Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a srác piszok jó játékos...lenne,ha pont a két legfontosabb értéke(concentration,decisions)nem lenne ilyen riasztóan alacsony.De gondolom akkor le sem lehetne ide igazolni.Plusz,ha ennyiszer behívta egy Nigéria,akkor csak elboldogul nálunk.Majd oszd meg velünk,hogy vált be.
Gratula, úgy ahogy mondod! 😊
Grazie! 😊

Aláírt, 24.000 $/hét, kérdés, hogy megér-e ennyit, ide:

Gratula!
nálam sajnos a csoda véget ért. ezen a szinten ilyen ellenfél ellen még nincs esélyem... talán majd jövõre tovább jutok egy-két erõsebb igazolással😊
Zenszkij
Mindjárt sírva fakadok. Mikor lesz már 4 óra, hogy hazamehessek tolni a játékot? Ma használhatatlan vagyok melóba.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Congratulazioni,signore Baresi!
DVTK 2014/15

Véget ért második szezonom a kispadon, megnyertünk itthon mindent, Szuperkupát, bajnokságot, kupát, Ligakupát, bár utóbbi kettõben a cserék és fiatalok játszottak, még akarva se tudtam kiesni a korai szakaszokban, aztán a legjobb négy közt már komolyan vettem én is a dolgot. Rengeteg meccsünk lett a szezon vége felé, volt olyan, hogy négy nap alatt három meccset nyomtunk, látszik, hogy nincs a liga a tavaszi nemzetközi szerepléshez szokva. Bajnoság:

A Videoton 12 gyõzelemmel kezdte a bajnokságot, aztán valahogy kipukkadtak, pedig jobbak lettek volna Európában mint a másik három.

Bejutni a BL-be nagyon kemény dolog volt, fõleg a Steaua elleni elsõ párharc volt nagyon necces, de sikerült, és ha már ott voltunk kétszer vertük az Olympiakost, akik 0 ponttal estek ki, mi meg elkezdtük menetelésünket az EL-ben. Meccseink:

Az Inter elleni bosszantó második meccs, kiesés:

Októberben sikerült egy egész neves free agentet hozni a a csapathoz, teljesítményével nem is hazudtolta meg önmagát:

Köszönhetõen a remek nemzetközi szereplésnek, magához képest rengeteg pénze lett az együttesnek a következõ szezonra, megpróbálom okosan elkölteni/befektetni:

Folyt. köv.

Darthmushroom
na a bajnoki cím meglett 3 meccsel a vége elõtt. majd este fele befejezem az alapszakaszt meg a rájátszást is lenyomom szerintem. szóval képek majd késõbb 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
11-be biztos mert akkor voltam Galatával 😄

Még a 11,vagy a 12-ben a törököknél is rájátszás volt a bajnokságban.Azóta már áttértek a hagyományos lebonyolításra.Valahogy mindig szerettem itt játszani.Sok a jó játékos,van elég pénz is,égnek a tüzek a stadionokban.Ez a 8/5-ös külföldi szabály meg komoly feladat elé állítja az embert.
Darthmushroom
nem leszünk rosszak csoportot valszeg megnyerjük, legalább is eddig úgy áll, bár azzal bõven kitörölhetem.. mivel nem ér semmit csak a történelem jegyzi, feljutást nem ér. utána jön a neheze a két csoport legjobb 4-4 csapatta nyom egy kis bajnokságot oda-vissza és a legjobb 3 feljut. hülyék ezek a görögök h mindenért rájátszást nyomnak. 1.vonalba is a bajnokon kívül pár csapat (4) a másik bl helyért is rájátszást nyom, teljesen függetlenül az addigi eredményektõl.

Kösz.Azért a klubnak nagy év ez,a legjobb bajnoki helyezés,a második kupagyõzelem,és BL indulás.Még ha az én kollekciómban nem is a legfényesebb,de elégedetlen én sem lehetek.
Közben,ahogy sejtettem,a Galata már meg is kezdte keresgélni az eladott klasszisai helyére az embereket.Sorban kapom a nem akármilyen ajánlatokat.Kenjék a hajukra a pénzüket,az van nekem is.Most egyék meg,amit fõztek.És most már ékes török nyelven tudom elküldeni õket a fenébe.
Az AEK-ra meg kíváncsi leszek,hogy alakul.
Darthmushroom
Grat, szép ez.

Közbe én is nyomom az AEK-et lassan vége az alapszakasznak 😄

Kayserispor 2021-2022.

A Török Szuper Liga történetének legszorosabb végeredménye alakult ki.Tabella.Az utolsó pillanatig volt esélyünk,de a Galata nem nagyon botlott,ha igen,akkor meg nem tudtunk élni vele.Sajnos egyszer sem tudtuk legyõzni õket,0-3(i.)1-1(o.),és ez a végén döntõnek bizonyult.Kicsit csalódott vagyok,de ennyivel jobbak voltak,el kell ismernem.Nekünk maradt vigasznak a Liga történetének legtöbb rúgott gólja. Támadó futballt ígértem a türelmetlen nagyvezírnek,betartottam a szavam.
A kupadöntõig könnyû út vitt,ott persze megint a Galata volt az ellenfél,ki más. Ezúttal legyõztük õket,de hosszabbításra is szükség volt.Arra számítottam,hogy rendes játékidõben el fogjuk dönteni,mert fáradtak voltak,és több sérültjük is volt.De még így is megnehezítették a dolgunkat.Kupadöntõ.
Összességében csak elégedett lehetek a csapattal.Idén ez volt a sorsunk,hogy a valaha volt legjobb Galatasaray legyen az ellenfelünk.A következõ szezonban remélem nem így lesz.Minden okom meg van az optimizmusra,mert a Galata remeklése külföldön sem maradt észrevétlen(tavaly EL gyõzelem,idén BL elõdöntõ).Több játékosuk már biztos távozó,angol,spanyol,olasz top klubokhoz írtak alá.Ezt nehezen fogják kiheverni,mert a klasszis törökök többsége így már nálam játszik,nem náluk.Márpedig egy olyan országban,ahol csak öt külföldit lehet nevezni,ez életbevágóan fontos.Az én csapatom egyben marad,márciusban az összes fontos ember új szerzõdést kapott.Szóval maradok,mert bajnoki cím nélkül nem megyek sehová.Az új szezonra csak,és kizárólag a bajnoki cím a cél,a BL másodlagos,a török kupa meg nem érdekel.
A fõnököm azért ismét bizonyította,hogy nem tûri a gyenge szereplést.Október elején elég komolyan felhívta a figyelmemet,hogy jó lenne,ha nem felejteném el, mik az elvárások felém.Akkor szedtünk össze három zakót(két sérült kapussal), és nyolcadik helyen álltunk.Azóta megbékélt,decemberben hozzám vágott még 45M-t.Elkölteni persze nem tudom,mert az öt klasszis külföldi már megvan.Aki nekem kellene,az meg nem elérhetõ.Ép ésszel nem várhatom el,hogy egy Real Madrid, vagy MU török kulcsjátékosa szóba álljon velem.Új stadion is épül, egy év múlva készül el.De ha minden jól megy,én ott már nem ülök le a padra.
Köszönöm.
Darthmushroom
elég random. nálam volt zsinórba 3 meccsen rúgtunk utána meg vagy 20 meccsen 1 se ment be.

Szabadrúgásból mennyire lehet gólt lõni az idén?

Van egy francia szélsõm, nyilván nem egy Henry szint, viszont 16os free kick taking és 17es long shotja van, szinte minden szabadúgást õ lõ. 30 meccs alatt sikerült legalább 10 kapufát rúgnia, a maradék 50 kísérlete kívétel nélkül mind kapu felé...

Az elõzõ két fordulóban csak egy pontot szereztünk és nagyon összejött az élmezõny. Az Empoli meccsben nem volt végig, de 0-2rõl majdnem visszavette a gép. Aztán mégsem <#vigyor>

Darthmushroom
+am is bajnokok leszünk 😛 😄

Darthmushroom
még elsõ 4 oké is bár szélsõ akad egy pár a keretbe ebbõl meg 3 majdnem mindig azt játszik, de balóóó minek? halálnak esetleg.. van 4 csatárunk így is+csomó fiatal tehetséges.

Az egyik rivális telt ház elõtt kipipálva.Jobban bírtuk a -6 fokos hideget.Kihasználtuk a Fener gyengélkedését,és végre a Galata is bukott egyet.Így mindjárt szebben fest a tabella.
A továbbiakat holnapra halasztom,mert jön a Forma1.
bakkerman
Sandro,Mkhitaryan,Moura,Shakiri,Balo...szerintem a két kezüket összetennék a MU szurkolók,hogy ilyen kerete legyen a csapatuknak 😄DD még talán ki is jutnának a BL-be 😄

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Milyen taktikát akarsz begyakorolni pár napos összetartások alatt?Ahhoz hónapok kellenek.A válogatottnál az edzõk csak dísznek vannak.Ez van,fogadd el.Ott minden rajtad áll.Találd meg a kerethez illõ legjobb felállást,aztán kezdjél imádkozni.
Zenszkij
Nyúlj bele editorral szerintem.

Nem lehet nekik fizut kérni egyáltalán. 😞
Csak felajánlani tudom az állást meg a mostani edzõket kirúgni.
Legalább a taktika miatt kellene 1-1 edzõ magas taktikai tudással a nagyválogatotthoz is meg az u19 hez is, hogy azt a taktikát hamar elsajátítsák, amit akarok játszatni velük.
1 barátságos meccs és utána jönnek a selejtezõk
Szeretném újrajátszani mind2 rómán-Magyart, természetesen 6 pontot kell gyûjteni és akkor kint vagyunk 😊

Senkinek nincs tapasztalat válogatottal ? Normális Stábot szeretnék 😊
Darthmushroom
mert Balot? 😄 ez a 2 nálunk lenne felakasztanám magam 😄

Zenszkij
Valdest mi a tökömnek igazolta le a MU? LOOL

Darthmushroom
mind2 LOL

Zenszkij
2019
Kijev
ManU

Darthmushroom
Kijev 😮 róluk meg Muról tolnál képet h mi féle keretük van? 😄 Kijev tervbe van ideibe, alapból nagyon szimpatikus keretük van és még ellenfél is van a bajnokságba (donyeck)

Zenszkij
Na kit kapok a nyolc közt?

Hát persze, hogy az elõzõ csapatomat. Hatalmas nagy meccs lesz!

Elértem a félidõhöz az Anatóliai Csillagokkal.Tabella.Nagyon jó csapatot raktam össze,de az öt klasszis légiós mellé kellene tizenöt klasszis török is. Ezzel meg bajban vagyok,mert vagy külföldi top klubokban,vagy a Galata/Fener duónál játszanak.Így õk jelenleg elérhetetlenek számomra,nem a pénz,hanem a reputáció miatt.Azért az elérhetõ legjobbakat megszereztem,még olyan áron is, hogy némelyik felháborítóan sokat keres.Ha nem sikerül bajnokságot nyernem, akkor muszáj lesz még egy évet maradnom,mert anélkül elpocsékolt idõ az egész. Sajnos a Galata nem nagyon akar botlani.Talán tavasszal,mert mindkét riválissal otthon játszunk.Addig meg próbálok tapadni rájuk.Jól is játszunk,a négy vereségbõl három arra az idõszakra esik,amikor a 16 éves,gyengécske ifikapusomat voltam kénytelen játszatni.Viszont döntetlent megint nem tudok játszani,vagy nyerünk,vagy kikapunk.Érdekes.Meccsek.
Darthmushroom
fuhh ez fogos, ott nem tudsz a vezetõségtõl kérni nagyobb fizut az edzõknek? válogatottal én ritkán vagyok meg ott nem szoktam nézni a stábot, játékosok úgy se ott fejlõdnek.

Hali.

FM13-hoz lenne kérdésem.

Nagynevû klubcsapat mellett elvállaltam a Magyar válogatott vezetõedzõi posztot is és szeretném lecserélni a válogatottnál a nagyon gyenge edzõket/asszisztenseket, de senki nem fogadja el az ajánlatot.
Itt ugyebár nincs opcióm beállítani a szerzõdés részleteit mint a klubcsapatnál. 😞
Mit kell tenni, hogyan lehet felvenni legalább középszintû edzõket ???

Nem akarok Capellókat, meg Guardiolákat, de nevesincs brazil Regional edzõk sem fogadják el 😞
Mit csináljak másképp ?

Köszi elõre is...
Egyszerûen bármit csinálok, nem tudok olyan taktikát összehozni, ahol
1, a csatárom gólt lõ
2, az ellenfél nem támadja végig a meccset.

Úgy passzolgatnak a 16-osomnál, hogy öröm nézni, és meccsenként kb. 20-30-szor lõnek kapura.
Ennek ellenére Bl-ben 3 meccs, 3 gyõzelem, a bajnokságban meg 3. vagyok.
De akkor is idegesít, fõleg, hogy szinte csak szögletek és szabadrúgások után tudok gólt szerezni.
2 napig nem volt netem, addig letoltam a maradék meccseket a második szezonban a Bayern kispadján. A Bajnokságot, a Bajnokok ligáját, a Klub Vb behúztam, kupából hamar kiestem. A német és az európai szuperkupából 11-esekkel estem ki, így azokat még nem nyertem meg. Most picit pihentetem a harmadik szezon elõtt a mentést, addig kipróbálom a Korbin készítette magyar adatbázist.

1.FC Köln! FC Bayern München! VFL Osnabrück!

Zenszkij
Nem egy szint. Mocskosul elvertük õket...

Darthmushroom
van egy poén karrierem a MU-val, csak nézelõdni szoktam meg taktikákat próbálgatni, de kb. soha nem mentem el. lényeg h rohadt érdekes am ideibe alig lehet eladni. még az AEK-nél áron felül tudtam eladni játékosokat úgy h átadón ajánlottam õket, addig itt ilyen Young, Nani, Welbeck a kutyának nem kell még áron alul se... tavaly +Andoval kiegészülve ebbõl a 4bõl 100m+ eladásom volt a játék elején.

bakkerman
dokumentumok/fm14/screenshots

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

narumon
Hova menti a képet amit alt+F9-el lövök?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Két nap alatt mindkét kapusom lesérült!!!Csapat.
Volcanor
Nálam viszont alig-alig van sérült. De ez az a helyzetkihasználás dolog engem is rettentõen zavar, és egyszerûen nem lehet vele mit kezdeni, az a legbosszantóbb benne.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

narumon
Igen, hullanak mint a legyek - szerintem 2x ugyanazzal a csapattal még nem tudtam kiállni.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hehh pont ezért jöttem fel, hogy beírjam milyen pipa vagyok így hajnalban 😞
Sokadig ilyen meccs;
Ellenfél: Pápa utolsó elõtti
Nálam magyar és külföldi válogatott játékosok, az extended helyzeteknél kb 80 percig zsinóron mi alakítjuk ki a helyzeteket. A vége:

durván 70-30% labdabirtoklás ide
38 kapura lövés a másik oldalon 3
17 kaput eltaláló lövés a másik oldalon 1
4 kapufát rúgtunk, a ziccereket vagy a kapusuk fogta, vagy ha már azt is kicselezte a játékos akkor szimplán mellé gurította (volt, hogy taccsra)
a végeredmény 0:1 oda...
Azt hittem földhöz baszom az egeret. 1x még elhinném de egy szezonban ez rengetegszer elõfordul 😞 Lassan olyan a csapatom mint a Real Madrid és még az NB1-et is képtelen vagyok megnyerni...

Zenszkij
Észrevettem, hogy ha rúgsz egy két kapufát meg kimaradnak a helyzeteid a 20-25. percig akkor tuti bukod a meccset. Kár reménykedni. Ha meg a gép kiírja hogy nagyon nyomsz, nem kell izgulni, nem fogsz gólt rúgni. Érik a peccs. Ahogy látom más is "400-500" kapura lövésbõl talál be egyszer.

Zenszkij
Észrevettem, hogy ha rúgsz egy két kapufát meg kimaradnak a helyzeteid a 20-25. percig akkor tuti bukod a meccset. Kár reménykedni. Ha meg a gép kiírja hogy nagyon nyomsz, nem kell izgulni, nem fogsz gólt rúgni.

Darthmushroom
ideibe ahogy olvasom már nem is a Pompey az igazán nagy kihívás Angliában, hanem a Coventry. bár komoly kupát soha nem nyert elég nagy múltja van, jelene meg katasztrófa. -10 pontról indul, alapból nincs vezetõség, nem lehet igazolni. szûk keret, szûk stáb, mínuszba a fizetési keret. ráadásul még a saját stadionból is kiköltöztek idén az anyagi gondok miatt. (játékba 2016 van h beállítva h akkor mennek vissza) talán ha egy külföldi tulaj venné át a klubot nagyon könnyen megkönnyülne a játék, de az se mind1 mikor történik meg mert ez is elég random dolog+elég ritkán szokott ilyen tulajt dobni a gép. (12-be meg 13-ba 1-1 karrierembe történt olyan h milliárdosé lett a klub akivel voltam)

Zenszkij
<#eljen> jónak ígérkezik

Sziasztok. Gratulálok mindenkinek, páran nagyon jól tolják <#taps>

Én is belekezdtem egy karrierbe, amit hosszú távra tervezek egy csapattal. Mindenképp másodosztály középcsapatával akartam indulni, akinek van valami múltja is. Így jutottam a szebb napokat meglátott Regginához, akik 4 éve az olasz másodosztályban vannak és lassan kiesõjelölt csapattá avanzsálódtak itt is.

A keretet alaposan ki kellett cserélni, hogy ne egy szürke középcsapat legyünk, amit meg is tettem.

A szezon nagyon nehezen indult, hiszen rengeteg volt az új játékos és még a taktikai is. A csapat kezd összecsiszolódni, majdnem 30 embert kell rotáljak, hiszen hetente átlag 2 meccset játszunk. Az utolsó 5 forduló már nagyon jól alakult, remélem sikerül a formánkat megtartani.

Közben úgy döntöttem,hogy mégis elfogadom a Kayseri ajánlatát.Most nem úgy tûnik,hogy ezekkel akár egy EL-t is nyerek,de egy Török Liga gyõzelem is elég lesz nekem.Azért ez a török pasa nagy sumák,mert a csapatot a nyolcadik helyre várják,de nekem kupainduló helyre kell beérnem velük.Már világos,miért rúgott ki három menedzsert egy éven belül.Mondjuk nem fog velem kib...ni,én se most jöttem le a falvédõrõl.Elköltöm az összes pénzt(41M),amit adott,az FFP-t meg oldja meg õ,ha tudja.Van még 270k fizetési keret,azt ki is fogom használni.Ha már egyszer elvárja a nemzetközi kupát.Az biztos,hogy a klubot nagyon rendbe tette. Szegény,bukott elõdeim szerencsére néhány olyan játékost hagytak itt nekem,akik bármelyik PL csapatban kiemelkedõek lennének.Sok klasszis török játékos is van a játékban,azok közül kell párat beszereznem,aztán hajrá.
OFF:Most pedig megnézem,mit szerencsétlenkednek össze a spanyolok Egyenlítõi Guinea ellen.
Volcanor
Összeszámoltam, az eddig eltelt 9 tétmeccsen 126-szor lõttünk kapura, és 7 gólt szereztünk.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.