A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Soulwave #94987 York City FC - Premier League 2017/18 Szezon.
Újra jelentkezem a York City karrierrel, lehet kicsit hosszú lesz de tartalmas. Tehát a tavalyi első PRL-es szezonomban egyértelműen a csapat anyagi és bajnokságbeli helyzetének megszilárdítása volt a cél. Ez többé kevésbé sikerült, ám a 17. hely mégiscsak csalódást keltő volt. Idén tudtam hogy többre lesz szükség...
Az előszezon:
Adott volt 20M körüli átigazolási és 1,5M fizetési keret (havonta). Ebből igyekeztem a legtöbbet kihozni, főként fiatal tehetségeket igazoltam. A legkomolyabb játékosok, Sala, Marcos és Abbés már generáltak, azonban feltűnik egy-két ismertebb név is, igaz csak de Jong pl csak epizódszerephez jutott.
A csapat összeállt, már csak egy igazán ütős taktikára volt szükségem, ezért visszanyúltam a korábbi (illetve jelen) karrieremben alkalmazott felállásra. Korábban nem működött a Yorkkal, most viszont megvoltak a kellően gyors szélsők, és egy klasszikus poacher, Marcos személyében.
A szezon:
Miután összeállt a csapat, a vezetőség előtt nagy mellénnyel bevállaltam az EC indulást. Kezdetekkor korántsem voltam ilyen magabiztos, viszont reméltem hogy 5-6 hely összejön. Ez abszolút be is jött, gyakorlatilag végig a 4-5-6 hely valamelyikén tanyáztam, és sikerült megverni többek között a United-et a Chelseat és a Cityt is idegenben, tehát nem kerültek el a bravúrok.
Az idény végén ugyan becsúszott egy nagyobb zakó a Liverpooltól, a szerencse nem került el minket, és a közvetlen riválisokat a Poolt és a Tottenhamet magunk mögé utasítva 3. helyen végeztünk!
Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen bár a Ligakupából a negyeddöntőben kiestünk, az FA kupában sikerült döntőbe jutni, ráadásul az összes nagy csapat kiesett a korai szakaszokban, így a Swansea ellen játszottuk a döntőt!
Tipkus döntő volt ez, gyakorlatilag az összes kupában sikerült már eljátszanom hasonlót: Nagy elánnal kezdtünk és negyed óra után a sérült Marcos helyén játszó de Bruyne meglőtte idei első gólját. Tíz perc után egyenlített a Swansea... Ekkor is nyomtuk csak tovább őket controlon, és a második félidő elején 11-eshez jutottunk amit értékesítettünk is. 2-1. Hát persze hogy jött az egyenlítés 10 perccel a vége előtt. A hosszabítást két sérülés és egy kiállítás tarkította így 19 ember volt a pályán. Nem sikerült élni az emberelőnnyel, így jött a tizenegyespárbaj. Mondanom se kell hogy csak rosszul lövő játékosaim maradtak épek és bevethetők, úgyhogy minden mindegy alapon mentem neki és... nyertünk 3-1re :D
A York tehát történetében előszőr FA kupa győztes lett.
Összefoglalva:
A York City FC, hét év alatt ötödosztályból indulva, Premier League bronzérmes és FA kupa győztessé avanzsált. Én az év menedzsere lettem, Marcos pedig az év játékosa.
Stats:
Marcos:
Angelo Guevara (AM/L)
Fares Abbés (CM)
Köszönöm ha elolvastad :)