Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
6 gyõzelembõl 3 alsó házi csapat ellen volt (2 újonc mint mi).

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Zenszkij
Felraktam kíváncsiságból ezt az ingame editort. Most meg ott van egy csúszka játék közben, amivel bármikor módosíthatok dolgokat. Röhej. Na biztos nem fogom használni, nem is értem ekkora csít hogy kerülhetett a játékba. Az viszont jópofa, hogy a neveket is át lehet írni.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

zyndar
Látom N'Djeng itt is feltûnik. Ha lesz rá zsetonom, elhozom Ukrajnába. Az eddigiek alapján lehetsz szerintem optimistább, mondjuk a 2 kapott gól/meccs az tényleg sok.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
AEK 3. év november:
Ahogy azt vártam ez nem olyan szezon lesz mint az elsõ 2. a rossz szezon kezdett (3 meccs 1 pont) után nagyon jól jött a válogatott szünet, kicsit összeszedte magát a csapat. sajnos nagyon látszik h nem nagyon bírtunk erõsíteni a nyáron, fõleg a védelem katasztrófa. kupába a 2. fordulón túlmentünk bár 2.vonalas csapattal játszottunk. ja és letudtuk az elsõ 3 derbynket is több kevesebb sikerrel. a média a 9. helyre vár, én örülni fogok ha simán bent maradunk. anyagi helyzetünk továbbra is katasztrófa. (derbyk: Pana 2:3 AEK, Olimpi 3:1 AEK, Paok 1:2 AEK)
Tabella
Pana
Olimpi
Paok

Fogalmam sincs.Direkt megnéztem a keretüket,még az NB1-ben is utolsók lennének. Tudom,hogy gyenge a Segunda B,de valahogy csak a Racing meg a Numancia elõtt végeztek.De ez a csapat kb. a Sevilla Atlético(második csapatom)játékerejét éri el.
Darthmushroom
Mirandes LOL 19meccsen 100 kapott gól 😄 több mint 5s átlag 😄 h a picsába került az oda ha ilyen gyenge 😄

Sevilla FC. 2023-2024.

Elérkeztem a félidõhöz.Mindenképpen szerettem volna a nagy hármassal felvenni a versenyt.Eddig sikerült,a többi csapat már messze le van maradva.Liga BBVA.Ha a Barcelona hozza az elmaradt meccsét,negyedik helyen állunk.De ez nekem nem elég,minimum a dobogón kell végeznünk.A két Madridtól kikaptunk,a Barcelonát megvertük,tavasszal pedig mindhárom hozzánk látogat majd.A keret nagyon erõs, páran a jobbak közül:
Adjas,Molina,Simpson,Ribeiro,Eini,Mbala.Sajnos a két utóbbi közben sérült volt,de szerencsére tudtuk pótolni õket.De említhetném még a három V betûst is,Váczi,Viggiani,Veci,akik mindhárman nagyon magas átlagot hoznak.De a krémek krémje Rubén,aki második a házi góllövõlistán.Alig van meccs,amikor nem fejel gólt.Éppen most lábadozik egy sérülésbõl,de szükségünk is lesz rá.Eddig nagyon elégedett vagyok a csapattal.A "gyõzni kell"meccsek közül kettõ lóg ki a sorból.A Villarreal elleni vereség még a belefér kategória,egyedül a Recreativo elleni 4-4-et nem bírom megemészteni,mert 4-0-ra vezettünk.Amúgy is rengeteg a gól,a 8-10 gólos meccsek sem ritkák.Azért ez továbbra is megdönthetetlennek látszik.
Az Európa Liga csoportkör sétagalopp volt,egyetlen meccsen kellett megizzadnunk a gyõzelemért.A Copa del Rey pedig igazából most fordul élesbe.Mivel nagyon szoros a bajnokság,itt nem fogok nagy erõket mozgósítani.Játszanak a rotációsok, lesz,ami lesz.
November végén kaptam még 34M-t igazolni,de télen nem lesz mozgás.Éppen elég erõs ez a csapat,hogy mindenki ellen képes legyen nyerni.Nyáron meg hozok egy világklasszis kapust,mert ott azért még van lemaradásunk.
zyndar
Sorry a képméretért, még új vagyok itt...😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Nos, nem rúgtak ki, sõt, ezzel a sorozattal a 3. helyig meg sem álltunk 😊

Bajnokság

Ez a 3-5-2 nagyon ütõs, jó érzés eltalálni egy taktikát.

Én Holmant a Fradiban AP-ként használtam, Buzsáky cseréjeként MC helyen és jól muzsikált.
Például otthon a Barca ellen 52-48% volt nekünk és 0-0 lett a végeredmény. Idegenben Real, Barca 60-40 oda, amúgy meg 50% körül mozgott idegenben a jobb csapatok ellen, otthon mindig nekünk állt a zászló 😊
narumon
Nekem is volt ilyen sérülés hullám, "szerencsére" most csak Otten sérült, igaz még vagy 2 hónapig...
Viszont a klubot másodjára próbálják meg eladni - megint sikertelenek lettek a tárgyalások, de az ifi edzõközpont fejlesztésére meg nincs pénz 😞

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hát akkor figyelmetlen voltam a régiben nem tûnt fel. No most már mindegy.
A felállásra valami ötlet. Most 4-4-1-1-be nyomom. Hátul így is gyengék vagyunk, de eddig ez a Holman gyerek egy vadállat. 3. meccse egy MK meccs Videoton ellen. Vidi hint nekem hármat, erre Dávidka bemérgeli magát és rúg egy mesterhármast idegenben a vidinek. Úgyhogy idegenben 3:3 - visszavágó már csak holnap, megyek alukálni...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Volcanor
Kezdtem egyet a Valenciával, második meccs elején Piatti lesérült 9-11 hónapra. 1 hónap múlva belement a vezetõség, hogy növeljük a fizetési keretet, így a Barcától elküldött Affelay-t ingyen el tudtuk hozni a helyére. 2 nap múlva lesérült 3 hónapra. 😄

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Darthmushroom
nyáron mindig jön hír h kinek jár le a szerzõdése egy év múlva, külön a felnõtt külön ifivel. és igen 6 hónappal a vége elõtt ajánlani, kivéve angliába más angol csapatnak.

Volcanor
Pont 6 hónappal a vége elõtt tárgyalhat másik klubokkal. Ez mindig is így volt.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

narumon
No valamirõl én lemaradtam. Hogy ne örüljek annyira az egyik legjobb játékosomat elvitte egy másik klub. De valami nem kerek. Még 6 hónap volt a szerzõdésébõl most készültem neki újat kínálni, de egyszer csak írta a gép, hogy megegyezett a fÚjpesttel és 0Ft-ért a jövõ félévet majd ott kezdi már.
Ez mi? Ez hogy? Fél évves szerzõdéssel már tárgyalnak elõre? És nem kéne szólni, hogy te hülye ajánlj már egy konraktust ennek a srácnak mert így ingyen viszik el? Nem értem, a régi részben ilyennel nem találkoztam, ott mindig akkor foglalkoztam a szerzõdésekkel amikor kb 3 hónap volt már csak hátra. 😞

narumon
No és akkor jöhet egy kis segítség;
Ugyebár Holman nem kimondott MC hanem AMC - mivel eddig 4-4-2-t játszottam ebbe nem nagyon tudom hova rakni - most egy edzõmeccsre hirtelen beraktam a két középpályás elé az egyik csatár helyett de így szerintem vékonyak vagyunk elõl. (Mondjuk kezdésnek adott 3 gólpasszt a csatárnak és összeszedett egy 9-es osztályzatot - de alacsony osztályú ellenféllel játszottam szóval ez nem mérvadó).
Ti mit csinálnátok?

narumon
YES! YES! YES! VÉÉÉÉÉGREEE!
Egész szezonban ezen dolgoztam, hízelegtem, puncsoltam - végül szinte a komplett keretet kimerítve de
Holman Dávid kék-feketébe öltözött 4 évre!!! Assistan managerem szerint Dávid Holman is the best player in the club and believes he can improve a lot in the future! tyûhû - fel fel fel a bajnoki címre 😛

Zenszkij
ez igen! labdatartásod mennyi volt a nagycsapatok ellen?

Zenszkij
ne foglalkozz vele ki mit mond, én szegedi vagyok és drukkolok neked! szép karrier lesz ez hajrá !!

Espanyol 2013-14

Az Ajaxos sikereim után kezdetem egy új karriert Spanyolországban. Ugyanazt a taktikát használtam, amit a hollandoknál. Nem igazoltam senkit, bár a keret nem volt túl erõs. A média a 14. helyre várt. Egy csatáros játékot játszottam, három csatárral a keretben. A két csere csatáromnak sikerült 4(!) gólt összehoznia... A védelmem a szezon elején jó volt, az elsõ 5 meccsen nem kaptunk gólt, de a szezon második felére sikerült összeomlaniuk.
A kupában egybõl kiestem. Az elsõ meccsen otthon nyertem 1-0-ra majd idegenben 3-0-ra kaptam ki az Osasuna-tól úgy, hogy 5 kapura lövésük volt...
A bajnokság hajrája nagyon izgalmas volt és szép eredményt értünk el a két nagy mögött. A második Barca is 31 pontot vert rám, a Real 37-et... Szerencsére a többi csapat nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt hozni és így sikerült a 3. helyre bekormányozni a csapatot.
A játékosok közül maximum Torje-t (házi gólkirály lett 15 góllal és 10 gólpasszal) és Tejera-t (7 gól, 12 assziszt) tudom kiemelni. Stuani (12 gól, 8 gólpassz) jó volt a szezon elején, de a második szakaszban sikerült 2 gólt lõnie... A 34 éves Simao Sabrosa (7 gól, 8 assziszt) volt a legnagyobb meglepetés a keretbõl.
Sysfox
Imádlak SG! <#gun>

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Sysfox
Olvasgatva a véleményeket az idei FM-rõl, úgy döntöttem, hogy nem hagyom abba a Blackburn-ös karrieremet és tovább folytatom az FM2012-õt. Bevallom, hogy nekem nem tetszik az FM13-ban bevezetett meccsmotor, és sajnos a 14-ben sem látok nagy javulást. Még mindig rengeteg a „korcsolyázás” a pályán, a játékosok mozgása nem élethû, szerintem rosszabb, mint a váltás elõtt. A meccsmotorra még rengeteg javítás vár, ezért döntöttem az FM2012 mellett továbbra is.

És természetesen sajnálnám a jó karrieremet, hiszen a jelenlegi csapatom 2018 õszén rengeteg kiaknázatlan potenciállal rendelkezik! Tele van a keret 18-20 éves fiatalokkal, akik elõtt fényes karrier áll. A tavalyi 2. helyezés után a bajnokságban a célom a ManCity legyõzése, de ez nem könnyû feladat, hiszen a City most már évek óta toronymagasan kiemelkedik a Premier League-bõl, szinte nem is veszítenek pontot. Mindenesetre idén egyszer már megtréfáltam õket, mert a Community Shielden 2:0-ra gyõztünk, bezsebelve egy újabb trófeát.

A bajnokságban mindenesetre jól szerepelünk, hiszen 11 forduló után a 3. helyen állunk, 8 ponttal a City, és az utóbbi idõben megtáltosodó Liverpool mögött. Két szezonnal ezelõtt változtattam az átigazolási politikámon, az addigi féktelen költekezést felváltotta egy nehezebb, ámbátor átgondoltabb utánpótlás-nevelés, aminek köszönhetõen ismét van pénz a kasszában, de azt garantálom, hogy ott is marad! Most már szinte kivétel nélkül csak 16-17 éves fiatalokat hozok, akikben nagy potenciál rejtõzik.

Ezeket a játékosokat bagóért, szerencsésebb esetben ingyen is meglehet szerezni, majd évek múlva jelentõs haszonnal továbbadni. Erre jó példa Abdullah Chukwu esete, akit 2015-ben 1.1 millióért szerzõdtettem Nigériából, majd 3 év múlva 10 millióért adtam el az Aston Villának. Egy balhátvédért sohasem fizetnék ennyit, az biztos! Egy percig sem gondolkodtam a Villa ajánlatán és azonnal hoztam a helyére egy játékost, természetesen egy 16 évest és természetesen ingyen! Persze Chukwu sem volt öreg, 22 évesen adtam el.

Szóval, fiatalítok rendesen, ennek megfelelõen a 28 éves Daniel Sturridge-ot eladtam 16 millióért a Liverpool-nak, és a 31 éves Simon Vukcevic is távozó félben van. Az egyetlen igazi sztárigazolásom Pablo Sarabia volt, de érte nagyon ragaszkodom, igaz a szerzõdés hosszabbításakor kialkudott havi 425.000 fontot csak hosszas gondolkodás után voltam hajlandó folyósítani. De Sarabia minden pénzt megér! Mondanom sem kell, õ a legjobban fizetett játékosom.

Ha végignézünk a kereten, látható, hogy tele van nagy potenciállal rendelkezõ fiatal játékosokkal, és csak rajtam múlik, hogy mit hozok ki belõlük. Thomas Nielsen és Thomas „Helveg” Nielsen 17, René van Baaren és Valerio Bonacci 18, Joost Sanders 19, Jerome Garcia és David Masson 20, Rubén Padilla 21, Tom Andrews, Charlie Freeman, Adam Taylor és Tom Ringgaard 22 évesek.

Közülük mindenkit a nagycsapatban veszek számításba, Ringgaard, Masson, Garcia és Andrews az alapcsapat tagja, a többiek egyelõre kiegészítõ, illetve nemzetközi kupás emberek. Azért milyen érzés lehet már a Bajnokok Ligájában 17 évesen kezdõként a pályára lépve fogadni a Paris St. Germain csapatát? Ugye-ugye… Ki nem errõl álmodik?

Andrews 18-szoros angol válogatott, Ringgaard 25-szörös dán, Masson pedig 20 évesen 9-szeres francia 6 góllal… Tavaly 4. volt a PL góllövõlistáján, idén 10 meccsen már 7 gólnál jár. Csatártársa a többiekhez képest öregnek mondható, 24 éves Vojtech Novak hasonló statisztikával bír, ketten együtt szétszedik az ellenfél védelmét. A francia csodagyerek ráadásul pengés játékos, 18-as gyorsasággal. Megállíthatatlan, ha elindul. Kettejük teljesítményét mi sem példázza jobban, hogy azt a Rubén Rochinát szorították ki a csapatból, aki az elsõ 3 szezonban a hátán vitte az alakulatot, szezononként 15-20 gólt szerezve a bajnokságban. A spanyol jelenleg abszolút kiegészítõ ember.

Idén igazoltam 6 millióért a francia kapust, Jerome Garciát, aki az elsõ meccsén beszedett potya után olyan kiváló teljesítményt nyújt, hogy Alex Smithies-t simán a cserepadra kárhoztatta. A tavaly érkezett René van Baaren pedig annyira jól lát a pályán, hogy bûn lenne a cserepadot koptatnia, ezért Josip Ilicic napjai is megvannak számlálva. Elõbbi 18, utóbb 30 éves, egyértelmû, hogy kire kell építenem a jövõben. A másik távozó-jelölt Jordan Henderson, a nagy reményekkel érkezõ angol nem hozta az elvárt eredményeket, és ehhez képest luxus a havi 300.000-es költség, amit fizetés gyanánt kifizetek neki. Egy cserejátékosnak nem fizetek ennyit, nála még van Baaren is jobb, havi 20.000-ért.

Szóval, a jövõ nekünk dolgozik, remélem sikerül még trófeákat nyernem a bajnoki ezüst, az Europa Liga gyõzelem, a FA kupa elsõség és a Community Shield gyõzelem mellé. Úgy legyen!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

narumon
De nem akarok én mindig nyerni csak nem vérlázítóan kikapni. És ez a meccs engine hibája akárhogy nézem, mert akkor ne csinálja azt, hogy 40 helyzetem van a meccsen és 5 kapufát rúgok mert ilyen 1 évben egyszer van, de rendszeresen egészen biztosan nincs a valóságban. Ez meg ebben a játékban teljesen alap. Mint ahogy sajnos alap az is, hogy a semmi statos kapus akkorákat parádézik 1 meccsen, hogy az enyém 3x ilyen statokkal egész évben nem. És megint azt mondom, hogy ez 1 évben 1-2 de lehet, hogy még 3-4 meccsen is elmegy. Node szinte mindegyiken?
Az is ritkán van a valóságban, hogy rúg egy csapat 4 vagy 5 gólt és onnan kikap. Van ilyen szökõévben egyszer de itt ha 3:0 4:0-ra vezetek az még semmit nem jelent - több meccset is kaptam ki így.
No engem csak ezek zavarnak. Ha az lenne, hogy jobb az ellenfél és a sok helyzetébõl berúg párat és mondjuk kikapok 1:3-ra azt le lehet nyelni - mi voltunk a szarok, de hogy mi rúgjuk hülyére a kapuját - csak kapusra viszik a játékosaim, 3x annyi szögletet rúgunk stb, és így kapunk ki ráadásul rendszeresen. Ez nem valós - ez mindenféle balance és állításnak a hiánya.

narumon
Mert egyébként focibolond vagyok. Nincs bajom a karrieremmel sem csak annyit várnék el, hogy ha egy pittypötty kapus ilyen ziccereket fog akkor az én kapusom is fogjon néha hasonlót. (ha nem is annyit).
A Magyar Kupában egyébként átrágtam magam a Gyõrön. Mondjuk majdnem leraktam a hajamat mert 30 perc alatt lõttünk nekik 4-et - az ember azt hinné, hogy ez már azért valami, de a második félidõben mi is kaptunk 4-et, és csak a 93. percben nyertem meg egy lecsorgó labdával.

Darthmushroom
ahogy azt vártam is, nem lesz könnyû évünk idén:
AEK 2:2 Atromitos -vezettünk 2:0ra de a hajrában lefociztak és egyenlítettek is a 90+2be
Aris 5:1 AEK -közünk nem volt a hajrában szépítettünk csak
AEK 2:4 OFI -jobbak voltunk, de kitörölhetük vele mivel õk berúgták a helyzeteiket, mi meg nem

Darthmushroom
arról nem is beszélve h az egyik legnagyobb kihívást kezded el a magyar csapattal, arról nem is beszélve h nem is egy "nagyobb" klubbal, ettõl rosszabb csak az lenne ha andorrát vagy san marinot akarnád felfutatni. ha jól emlékszem azt írtad h 12-vel játszottál utoljára, az arról szólt 1 jó játékos meg egy taktika és világverõ vagy, ez már tavalyiba se mûködõt, arról nem is beszélve, az idei újítások miatt nem túl kiforrt még a játék. olyan hibák amiket meg írsz alap a játékba mivel nem nyerhetsz mindig akármilyen csapatod van. ez nem fifa ahol te játszol.

Darthmushroom
ilyenen felesleges kiakadni h ilyen kapus kivédi a szemed.. ez még anno a cmbe is így volt, valahogy kompenzálnia kell a gépnek. mondjuk ha ennyire felbasz a játék nem tudom miért nyomod vagy miért nem kezdesz egy könnyebb karriert h jobban bele tanulj.

Milyen jó reflexei vannak! 😊
narumon
Ez pedig a sztárkapus aki kivédte a csatáraim szemét - szintén nem izzadt meg

narumon
No a Körmend sztárcsatára. Érdemes észrevenni a tényt, hogy a képet rögtön a meccs után csináltam a srác mégcsak meg sem izzadt!! Leigazolni sem lehet - mindenféle interakció hiányzik. Persze ilyen statokkal nem is vinném de mégis mattolta a védelmemet:

Darthmushroom
na végre.. így 3. szezon elején végre lett egy anya klubom.. a Fiorentina, választani nem tudtam vagy õk vagy továbbra is senki. a barátságos meccsekbõl lett egy kis bevétel is így egybõl mentem fizut kérni amit meg is adtak. gyorsan be is próbálkozok egy-két ingyen igazolhatónál meg kölcsön venni pár embert még az elsõ bajnokik elõtt. média a 9. helyre vár, amivel én teljesen elégedett lennék.

narumon
A magyar kupában a Körmend csapatát kaptam ellenfélnek, amelyik NO DIVISION csoportban van, annyira erõs csapat, de van egy szép 500 fõs pályájuk ahova mind a 200 szurkolójuk kilátogatott. A média is mindenki nagyarányú gyõzelmet várt.
Ehelyett játszottunk egy szoros meccset (mondom én, hogy szarik a gép arra ki az ellenfél), a 80. percben 2:3-ra vezettem (ofkorsz, hogy még ezt sem tudom lehozni kapott gól nélkül), végül 2:4-re nyertem. A kapusuk olyan 8-9 100% ziccert fogott meg, (legiazolnám ha nálam is tartaná ezt a mutatót de félek nem), a csatár gyerek meg kétszer jött elõre és kétszer mattolta a kapusomat (õt is leigazolnám de van egy olyan sanda gyanúm, hogy az én csapatomban gólt sem rúgna). Még jó, hogy 3 emberen kívül az elsõ csapattal álltam fel. Éreztem én.
A statisztika is a már teljesen szokásos;
Kapura lövés 32:11
Kaput eltaláló lövés 19:2

Lesz olyan, hogy lesz pénzed! 😊
Darthmushroom
de a kis összes is nagyobb a 0-nál ami nálunk van jelenleg 😄 még normális fizetést se tudok ajánlani.

Ezeknél a játékosoknál sokszor nem kell kifizetni a magas kompenzásciós összeget, klubbal kell egyezkedni, és kialkudni alacsony árat, a legtöbb esetben pedig nincs ügynökük sem.
Darthmushroom
tudom, de mivel közel -5k-ba vagyunk fizetés keretnél nem tudok normális szerzõdést ajánlani amit el is fogadnának, nem beszélve a kompenzációs pénzrõl meg aláírási meg ügynök pénzrõl.

Ezt értem,de három jó scout még mindig messze a legolcsóbb megoldás.Elküldöd õket Szerbiába,Horvátországba,Ukrajnába,Bulgáriába,Romániába,Szlovákiába.Egy szezon alatt találnak neked 8-10 nagyon jó 16-17 évest,akik fillérekbe kerülnek,vagy semmibe,mert még ifik.Ez egy olyan lehetõség,amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Darthmushroom
egy két tehetséges ifi azért akad már nálam, bár nem tudom mennyi fog kijönni belõlük:
elsõ
második
harmadik
negyedik
ötödik
hatodik
hetedik

narumon
Az utánpótlásról tudnátok valamit írni? Van 1-2 tehetséges 16-17 éves gyerek az ifiknél. Annyit csináltam, hogy próbáltam jó edzõket szerzõdtetni, valamit érdemes ezen a részen még állítgatni? Vagy teszik a dolgukat oszt kész? (A tulajt fûzöm egyébként, hogy csináljon már jobb youth pályát de nem nagyon akar...)

Darthmushroom
csinálnám ha lenne mibõl 😄 elõzõ évbe majdnem 2mért adtam el még is alig tudtam kapetanosért 100k kifizetni, minden kellet a fizu keretbe. 55k jelenleg, ez annyi mint tavaly (1.évbe 25k volt) és mínuszba vagyunk ott is, mivel sok mindenkinek nõtt a fizuja a feljutás után. tavaly edzés lehetõségeket fejlesztették (utánpótlást akartam elsõnek de abba nem mentek bele) máskor kérni se lehetett mivel nem volt pénz.

Nálam mûködik a dolog támadó wingerekkel, ap-vel, bwm-el.
Ha hosszú távra tervezek valahol,már az elsõ perctõl folyamatosan nyaggatom a vezetõséget ez ügyben.Fõleg egy szegény csapatnál fontos,hogy legyenek piacképes fiatalok.De nálad még az is remek lehetõség lenne,ha az összes szegényebb Európai országot elárasztanád jó scoutokkal.Összeszedhetnél sok jó 16-18 évest,akik késõbb már saját nevelések lesznek.Az AEK jelenlegi helyzetét is figyelembe véve,még mindig van elég reputációd,hogy a Kelet-Európai tehetségekbõl jó párat begyûjthess.Játszatod õket,aztán szép haszonnal továbbadva,hozol helyettük újakat.Ez egy jó stratégia,és a legolcsóbb megoldás.
Darthmushroom
*fuck felállást elb*sztam:
felállás

Darthmushroom
nekem ez a felállás+utasítások:
felállás
utasítások
sok gólt kapunk, bár szerintem a védõk minõsége miatt van, de viszont iszonyat sokat rúgunk.
1. év 28m 127 rúgott 29 kapott
2. év 26m 76 rúgott 31 kapott playoff: 14m 44 rúgott 18 kapott

narumon
Most kitaláltam, hogy megverem a Paksot. Elvileg Szeged fancies this one. Mégsem sikerül. Nem baj mentettem a meccs elõtt és mindig visszatöltöm. Már negyedjére. Csak összejön egyszer csak. Megnézem az általatok javasolt beállításokkal.

narumon
"1. szerintem maga a csatár páros nem igazán jó TM mellé szerintem vagy Poacher/DFL/False9 való. +egyik support. nagy csapatnál éri meg két attack mikor úgy is többet van nálad labda. am nekem eddig idén a CF(attack)+False9 nagyon bejött"

Ezt kipróbálom.

"3. két középhátvéd inkább CD"

Ez eddig így volt tegnap valaki ajánlotta a footballmanager.hu leírását ott volt emez a formáció gondoltam kipróbálom.

"4. egy db csapatutasítás?? ráadásul ami magába a legrosszabb? gyors tempó+kis csapat--> iszonyat sok hiba minden területen"

Hát papíron elvileg nem vagyunk mi olyan kis csapat, de az a gond, hogy bármit állítok be a védõim elkezdenek összevissza rohangálni (írtam már korábban is). Kiveszem mondjuk a gyors tempót oké. Egyébként mit állítanál be?

"5. középpályán ajánlom h középen sima két CM legyen auton és két sima winger attackon. ha már AP-t használsz akkor mellette BWP legyen a másik. mert így ne csodálkozz h alig van labda nálad."

Eddig így volt, de szintén a tegnap olvasott meg azt ajánlotta, hogy ha AP van akkor ne legyen mellé BWP mert az mindig elkóricál és akkor igazán senki nem figyel a védekezésre. Ezért állítottam át. mondjuk sok minden nem változott...

Darthmushroom
köszi, akkor ha helyre állunk pár szezon múlva anyagilag rá kell feküdni az utánpótlásra.

94.Ez ukrán,horvát színvonal.Tehát ha odafigyelsz az utánpótlásra,nagyon jó ifiket is kell kapnod.Még néhány világklasszis is benne van a pakliban.