A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    York City FC - 2013/2014 - League 1.

Aki nem követte volna eddig a ténykedésem, egy rövid összefoglaló: két éve vettem át a York City FC-t a Blues Square Premierben. Az első év végén sikerült feljutni a League 2-ba, amit a várakozásokkal ellentétben szintén sikerült megnyerni. A L2 győzelem mellett begyűjtöttünk egy JPT trófeát is. A harmadik szezonom tehát a L1-ban kezdődött, a csapatot a meggyőző 21.-ik helyre várják.

Mivel megint nem kaptunk pénzt átigazolásra, ezért elég nehéz helyzetben kezdtem. Gyakorlatilag 0 font volt a bankszámlánkon, és bár a jegyeladások és pár játékos eladása hozott valamit a konyhára, egyenlőre a vezetőség nagyívben lesz*rt (szó szerint untouched voltam :D) Ennek ellenére mint látható 12 játékost igazoltam, ebből 9-et a kezdőcsapatba. A tavalyi L2-es csapatból csak McGivern és Counago játszott.
    Igazolások:

Elkezdődött tehát a nagy megmérettetés, hiszen ez már nem akkora bohócliga, olyan csapatokkal mint a Charlton, Hull vagy Sheffield United. A csapatok költségvetése nagyjából duplája vagy háromszorosa volt az enyémnek, így nem voltak nagy reményeim. Nem megyek bele egyesével a meccsek elemzésébe, az LC 1 kör, FA Cup 4-kör és JPT elődöntőben búcsúztunk, tehát nagy kis hangsúlyt fektettünk a kupákra idén.

A bajnokságra viszont annál inkább. A játékosok állat módjára játszottak, egy olyan ligában amihez nagyjából közük sem volt két éve. A 19. kör után átvettük a vezetést a tabellán, amit mind a szurkolók, mind a vezetőség mély megdöbenéssel fogadott (mid table finish-t ígértem :)). Innentől gyakorlatilag az erős (vagy gyenge) felsőháznak köszönhetően, tudtuk tartani magunk, bár a vége nagyon szorosra sikeredett. Én személyszerint a második hellyel is elégedett lettem volna, de így még szebb a dolog.

Büszkén mondhatom, hogy a csapatom harmadik évében is feljutottunk, így 40 év után a York ismét a Championshipben vitézkedhet! Kiemelni talán csak Gustavo Capellino-t tudom aki ismeretlen urguayi/olasz-ként érkezett valami noname ligából és 21 gólt szerzett (két hónap volt sérült is).
    Az idei feljutás tényleg nem volt a terveimben, így örülök hogy sikerült a dolog, pénzügyileg is stabilizálódtunk (valamelyest), illetve végre kiterjesztették a scout networkinget. Közben megkeresett valami Man Utd. de nemet mondtam, mert nem tetszett az ajánlatuk :D

Közben elkezdődött a Championship, jövő héten jön egy részletes beszámoló, mert ott már lesz miről beszámolni :D
    Kösz ha elolvastad!