is a magasabbak közé tartozik. Ez az alap taktikam, néha Trebotic kezd Simon helyén Sándor mellett nem DM-ként. Illetve még van egy 442, de azt nem gyakran használom mivel nincs hozzá 2 csatárom. pécs ellen azzal mentem pályára, meg is szívtam, bár ott mindhárom szélsőm sérült volt...
tabella keret1 keret2 meccsek klub helyzet
bakkerman
fm13 óta igen,más taktika kell idegenben mint otthon,persze van úgy hogy kijön a lépés,és gyakorlatilag a hazai taktikával is érvényesülsz idegenben,de az esetek döntő többségében változtatni kell idegenben,és bizony szöszmötölni kell,mert nagyon csúnya meglepik érhetik az embert még egy nagyobb klubnál is. Bár szerintem már néha túlzottan is nagy a különbség a hazai és az idegenbeli bajnokik között,már ami az eredményességet illeti

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Na majd letesztelem.Köszi.De idegenbe is más taktika kell meg otthon is? Mert én mindig ugyan azt használtam idegenbe is.
zyndar
Youth ratinget nem akarod babrálni?

bakkerman
Berakod CM-nek,es playmaker,elvileg akkor a vedok mar ot keresik a labdaval

Oké köszi.Am melyik pontosan az az opció pl. Modricnál hogy félpályánál kérje a labdát és ő indítsa az embereket?
bakkerman
ahogy korbin írta Realhoz 4231 illik,ha nincs kedved belemenni a részletekbe akkor hazai pályán nyomasd a control-attacking mentalitást ellenféltől függően,szélekre kijátszott labdák a két agárnak (CR,Bale),nekik megmondod hogy befelé mozogjanak labdástul,aztán majd ők megoldják,vagy Benzema bent centerben. Fontos egy jó osztogató középre,aki lehet pl Modric,mondd meg neki,hogy félpályánál már kérje a labdát,és ő majd indítja az említett két emberkét. Idegenben meg abszolút ellenféltől függő a taktika,de ha nem akarsz rizikózni,akkor nyomj egy standard-ot,védelmet picit hátrébb húzod,engeded az ellenfelet birtokolni a labdát (úgyis ő fog kezdeményezni),és maradjon a már említett téma,azaz csapassák ki a labdát a középpályásaid a két szélre,és lehetőleg fejezzék be lövéssel az akciókat,hogy elkerüld a gyors kontrákat.

Valaki segítsen!!! Ma vettem meg a játékot FM2014. De nem sikerül telepiteni.. Nem is a játékot kezdi telepiteni hanem a steam-et majd ha azt feltelepitette kilép es nem csinál semmit...
Tesztelgetem az NB3-as kiegészítőt,már 10 évet mentem előre az időben.Az biztos,hogy a válogatottunk ugyanolyan siralmas,mint a játék elején.Ők a legjobbak(Jagodics,Erdei),de utánuk jönnek a "nagy öregek".Holman,Radó,Németh Márió,Tamás Krisztián,Kalmár,ebben a (PA) sorrendben.Tartják is az 57.helyet a világranglistán becsülettel.
Az NB1 meg Újpesti diadalmenet,9 bajnoki győzelem zsinórban.De a BL/EL csoportkört nem érték el egyszer sem.
20-25 taktika,és egyik sem jó?Megáll az ész.Márpedig valamelyikhez ragaszkodnod kell,mert nem lehet cserélgetni mint az alsógatyát.Be is kell gyakorolni,ami fél év simán lehet.Meg kell nézni,melyik felállás passzol legjobban a játékosokhoz,be kell állítani egy filozófiát,az egyéni utasításokat finomra hangolni,aztán lesz ami lesz.Pár hónap után megnézed a statisztikákat,és okosabb leszel.A gyenge láncszemeket ki kell ebrudalni.Vagy nem jó egyéni utasításokat adsz.Mindenféle netről leszedett taktikákat nem lehet ráerőszakolni egy csapatra.A keret tanulmányozása után két perccel már illik tudni,hogy mi passzol egy csapathoz.
Ja,most látom,hogy a Real Madrid.Oda a 4-2-3-1 az ideális felállás,ehhez nem kell minden szemetet kipróbálni.Türelmesnek kell lenned.
Mit értesz taktika alatt?

www.smart-bus.hu

Nem variálok am 😊 4-5 meccset megnyerek de nagyon simán (Real Madridal vagyok) utána meg jönnek a vereségek és a döntetlenek, ugyan azzal a taktikával...

Utoljára szerkesztette: poosing7, 2014.11.26. 14:57:40
Volcanor

LasDen
ott kéne kezdeni, hogy 5-6 meccs után nem váltasz taktikát. VÁlassz egyet és azt használd kissebb-nagyobb változtatásokkal...
Attól, mert egyszer kikapsz még ne válts. Azért vagy szar, mert folyton variálsz....

Valaki tudna linkelni nekem esetleg vmi jó taktikát? Mert már kipróbáltam 20-25öt kb. de egyik se vált be sajnos...5-6 meccsig jó utána jön a bukó széria mindig.15.1.3-as patchet használom ha ez számít vmit?! Köszi előre is. ui: Fm Scout és az FM Base taktikái sem jók sajna...
Grat,csak így tovább.

Zaki-neked is hasonlókat.
zyndar
Most pedig megosztok veletek sok-sok hasznos információt <#nezze>

Eddig 12 forduló ment le a bajnokságból, harmadosztályból 2 év alatt jutottunk fel a bundás 1-be. Mondanom sem kell, hogy a legkisebb költségvetéssel dolgozunk, az igazolások során megint nem költöttem, sőt, a tavalyi B2-es gólkirályomat el kellett adnom, hogy az aláírás pénzeket ki tudjam köhögni. Ehhez képest így állunk:

Meccsek

Nem mondom, hogy cheat taktika, de nagyon eredményes. Volt egy 4-4-2m már tavaly is, olvasgattam pár fórumot (így tehát nem az én fejlesztésem) és ez lett belőle.

Taktika
Csapatutasítások
Statok

Általános beállítás, hogy mindenkinek 'pass it shorter' és 'close down much more', kivéve a középső védőket, nekik 'close down much less'. De például mind a 4 szélső játékos befelé húz a labdával. A szélsők iszonyat mit tolnak, a csatárok szorgalmasan lövik a gólokat, az irányítóm meccsenket több, mint 5 key pass-t ad.

zyndar
Zakéé ez nagyon jó kis eredmény, pacsi. És ne titkolózz már, melyik országban vagy? 😊

zaki
2. ev, Everton.

Galatasarayt kiverve bejutottunk a BL-be, ahol jol leszerepeltunk, csak 3. lett a csapat. EL-ban meg 2 kort mentem, aztan a Real kivert otthon a kupabol. A ligakupat megnyertuk a Tottenham ellen 2-0-ra, az FA kupabol meg a 6. foruloban kivert a Bournemouth, lol. Valtottam egyszert taktikat egy rossz szeria utan, ugy nez ki jol is tettem, de aztan alig lottunk golokat, ugyhogy visszaalltam a regire, es most mar azzal jatszom vegig. Kapott golokban sokat javultunk nagyon, tavaly mienk volt az egyik legszarabb, iden meg az egyik legjobb vedelme, pedig ugyanaz volt a vedosor, feltavnal meg Romerora valtottam Howardot. Lukaku megint golkiraly lett, de ugy, hogy az utolso 10 meccsen kb 1 golt lott... Es meg igy is jottek az eredmenyek. Utolso 15 meccsbol 12-t megnyertunk, es 3X volt, ha megverjuk itthon a Villat, vagy az utolso elotti forduloban a Tottenhamet bajnokok lettunk volna. Na mind1, talan jovore. Igazolni akarok meg 2 szelsot, aztan csokolom, kesz a keret.

2. ev bajnoksag
Keret

Fellainit 4 millaert hoztam el a Mubol, lol. Ahhoz kepest, hogy a 10. leggazdagabb klub vagyunk, nem uszkalunk a penzben. Van 30 milla igazolni, de ugy, hogy 15 milla bevetel volt az igazolasokbol. Az el is fog menni 1 vagy 2 szelsore.

Mar nem is volt mas cel kituzes a vezetoseg reszerol, csak a bajnoki cimert versenges, hat koszi.

Hogy én azt mennyit kerestem😊
Alapértelmezettként a dokumentumok/sport inter.../fm2015/screenshots. Ott megtalálod a képeket.
Összeállítok egy NB 3-as kiegészítőt,mert nem nagyon vállalkozik rá senki.A könnyebb része már megvan.

Működik,de a részleteken még finomítanom kell.Mindenhol pótolom a hiányzó tartalékcsapatokat is.A Ligakupában egyenes kiesés lesz,a döntőt angol mintára előrehoztam kora tavaszra.Változás lesz még,hogy Afrika nem lesz benne az Európai Unióban.Helyette "all nations of Europe" lesz.Azon még gondolkodom,hogy orosz,brazil mintára 12 ember ülhet-e a padon.Plusz pénz,reputáció,YR,meg hasonló dolgokat nem bolygatok.
Tesztelem,aztán valamikor a hét végén közzéteszem.Már ha érdekel valakit.
Szép estét!

Azt szeretném megkérdezni hogy a játékból kimentett képeket hol találom meg??
Jaa, okés, köszi!

dartonite
Steam-en a library/tools menuben elvileg meg kell talalnod az FM15-os editort.
Letoltod ugyanugy es mar hasznalhato is.
Sysfox
Én úgy emlékszem, hogy külön kellett leszedni Steamről.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Üdv,
Régen volt gyári editor a játékhoz, amivel bele lehetett piszkálni az adatbázisba. Ez már megszűnt vagy csak én nem találom?

Nekem most van 2 nagyon fasza, nem is értem, hogy sikerült megalkotnom😊 Nézegesd az fmscout.com-ot, meg keress rá a neten, én találtam valami blogot, ahol tök jó ötleteket írt le egy srác. Még a 13-ashoz, vagy a 14-eshez, de alapelvek voltak.
Most melóból írok, úgyhogy bővebben nem tudok segíteni. De az fmscout-on vannak jó taktikák, töltögess le onnan, kicsit alakítgasd, stb.
Meccs előtt meg után is pihenő van...De nem is a sérülés a legnagyobb baj,hanem az hogy nincs normális taktika amivel tudok hosszabb ideig nyerni.Bárkitől képes vagyok kikapni sajnos.Nem tudtok vmi jó taktikát?
Nálam nincs ilyen, viszonylag kevés a sérülés. Mindig van egy pár sérültem, de kb. 3-4 meccsenként egy. Nem tudom, mitől lehet nálad ez. Edzés nem túl intenzív? Tartasz pihenőnapot meccs előtt vagy után?
Emberek! A meccsenkénti 1-2 sérülés ellen mit lehet tenni? Nagyon életszerű tényleg...Vagy az SI így látja a meccseket hogy lesérül minden meccsen vki? Grat nekik,.
De már ( bocs a kifejezésért) de kurvára felbasz...Most is idegenbe a Levante vendége voltam.Vezetek 0-2-re mi a vége? 4-2 Szánalmas...Játszok Ezzel a managerrel amióta piacra dobták, vagyis amióta ez a neve Football manager 2005 óta.De előtte is játszottam Managerekkel 1999 óta folyamatosan, de azt kell hogy mondjam hogy ez nagyon el lett rontva, a folyamatos sérülések meg pluszba nagyon idegesítőek...Volt hogy egyszerre volt 8 játékosom sérült! Ez mi? Nagyon gondolkodok rajta hogy unistallálom...
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hátha vki tudja...hogy az miért van hogy az egyik meccsen nyerek pl. simán 7-1-re a másik meccsen meg idegenbe kikapok pl. a CSKA Moszkvától és idegenbe alig tudok nyerni, sőt.A Real Madriddal vagyok teszem hozzá.Esetleg vki tud vmi jó taktikát ? 15.1.3-as patch.