Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Bayerns vs Dresden
Dortmund vs Dresden
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Feljutottam a 7.ligába a Mildenhall-al és azt vettem észre, hogy nem igazán állnak velem szóba játékosok. Jó pár emberem, akiknek nem volt szerzõdése, csak non contract cserben hagyott.
Hiába volt tavaly alapember és idén jobb szerzõdést adtam neki, mint az a csapat ahová végül elment. Bekaphatja! Igazolni nagyon nem tudok, mert nem állnak velem szóba a vakok.
Lassan kezdõdik a bajnokság és elég gyengécske a keret. Idén nagy terveim így nem lehetnek.
Az eredményekkel úgy nagyjából elégedett lehetek bár nagyon zavar a Leverkursen és Hamburg ellen 10 perc alatt leadott 2 illetve 3 gólos elõny. A játékunkkal nem vagyok elégedett, nagyon rossz a helyzetkihasználásunk ettõl sokkal több gólt illene szereznünk mellette a védekezésünk sem jó mert gyakorlatilag minden meccsen várható h kapunk valami buta gólt. A tabellán látszik h a vesztett pontok tekintetében a Bayern jobban áll, szóval nehéz tavaszunk lesz. Ráadásul mi utazunk majd a Dormundhoz és a Bayernhez is, meg amúgy is tavasszal hagyományosan rosszabbak szoktunk lenni mint õsszel.
BL-ben a legjobb 16 között az elsõ meccsen Porto ellen 1-1-et sikerült összemákolni, hamarosan jön a visszavágó. Izgalmas lesz a bajnoki hajrá, Fa kupában is állunk még, megnyerhetünk akár mindent😊 De ez csak álom, a bl szereplés már így is szenzációs, abszolút újoncként 6 gyõzelem, 1 döntetlen idáig😊
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A Coventry,mielõtt 2001-ben kiesett a PL-bõl,stabil 30 ezres nézõszámmal rendelkezett.Most szépen kezdünk visszatérni ahhoz a nézõszámhoz.
Paloschi az fm11-12-ben volt igazán jó játékos.Most inkább egy közepes PL csatár értékeivel rendelkezik.De a magas mentális tulajdonságai miatt nagyon megbízható,és egyenletes teljesítményre képes.Papíron a 4.csatárom,de amíg fizikailag bírja,ragaszkodni fogok hozzá.Igazi csapatjátékos,amikor szorul a hurok,lehet rá számítani.Legalábbis a két év tapasztalata ezt mutatta.
Bár alapjában más az angol és a török liga, nézõszámilag és stadion kihasználtságilag, de azért a Coventry-re alapozva bizakodok, hogy elõbb-utóbb nálunk is növekszik majd a nézõszám. Jó lenne errõl az oldalról is a bevétel. Ezt a Paloschit egy jövõbeni olasz karrieremben mindenképp le fogom igazolni. 😊
Egyébként gratula.
Nekem itt, talán múlt héten Darthmushroom, linkelt egy oldalt be, ott a török ifisták 3,5 csillagot kaptak. Nem találkoztam olyan véleménnyel, amely leszólta volna õket.
Én is nézegettem tegnap, csak a török játékosokra kivetítve (és bár nekem csak a török bajnokság van betöltve) de a Dortmundnál, Bayernnél, Feyenoordnál vannak nagy török tehetségek. Most nem emlékszem a CA-ra náluk, de a PA mindegyikõjüknél nagyobb, mint pl. Arda Turané. Mondjuk, ha maradnak a helyükön, ott szépen fog fejlõdni az összes.
Hazai pályán 1-0, idegenben 1-2. A hazai meccs összességében sima volt, de idegenben õk szerezték meg a vezetést, de pontrúgásból kiegyenlítettünk, majd annyira kitámadtak, hogy simán lekontráztuk õket. Szerintem ennyire még sohasem örültem gyõzelemnek, de a legszebb az egészben, hogy ezelõtti szezonban õk búcsúztattak minket az EL-ból. 😊
Harmadik nekifutásra megcsináltuk!Csak 2 ponttal szereztünk többet mint tavaly,mégis óriási fölénnyel gyõztünk.A Chelsea sehol,30 ponttal maradtak el a tavalyi 98 pontos szezonjuktól.Az õszi,és a téli nagyszerû sorozatunk ugyan tavaszra megtört,de senki nem ért a közelünkbe.Márciusban 6 sérültem volt,de azt is átvészeltük.(Akkor vettem észre,hogy csak egy orvosom van.Annyira figyeltem az edzõket,hogy ez elkerülte a figyelmemet.Amatõr hiba.)A Premier League legjobb játékosa Hughes lett,de összesítésben Carroll még nála is magasabb átlagot produkált.Bár utóbbi inkább a kupákban,és a BL-ben játszott.A csodagyerekeim meg sem közelítették a két irányítóm osztályzatait,de azért természetesen rájuk sem panaszkodhatom.Lehet,hogy csodagyerekek,de még bõven van mit tanulniuk.
A Capital One az elõdöntõig tartott,az FA kupát megnyertük.
A BL-bõl az egyenes kiesés elsõ körében kiestünk a Real Madrid ellen.Nem foglalkoztam vele,majd jövõre.Egyébként is a rotáció játszott,meg sérültjeim is voltak szép számmal.
Meccsek.
Premier League.
FA kupa döntõ.
A csatáraim hullámvölgy nélkül játszottak,mind a négy 20 gól körül termelt.A legjobb már megint Paloschi lett,28 meccs,22 gól.A legtöbb meccset közülük mégis a tehetség Milatovic játszotta,32-t de ebbõl 25-ször csere volt.Azért így is bevert 12 gólt.Keane sorsa több,mint kérdéses,bár meglepõen jól játszott.De az ifjú horvát már most van olyan jó,és még sokkal jobb lesz.
A következõ lesz az elsõ szezonom,amikor nem lesznek drasztikus változások a keretben.Négy embert tervezek eladni,egy új igazolás pedig már el van rendezve.Gerard.A kiesett Rennais-nek 16,5M-t fizettem(fizetek)érte.A következõ bõ egy évtizedre az anchor man poszt ki lesz bérelve.Több nagy kiadás nem is lesz,csak tehetségeket gyûjtögetek.Nekem úgy sem lesz soha egy sem,a youth recruitment,és a junior coaching nulla szinten áll.Szezon elõtt elfogadták a fejlesztést,de semmi nem történt.Nem is érdekel többé.18 alatti tehetségeket hozok szerte Európából,21 évesen pedig saját nevelésnek számítanak majd.Az igazán kiemelkedõket megtartom,a többit értékesítem a piacon.Van 12 jó scoutom,sorban kapom a riportokat a tehetséges srácokról.A felnõtt keretemben van pár wonderkid,de lesz majd több is.A többi nagyobb klubnál is van jó pár,csak az a különbség,hogy nálam játszanak is.Õk meg kölcsönadják õket,aztán játszatják a kivénhedt egykori sztárjaikat.(mondjuk nekem nincsenek egykori sztárjaim<#smile>#smile>)
Szezon elején két bajnokin szurkolói napot rendeztünk,szerencsére sikerült elvarázsolni a nézõket a 4-0,és a 3-0-as gyõzelemmel.Idén már 85%-os a stadion kihasználtsága,és volt 3 telt házunk is.
Az anyagiakat sem nézegetem már félve mint két-három éve,nagyon gazdagok vagyunk.Még relatíve alacsonyak a bérek,és nem költök többet,mint amennyit eladásból be tudok hozni.Nyáron megpróbálok lekötni egy USA túrát,az késõbb komoly,és könnyû bevételt jelent majd.
Ez lett volna a klub történetének legsikeresebb szezonja.Most már ikon vagyok a klubnál,de meg is érdemlem.Különösen annak fényében,hogy honnan kellett elõrángatnom ezt a díszes társaságot.Jól is teszik,ha megbecsülnek,mert az ajtómon már a Juventus,a PSG,és a Barcelona is kopogtatott.
És egy érdekesség.A Man.City bejutott a BL döntõbe,de a döntõ elõtt két nappal a sejk kirúgta Villas-Boast.Így a frissen a Bordeaux-tól igazolt Mancini BL gyõztes lett.
Most tartok pár nap szünetet,és innen folytatom.
Köszönöm a figyelmet.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ha nem tud fejlõdni,valószínûleg alacsony a PA értéke.
Dynamo Dresden 5.szezon
Csalódást keltõ szezonon vagyunk túl, mivel meg se bírtuk a tavalyi formánkat közelíteni így esélyük sem volt a címvédésre. Végül simán a 3.helyre a futottunk be. A BL-be szintén csalódásként ért h Real,Celtic,Prága csoportba csak a 3.helyre futotta az erõnkbõl. Ami utólag kiderülve még se lett akkora csalódás mivel a Rubin,Valencia,Psv,Stuttgart útvonalon EL döntõt ért nekünk. Ahol végül egy nehéz meccsen 11sekkel legyõztük a Spurs csapatát így bosszút állva a 2 évvel ezelõtti elõdöntõs kiesésért. Idén is Gnarby lett a legjobb játékos, de azért a tavalyi formáját Õ se bírta megközelíteni.
Dresden vs Bayern
még ha két elhalasztott meccsünket hoznánk is akkor is 8 pont hátrány.
dresden vs frankfurt
A keresésnél meg úgy szûrök,hogy languages spoken-turkish.Ár szerint sorba állítom õket,akik meg azért beszélik a törököt,mert idegenlégiósként megtanulták,azokat figyelmen kívül hagyom.Néhány ember így azért átcsúszik a szûrõn,mert van olyan,aki hiába török is,de nem beszél törökül.
Az igazi az lenne,ha a kettõs állampolgárokat is lehetne szûrni,de azt csak a GS tudja.Akinél a török második állampolgárság,azt a fapados beépített keresõ figyelmen kívül hagyja.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Egyébként milyen a brazil liga?Argentínában,de még egy szezon erejéig Kolumbiában is játszottam(fm13),de ez eddig kimaradt nekem.