A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Lancelot1983 #95156
Visszatértem FM2013-hoz a bugos és ultra könnyű FM2014 után:
3 karriert kezdtem. Guimaraes, Venezia, Falkirk. Mind a hármat más taktikával fogom játszani Guimaraes 4-2-3-1 deep, Falkirk (csak skótokkal) 4-1-3-2 (szélsők nélkül) és Venezia klasszikus 4-4-2 mert az a taktika elég nehézkesen működik nálam FM2013-ban. Guimaraes karrierem első szezonjának végére értem erről lesz most egy kis összefoglaló:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pár kép kezdésnek:
Igazolások
Keret (játékosk 1 évvel idősebbek, mert szezon végén készült a kép)
Liga Kupa
Kupa
Meccsek
Tabella
Tabella hazai
Tabella idegenbeli
Szezonösszegzés:
Keret:
Kapusok:
Douglas Jesus: 30 liga meccsen játszott 26 gólt kapott, 6,89-es átlag, megbízható kapus volt jövőre marad, hogy első vagy második számú kapusként, az attól függ, hogy milyen kapust tudunk igazolni
Assis: 2 kupa meccsen védett csak, jövőre nem lesz az A keret tagja, ha eltudom adni, akkor jó, ha nem akkor a B csapatnál folytatja a köv. idényben utána meg ingyen igazolható lesz
Miguel Oliveira: nálunk nem, de az U21-es válogatottban 2 barátságos meccsen bemutatkozott, még nem tudom, hogy marad 3. számú esetleg előrelép 2. számú kapussá vagy B csapatban folytatja, az első lehetőségre van talán a legnagyobb esély pillanatnyilag
Védők:
Jobboldali:
Alex: 23 liga meccs 6 kupa meccs 7,08-as teljesítmény, nem rossz, de úgy érzem sérülékeny is és a maximumot hozta ki magából jobb nem hiszem, hogy lesz 33 évesen fizetése is magas bár maradna kevesebbért is, de megpróbálok jobb és kevesebb fizetést kérő játékost hozni
Joao Amorim: 8 liga meccsen 7,13 szerződése lejár, de szerintem hosszabbítani fogok vele és 2. számúként fog játszani terveim szerint jövőre is
Baloldali:
Asier Del Horno: 23 liga meccs és 6 kupa 7,12, hasonló a helyzet, mint a Alex-el, de benne még látok potenciált, fizetése szintén magas, még gondolkozok, hogy meghosszabbítsam-e
David Addy: 12 liga meccs 5-ször csereként 7,00 teljesítmény, jövőre is marad még azt nem tudom 1. vagy 2. számúként
Középső:
Freire: 30 liga meccs 7,17 meg 5 kupa meccs 7,48 nálam az év egyik meglepetésembere volt, viszonylag fiatalon kevés meccsel és nem olyan szuper értékekkel is nagyon jól megoldotta a feladatát, jövőre is marad egyértelműen
Mouhammadou N’Diaye: 25 liga meccs 7,46, de hát egy Afrika-kupa győztestől ez is a minimum, bár csak csere volt és nem játszott az Afrika-kupán, azért a győztes csapat tagjának mondhatja magát, alap, hogy jövőre is marad
Vitor Bastos: 2 liga meccse van 1 góllal és 2 kupa meccse 6,68 nagyon nem sikerült bizonyítania, jövőre eladás vagy B csapat
Paulo Oliveira: 2 kupa meccs jutott neki, B csapat jövőre vagy max 5-6. számú védőként jöhet szóba
Középpályások:
Jobboldali:
Ricardo: 27 liga 5 kupameccs 7,27 3 gól 9 gólpassz 5-ször a meccs legjobbja, nehezen lendült bele és bár lőhetne több gólt is, de 18-19 évesen ez nem rossz, U21-es válogatottban rendszeresen szerepelt, jövőre is 1. számú lesz
Marco Matias: 8 liga meccs 6-szor csereként meg 2 kupa meccs, 6,88 csak akkor marad, ha nem sikerül a helyére találnom valakit egyébként B csapat vagy eladás jöhet szóba
Baloldali:
Joao Ribeiro: 27 meccs 4 gól 4 gólpassz 7,03 illetve kupában nagyot alakított 6 meccs 3 gól 2-szer meccs legjobbja 7,6 az elején nagyon jól játszott, mikor mindenki más betlizett neki, akkor is ment a szezon végére sajnos elfáradt vagy kiismerték az ellenfelek, szerződése lejár és én úgy gondolom a posztjára vérfrissítés kell
Hernani: bajnokságban 4-szer jutott csereként szóhoz, eladás vagy B csapatban gondolkozok vele kapcsolatban
Középső (védekező):
Aldo Dusher: 14 meccs 7,49 nagyon jól játszott, de már 34 éves nagy a fizetése bár felébe is belemenne, de 4 hónapot volt sérült összesen tavaly és végül ez döntött, amellett, hogy ne hosszabbítsak nála szerződést
Issam El Adoua: 30 liga meccsen 7,21 meglepetésemre nem hívták be egész idény alatt a marokkói válogatottba, pedig szerintem ott lett volna a helye, mindegy azért örülök, hogy az Afrika-kupán nem volt ott, mert ha ott van, mi most nem valószínű, hogy EL-ben indulnánk:)
Sajnos idény közben csak olyan szerződés hosszabbításba ment bele, hogy 500e fontért kivásárolhatják, ha nem írom alá, akkor decemberben elvitték volna ingyen, így nyáron valószínű 500e fontért megy mert előző nyáron is volt már kereslet érte iránta csak akkor a 425e fontos ajánlatokat elutasítottam
Siaka Bamba 9 liga meccset játszott, abból 4-t csereként beállva 7,20 jövőre is marad 3. vagy 4. számú
Leonel Olímpio: 18 liga meccs 4-szer csereként 7,36 nekem meglepetés volt a teljesítménye, marad jövőre is
Középső (támadó):
Jean Pierre Barrientos: neki is nehezen indult az év 30 liga meccs 9 gól 11 gólpassz 6-szor meccs embere 7,44 a ligában, 3. helyezett a meccs emberei éves szavazáson, valamint 3. helyen végzett az év játékosa szavazáson, de az év csapatába nem került be, mert az év játékosa 1. és 2. helyezettje is a posztján játszik :)
Az uruguayi válogatott még nem figyelt fel rá, pedig sem Gastón Ramirez sem Maurició Pereyra a Southampton illetve a Kasimpasa játékosai sem nyújtanak túl jó teljesítményt az uruguay-i válogatottban
André André: nagyon kevés lehetőséget kapott konkrétan 4 meccset ebből 3-t csereként kifejezte távozási szándékát idény közben, ha megfelelő ajánlat lesz érte mehet, ha nem akkor még szerződés köti
Thiago Rodrigues: 2 meccs a kupában 2 gól 7,6 az első meccsén csereként állt be és fantasztikusan játszott, B csapatban több lehetősége lesz, és mivel a B csapat 1 ponttal de bent maradt a másodosztályban fejlődhet ott
Támadók:
Hilal Soudani: ő a másik, akit nem tudom miért nem hívnak be az algériaiak, de jobb is, Afrika-kupán lett volna az nagyon megnehezítette volna a dolgom 27 liga meccs 13 gól 7,26 emellett még 4 kupa meccsen is lőtt 3 gólt, jövőre is marad első számúként nagy valószínűséggel
David Soazo: 12 liga meccs abból 6 csereként 7 gól 7,34, elég hullámzó teljesítményt nyújtott volt, amikor fantasztikusan játszott volt, amikor nagyon rosszul, valószínű nem marad szerződése lejár, mondjuk, sokat nem kér, de azt hiszem jobb és fiatalabb csatár kell
Djordje Rakic: 12 liga meccs abból 11-szer csereként, így a 6,93 nem olyan rossz játszott csatárt, baloldali, jobboldali illetve középső középpályást is, amolyan jolly joker volt, fizetése nagyon magas egy szerb klubnak jó lenne elpasszolni.
Barrientos az év játékosa szavazáson a 3. lett, valamint a legtöbbször a mérkőzés legjobbja szavazáson is 3. lett, én a az év edzője szavazáson 3. lettem a Pacos edzője lett a 2. franc se tudja miért :)
Érdekesség, hogy az év második legjobb játékosa és, aki egyben bekerült az év csapatába a kieső helyen végző Morierense csapatából került ki, mondjuk jogosan is mert durva statjai voltak.
Év játékosai
Barrientos
Egyéb érdekességek:
Németország: Dortmund bajnok, Bayern csak második utolsó fordulóban dőlt el minden, egyenlő ponttal kezdtek a csapatok és Bayern gólkülönbsége sokkal jobb volt, de még a Dortmund Düsseldorfban nyert 1-2-re addig a Bayern Mainz ellen csak 1-1-t játszott Szalai rúgta a Mainz gólját:)
Görögország: Olympiakos csak 3. Aek csak 8.
Olaszország: Genoa 4. Udinese kiesett
Portugália: Sporting csak 5. Académica csont utolsó lett idén még az EL-ben indultak
Oroszország: Anji a bajnok 6. Szapartak 7. Dinamo
Spanyolország: 1. Valencia 9. Atletico Madrid
Svájc. Sion a bajnok Vanczák az év védője
Ukrajna: 1. Dynamo, de csak az utolsó fordulóban előzte be a Harkovot, Shaktar csak a 3.
BL döntő: Barcelona- M. City 2-0
EL döntő: CSKA- Atletico Madrid 3-1
Marítimo nagyon lehajrázott a végén utolsó fordulóban dőlt csak el, hogy nem 3. leszünk végén mi kaptunk egy gólt Sporting ellen, így 1-1 lett, Marítimo meg nyert Bragában 1-3-ra, ha ők is csak x-elnek, akkor mi vagyunk a 3. helyen mert egymás elleni jobb.
Keret elvileg átfog alakulni nagyon, de pénz megint nincs csak 5M font tartozás
és 56e font a fizetési keret, amit még kicsit túl is lépünk valamint igazolásra pénz nincs.
Érdekesség tovább, hogy itt a kemény szerelések beállításnál 47 sárgám lett és 5 pirosam ezzel messze legsportszerútlenebb lettem, addig FM2014-ben mindössze 10 sárgát kaptam azokat is mezlevételért :)
Szerintem jövőre nem fogunk ennyire elől végezni, bár média idén is 6. helyre várt volna minket. B csapat éppen, hogy bent maradt a 2. osztályban utolsó fordulóban minden rosszul alakult, de végül egy oylan csapat, aminek az x is elég lett volna kikapott ezzel bent maradtak.