Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszönöm skacok 😊
Darthmushroom
nem inkább azzal van a baj h az egyik edzés pl. fitness túl alacsony? (nincs megfelelõ edzõ és ezért túl kevés csillag)

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Nálam a legnagyobb problémát most éppen az jelenti, hogy a keret (felnõtt, tartalék, U19) 53 játékosa közül mindenki boldogtalan az edzéssel, amit tartok nekik. Pedig variálom folyton, nem monoton, nem csak egy témát preferálok, és megterhelõnek sem nevezném. Be van fásulva mindenki? Nem értem.

Darthmushroom
Lassan eldõl a bajnokság.. 4 pontra duzzadt a hátrányunk. Úgy látszik hiba volt 50m+ költeni a két magas német védõre, mert most is két szabadrúgás utáni fejes gól döntõt.
Bayerns vs Dresden

Darthmushroom
Kis pihenõ után visszaléptem. gyakorlatilag helyzet nélkül kikaptunk dormundba.. persze õk szögletbõl csak találtak egyet.
Dortmund vs Dresden

zyndar
Tényleg csak az ifikkel kapcsolatos dolgok, még pár évig ne költs rá 😊

Itt van leírás is.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
Alapból Õ keresi az új ifiket a klubnak.. persze átlehet adni másnak a feladatot pl. egy jobb scoutnak.

A Head of youth development-nek mi a feladata?
Feljutottam a 7.ligába a Mildenhall-al és azt vettem észre, hogy nem igazán állnak velem szóba játékosok. Jó pár emberem, akiknek nem volt szerzõdése, csak non contract cserben hagyott.
Hiába volt tavaly alapember és idén jobb szerzõdést adtam neki, mint az a csapat ahová végül elment. Bekaphatja! Igazolni nagyon nem tudok, mert nem állnak velem szóba a vakok.
Lassan kezdõdik a bajnokság és elég gyengécske a keret. Idén nagy terveim így nem lehetnek.
Darthmushroom
Drezda féltáv:
Az eredményekkel úgy nagyjából elégedett lehetek bár nagyon zavar a Leverkursen és Hamburg ellen 10 perc alatt leadott 2 illetve 3 gólos elõny. A játékunkkal nem vagyok elégedett, nagyon rossz a helyzetkihasználásunk ettõl sokkal több gólt illene szereznünk mellette a védekezésünk sem jó mert gyakorlatilag minden meccsen várható h kapunk valami buta gólt. A tabellán látszik h a vesztett pontok tekintetében a Bayern jobban áll, szóval nehéz tavaszunk lesz. Ráadásul mi utazunk majd a Dormundhoz és a Bayernhez is, meg amúgy is tavasszal hagyományosan rosszabbak szoktunk lenni mint õsszel.

De itt van ugyanez,átláthatóbb változatban.Mi szoktunk ennyiszer kapura rúgni,de megfojtottak bennünket.
Ha már a szerencsérõl van szó.Community Shield.
Millwall-al haladok én is, történetünk során elõször megnyertük a Ligakupát, lemostuk a Tottenhamet. Pár nap múlva viszont az 1-2 ponttal elõttünk levõ Citytõl kikaptunk otthon 1-0-ra, így elhúztak, ha nyerek, akkor az élre állok megint.
BL-ben a legjobb 16 között az elsõ meccsen Porto ellen 1-1-et sikerült összemákolni, hamarosan jön a visszavágó. Izgalmas lesz a bajnoki hajrá, Fa kupában is állunk még, megnyerhetünk akár mindent😊 De ez csak álom, a bl szereplés már így is szenzációs, abszolút újoncként 6 gyõzelem, 1 döntetlen idáig😊
Zenszkij
nekem tegnap volt egy meccsem a Besiktas ellen a Kayserisporral, úgy nyertem 2-1re, hogy a 90+1 meg a 90+3-ban lõttem a gólt, néha bejön a malacfaktor is

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Hát akkor valamit nagyon elnéztem az év végi beszámolónál, a korábbi kommented meg valahogy kimaradt számomra.

Darthmushroom

Darthmushroom
volt egy kis szerencsénk is, de egy újabb kupát sikerült megnyerni

Értem.Egyébként ott van a BL csoport szereplés a félidei riportnál.A szezon végén pedig leírtam,hogy az elsõ tavaszi fordulóban kiestünk a Real Madrid ellen.
No offense, öröm olvasni a beszámolóidat. Csupán nem láttam a BL említését, ezért kérdeztem.

LasDen
még mindig jobb vagy, mint én 😄 a 12-ben nyertem utoljára BL-t. Sõt, akkor játszottam utoljára a BL-ben 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Mindenkit csak a BL érdekel.Az is 6 évembe telt,mire a 3.ligából indulva az elsõ Szuper Ligát megnyertem(Altay Izmir).Nyolc vagy kilenc év után nyertem EL-t,a BL-hez meg 10+ év kellett.De nem én vagyok a világ legjobb menedzsere.

A Coventry,mielõtt 2001-ben kiesett a PL-bõl,stabil 30 ezres nézõszámmal rendelkezett.Most szépen kezdünk visszatérni ahhoz a nézõszámhoz.

Paloschi az fm11-12-ben volt igazán jó játékos.Most inkább egy közepes PL csatár értékeivel rendelkezik.De a magas mentális tulajdonságai miatt nagyon megbízható,és egyenletes teljesítményre képes.Papíron a 4.csatárom,de amíg fizikailag bírja,ragaszkodni fogok hozzá.Igazi csapatjátékos,amikor szorul a hurok,lehet rá számítani.Legalábbis a két év tapasztalata ezt mutatta.
Sziasztok!

Kezdtem egy új karriert a Malagával. Jelenleg így állunk a bajnokságban, ami engem is meglepett, mert nem várt teljesítményt nyújt a csapat. Meccsek
Na és a BL-ben hogy szerepeltél?

Bár alapjában más az angol és a török liga, nézõszámilag és stadion kihasználtságilag, de azért a Coventry-re alapozva bizakodok, hogy elõbb-utóbb nálunk is növekszik majd a nézõszám. Jó lenne errõl az oldalról is a bevétel. Ezt a Paloschit egy jövõbeni olasz karrieremben mindenképp le fogom igazolni. 😊

Egyébként gratula.

Említetted a junior coaching-ot. Kértem ezt illetõen is a vezetõséget, de ismét nemleges választ kaptam a fejlesztésre. Se training fac, sem pedig az utánpótlás fejlesztése nem jöhet szóba, így csak várok. Ezt a 16 éves csatáromat le se tettem az ifikhez, rotálgatom inkább: elsõ bajnokiján (ami az elsõ felnõtt meccse volt egyben) góllal debütált. Azóta vettem egy ugyanilyen fiatal hátvédet, õt is játszatom, és állja a sarat. Így tudnak fejlõdni, ez van.

Nekem itt, talán múlt héten Darthmushroom, linkelt egy oldalt be, ott a török ifisták 3,5 csillagot kaptak. Nem találkoztam olyan véleménnyel, amely leszólta volna õket.

Én is nézegettem tegnap, csak a török játékosokra kivetítve (és bár nekem csak a török bajnokság van betöltve) de a Dortmundnál, Bayernnél, Feyenoordnál vannak nagy török tehetségek. Most nem emlékszem a CA-ra náluk, de a PA mindegyikõjüknél nagyobb, mint pl. Arda Turané. Mondjuk, ha maradnak a helyükön, ott szépen fog fejlõdni az összes.

Zenszkij
kicsit unalmas már a csávó, azért nem egy Maradona, és õ hány aranylabdát is nyert?

LasDen
röhej....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Na ez fura... BL eredmények

Hazai pályán 1-0, idegenben 1-2. A hazai meccs összességében sima volt, de idegenben õk szerezték meg a vezetést, de pontrúgásból kiegyenlítettünk, majd annyira kitámadtak, hogy simán lekontráztuk õket. Szerintem ennyire még sohasem örültem gyõzelemnek, de a legszebb az egészben, hogy ezelõtti szezonban õk búcsúztattak minket az EL-ból. 😊

Coventry City 2018-2019.

Harmadik nekifutásra megcsináltuk!Csak 2 ponttal szereztünk többet mint tavaly,mégis óriási fölénnyel gyõztünk.A Chelsea sehol,30 ponttal maradtak el a tavalyi 98 pontos szezonjuktól.Az õszi,és a téli nagyszerû sorozatunk ugyan tavaszra megtört,de senki nem ért a közelünkbe.Márciusban 6 sérültem volt,de azt is átvészeltük.(Akkor vettem észre,hogy csak egy orvosom van.Annyira figyeltem az edzõket,hogy ez elkerülte a figyelmemet.Amatõr hiba.)A Premier League legjobb játékosa Hughes lett,de összesítésben Carroll még nála is magasabb átlagot produkált.Bár utóbbi inkább a kupákban,és a BL-ben játszott.A csodagyerekeim meg sem közelítették a két irányítóm osztályzatait,de azért természetesen rájuk sem panaszkodhatom.Lehet,hogy csodagyerekek,de még bõven van mit tanulniuk.
A Capital One az elõdöntõig tartott,az FA kupát megnyertük.
A BL-bõl az egyenes kiesés elsõ körében kiestünk a Real Madrid ellen.Nem foglalkoztam vele,majd jövõre.Egyébként is a rotáció játszott,meg sérültjeim is voltak szép számmal.
Meccsek.
Premier League.
FA kupa döntõ.
A csatáraim hullámvölgy nélkül játszottak,mind a négy 20 gól körül termelt.A legjobb már megint Paloschi lett,28 meccs,22 gól.A legtöbb meccset közülük mégis a tehetség Milatovic játszotta,32-t de ebbõl 25-ször csere volt.Azért így is bevert 12 gólt.Keane sorsa több,mint kérdéses,bár meglepõen jól játszott.De az ifjú horvát már most van olyan jó,és még sokkal jobb lesz.

A következõ lesz az elsõ szezonom,amikor nem lesznek drasztikus változások a keretben.Négy embert tervezek eladni,egy új igazolás pedig már el van rendezve.Gerard.A kiesett Rennais-nek 16,5M-t fizettem(fizetek)érte.A következõ bõ egy évtizedre az anchor man poszt ki lesz bérelve.Több nagy kiadás nem is lesz,csak tehetségeket gyûjtögetek.Nekem úgy sem lesz soha egy sem,a youth recruitment,és a junior coaching nulla szinten áll.Szezon elõtt elfogadták a fejlesztést,de semmi nem történt.Nem is érdekel többé.18 alatti tehetségeket hozok szerte Európából,21 évesen pedig saját nevelésnek számítanak majd.Az igazán kiemelkedõket megtartom,a többit értékesítem a piacon.Van 12 jó scoutom,sorban kapom a riportokat a tehetséges srácokról.A felnõtt keretemben van pár wonderkid,de lesz majd több is.A többi nagyobb klubnál is van jó pár,csak az a különbség,hogy nálam játszanak is.Õk meg kölcsönadják õket,aztán játszatják a kivénhedt egykori sztárjaikat.(mondjuk nekem nincsenek egykori sztárjaim<#smile>)

Szezon elején két bajnokin szurkolói napot rendeztünk,szerencsére sikerült elvarázsolni a nézõket a 4-0,és a 3-0-as gyõzelemmel.Idén már 85%-os a stadion kihasználtsága,és volt 3 telt házunk is.
Az anyagiakat sem nézegetem már félve mint két-három éve,nagyon gazdagok vagyunk.Még relatíve alacsonyak a bérek,és nem költök többet,mint amennyit eladásból be tudok hozni.Nyáron megpróbálok lekötni egy USA túrát,az késõbb komoly,és könnyû bevételt jelent majd.
Ez lett volna a klub történetének legsikeresebb szezonja.Most már ikon vagyok a klubnál,de meg is érdemlem.Különösen annak fényében,hogy honnan kellett elõrángatnom ezt a díszes társaságot.Jól is teszik,ha megbecsülnek,mert az ajtómon már a Juventus,a PSG,és a Barcelona is kopogtatott.

És egy érdekesség.A Man.City bejutott a BL döntõbe,de a döntõ elõtt két nappal a sejk kirúgta Villas-Boast.Így a frissen a Bordeaux-tól igazolt Mancini BL gyõztes lett.
Most tartok pár nap szünetet,és innen folytatom.
Köszönöm a figyelmet.
Úgy látom,jobb lesz ha elkezdesz törökül tanulni ennél a német csapatnál.<#smile>
Darthmushroom
hát Õt nem pont azért 😄 õt nevelgetem egy keveset és majd szép haszonnal eladom 😄 potenciálra világklasszis lehet 😄

zyndar
A belgával? 😄

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

angol 9.ligában a 61 az klasszis <#vigyor>
Darthmushroom
Igazolások frissítve, próbáltam kicsit németesíteni pénzt sem sajnálva 😄
Draxler, Iscan, Tah, Yavrouglu, Yüksel

16/61?<#conf>
16/61-es értékkel adtam neki szerzõdést. Igazából csak azért kapott szerzõdést, hogy az elsõ évtõl kezdõdõen legyen egy Mildenhall születésû és nevelésû emberem a késõbbiekben a PL-be is. Az elözõ szezont simán nyertem, így a vége felé lehetõséget kapott és gólokat fejelt és 7 feletti átlaga lett. Idén sztenderd kezdõ 7 feletti átlaggal és minden meccsen kezdõ. Viszont a CA romlott, amit nem értek...Na mindegy jól játszik az a lényeg 😄
Játéklehetõség,jó edzõk,és magas PA érték.
Ha nem tud fejlõdni,valószínûleg alacsony a PA értéke.
mi kell ahhoz, hogy a fiatal srácom CA értéke javuljon? Van egy fickóm, aki nem akar fejlõdni, pedig alapember és jól is játszik.
Darthmushroom
Na akkor én is merész leszek mint Korbin kolléga 😄

Darthmushroom

Dynamo Dresden 5.szezon

Csalódást keltõ szezonon vagyunk túl, mivel meg se bírtuk a tavalyi formánkat közelíteni így esélyük sem volt a címvédésre. Végül simán a 3.helyre a futottunk be. A BL-be szintén csalódásként ért h Real,Celtic,Prága csoportba csak a 3.helyre futotta az erõnkbõl. Ami utólag kiderülve még se lett akkora csalódás mivel a Rubin,Valencia,Psv,Stuttgart útvonalon EL döntõt ért nekünk. Ahol végül egy nehéz meccsen 11sekkel legyõztük a Spurs csapatát így bosszút állva a 2 évvel ezelõtti elõdöntõs kiesésért. Idén is Gnarby lett a legjobb játékos, de azért a tavalyi formáját Õ se bírta megközelíteni.

Madridi BL derby.
Darthmushroom
az utolsó esély is elszalasztva az esetleges címvédéshez
Dresden vs Bayern

még ha két elhalasztott meccsünket hoznánk is akkor is 8 pont hátrány.

Zenszkij
Tipikus. Õk alig támadnak, de bevernek egyet. Te meg mész mész, de nem találod el a kaput.

Darthmushroom
pedig már kezdtem azt hinni h kilábaltunk a rossz szezonból
dresden vs frankfurt

LasDen
A Királytól nincs szabadulás 😄D

LasDen
1 nap 2 meccsem lesz...😄 Botafogo és az U23...😄

értem köszi
A játékos információs képernyõjén,a nationalities ablaknál.Pontosan itt.Õ is svájci,de török állampolgár is.Szerencsére a török neveket kilométerekrõl ki lehet szúrni.
A keresésnél meg úgy szûrök,hogy languages spoken-turkish.Ár szerint sorba állítom õket,akik meg azért beszélik a törököt,mert idegenlégiósként megtanulták,azokat figyelmen kívül hagyom.Néhány ember így azért átcsúszik a szûrõn,mert van olyan,aki hiába török is,de nem beszél törökül.
Az igazi az lenne,ha a kettõs állampolgárokat is lehetne szûrni,de azt csak a GS tudja.Akinél a török második állampolgárság,azt a fapados beépített keresõ figyelmen kívül hagyja.
LasDen
nem rossz, de nem is egy anglia vagy spanyol. egy cruzeiro, At Mineiro, Sao Pauloval az állami bajnokság sétagalopp. Az 1-2 ismert ellenféle kívül mindenki harmat gyenge. A Mineiro ellen a döntõben azt is behúztam. A bajnokság meg most kezdõdött. Nem kell taktikai zseninek lenni, hogy sikered lehessen. Persze nem egyszerû, de ellehet lavírozni. De a legtöbb csapat nem használ szélsõt. Rengetegszer láttam a 4-2-2-2-es felállást. De annyira azért nem nõtt a szívemhez 😄

Azt hol írja hogy kettõs állampolgár?
Gratulálok.Nem sokat látni ilyet,kevesen mozdulunk ki Európából.
Egyébként milyen a brazil liga?Argentínában,de még egy szezon erejéig Kolumbiában is játszottam(fm13),de ez eddig kimaradt nekem.
LasDen
Nah. Hát kurva jó vagyok. Ez van...😄