Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zenszkij
Isten hozott a klubban 😄.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Nagyon rövid lett az Uruguay-i Defensor Sporting "karrierem".Október elején,a hatodik forduló után szégyenszemre feladtam a küzdelmet.Most képek nélkül,csak a száraz tények,hogy miért hoztam meg ezt a gyáva döntést.
Ez egy szegény klub(magyar anyagi szint),tehetséges fiatalokkal,és néhány minõségi játékossal.Átigazolási,és fizetési keret gyakorlatilag nulla.Büdzsé átcsoportosításra lehetõség nincs,az esetleg befolyó átigazolási pénzbõl sem kapnék semmit.A keret nagyon szûk,kevés a játékos.Hozni senkit nem tudok,mert nem tudok fizetést adni.Ha el is adok valakit,minõségben hasonlót sem tudok hozni,mert túl sok fizetést kér.
Már a második héten ketten jelezték a távozási szándékukat.El kellett utasítanom a kérésüket.Az átigazolási szezon kezdetén az ÖSSZES felnõtt játékosomra ajánlat érkezett.Mindet elutasítottam.De az ajánlatok csak jöttek és jöttek heteken át, megállás nélkül.Ennek köszönhetõen az elsõ bajnokira kijelölt kezdõ csapatban nem kevesebb,mint hat olyan játékos volt,aki mindenképpen el akart menni.
El lehet képzelni,hogy egy rakás elégedetlen ember mit produkál a pályán.A Copa Sudamericana elsõ selejtezõ körébõl a Cerro Porteno ki is ejtett bennünket.Nem is kell mondanom,hogy a vezetõség nem volt túl happy.A bajnokságot egy döntetlennel kezdtük,majd két gyõzelem.De közben is szinte minden nap a távozni akarókkal kellett társalognom,ami elég frusztráló tud lenni.Aztán persze jöttek a vereségek is,kettõ egymás után.A csapat összeállításával is gondjaim akadtak,hat sérültem volt,köztük az elsõ számú kapusom,aki kulcscsont törést szenvedett.A hatodik bajnokira a Nacional Montevideo ellen nem volt csere kapusom,és mindkét jobbhátvéd sérült volt.Három kapussal kezdtem a szezont,az egyiknek december végén lejárt volna a szerzõdése,de természetesen nem volt hajlandó hosszabbítani,és az utolsó pillanatban eligazolt ingyen,így maradt kettõ.Errefelé augusztus 16-án már vége az átigazolási szezonnak.Sem a tarcsiban, sem az ifiben nem volt több kapus.Rossz érzéseim voltak,ami aztán be is igazolódott.Vezettünk ugyan,de 1-4 lett a vége.Már az elsõ félidõben megsérült az utolsó kapusom is,a DM állt a kapuba,esélyünk sem volt.Kapus nélkül maradtam,már hét sérültem volt,a csapat pedig tömve lázadozó emberekkel.
Ez már nekem is sok volt,és fülemet-farkamat behúzva menekültem el Uruguay-ból.Hát ez lett volna a szép reményû Uru kirándulásom.Még csak hasonlót sem kívánok senkinek.Az elsõ két szépen alakuló próbálkozásom után,ez egy kicsit most megviselte az idegeimet.

Ez igaz.
LasDen
az októberi, novemberi kirúgásokat nem lesz nehéz felülmúlni 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

A 14-ben?Csak szerényen.
Mor3llo
<#eljen><#eljen>

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

LasDen
Fio-Juve 4-2. Azt hiszem idén kivételesen jó lesz a Fiós kezdésem 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Egyszerû válasz:Itt.A plusz 3$ adóval együtt 29,42$=6400 Ft.
Mor3llo
egyszerû kérdés: hol tudom most a legolcsóbban megvenni az FM14-et, hogy kapok béta kulcsot is?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Sajat B csapat ellen 5-3-ra kikapni....gyasz..😞

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Az szép.Nálam még a Cruz Azul-nál a sokszoros válogatott kapusom,Corona,öngólt fejelt szögletbõl.Jó,nem egy bombafejes volt,de a fejérõl pattant be.Háromszor néztem vissza,majdnem kiestem a fotelból a röhögéstõl.
Zenszkij
Hajrá! Közben kaptam egy hajmeresztõ gólt a Shaktarral. Védõm félpályán levette és a saját kapujáig futott a labdával - öngól. Sok munka lesz még ezen a meccsmotoron 😄.

Nem szabad a fõnöki elvárásra ráígérni.Új csapatnál,rookie menedzserként el kell fogadni,amit a vezetõség célul tûz ki.Ilyenkor még nincs meg alapból a bizalom.Ha többet tudsz felmutatni,az jó,mert sztár leszel.Amikor már valamit elértél,és megvan a bizalom,akkor lehet bátrabb célokat is megjelölni.Az Európa Liga elérése szerintem is reális cél,de több nem.Ez egy erõs csapat,néhány klasszis játékossal.De azért nem tartozik az elithez,és Franciaországban is vannak jobbak.
De azért ezt nem fognám fel kudarcként.Lényeg az,hogy tanuljunk,és a negatív tapasztalatokat késõbb a hasznunkra tudjuk fordítani.
Közben eldöntöttem,nem megyek Kolumbiába.Nem tetszik,hogy csak öt csere ülhet a padon.Chile is izgatta a fantáziámat,de ott meg nincs tartalék csapat.Mit kezdjek egy 40-50-es elsõ kerettel?Két hónap múlva tele lesz a csapat csalódott emberekkel,mert húsz ember egy percet sem lesz a pályán,az biztos.Úgyhogy végül Uruguay, és a Defensor Sporting mellett döntöttem.Reggel neki is vágok.
Zenszkij
Több opció is volt. Mikor a csapattal team meeting volt, akkor a BL-be jutást jelöltem meg célként, ez pár játékosnak nem tetszett. A vezetõség nemzetközi kupaszereplést várt el.

Kemény lehet az élet ezeknél a csapatoknál,ahol sugar daddy van.Egyébként nem vagy egyedül ezzel a Monaco-féle buktával.Tegnap olvastam,hogy más is szenvedett,öt hónapig bírta a gyûrõdést,aztán lapátra került.Azzal viszont egyet kell értenem,amit korábban te is írtál,hogy amíg nincs jól begyakorolva a taktika, addig nagyon nehéz lesz jó eredményeket elérni.Ugyanezt tapasztaltam,csak az én eddigi csapataim mind erõsen bajnokesélyesek voltak.A Monaco szerintem nem az.
Azért van egy jó módszer,hogy a felkészülésben a többiek elé vágjunk.A ligák betöltésénél Svédországot kell megadni kezdési idõpontnak.Akkor 2013 márciusban kezdõdik a játék.Így rengeteg idõ lesz arra,hogy sok edzõmeccsel, egy közel 100%-os taktikai szintet elsajátítva indíthassuk a szezont.Így bõven van idõ összeszokni a sok új játékosnak,és fel lehet(kell)tölteni a stábot minõségi edzõkkel. Mert ez a srác azt is írta,hogy a Monaco-nál 2,5-3 a training level,és alig van edzõ. Ez elfogadhatatlan egy gazdag csapatnál.Ezt abban az öt hónapban fel kell építeni minden edzési kategóriánál minimum négy csillagra.Akkor minden sokkal gördülékenyebben megy majd.
Tudom,hogy te is csak tesztelgetsz,én sem fordítok még túl sok idõt ezekre a dolgokra.De egy éles karriernél ezek olyan tanácsok,amit mindenképpen érdemes lesz majd megfontolni.Mert számomra is hamar nyilvánvalóvá vált,hogy a 14-ben kulcsszerepe lesz a csapat taktika mielõbbi elsajátításának.Addig csak kínlódást, meg elképzelés nélküli játékot láttam,a gyenge csapatok ellen is.Az eddig lejátszott nyolcvan meccsbõl talán ha nyolc volt az,amire azt mondhattam,hogy azt láttam, amit kértem tõlük.A többinél mintha tv-t néztem volna,semmi befolyásom nem volt az eredmény alakulásában.Nyertünk,mert pocsék volt az ellenfél,ennyi.
Azt csak kíváncsiságból kérdezem,hogy mi volt az elvárása a vezetõségnek?Mert Falcao ide,sok pénz oda,akkor is egy újonc csapatról beszélünk.
Zenszkij
Na befigyelt közben az elsõ error. Kidobott a játék, mint kisgyerek a használt plüsst. Pont cseréltem, mikor megköszönte mára az együttlétet.

Zenszkij
Véget ért a Monaco-s próbamentésem. nagyon belefásultam ebbe az újdonsült olajmágnás csapatba.

14 tétmeccs és csak 4 gyõzelem. Ez mindent elárul. Nos mint tudjuk a Monaco idén bevásárolt. Mondhatni egy csapatra való játékost vettek. Gondoltam felrakom õket a pályára a szokásos módon, és az eredmények majd jönnek. Elfeledkeztem egy fontos edzési opcióról, mégpedig a team cohesion-rõl. Mondanom se kell a társaság totál nem volt összeszokva, sõt ezt megfejeltem azzal, hogy leigazoltam Shaarawy-t a Milantól. Ettõl függetlenül a csereemberek is kutyaütõk maradtak. Az elsõ pár fordulóban ellátogattunk Párizsba, Marseillebe, Lyonba, mondanom se kell pontot nem szereztünk. A vezetés elvárása csillagászati, mikor befejeztem már csak 1 hónapos ultimátummal menedzserkedhettem. Majdnem a fejemet vették. Külön összeült a vezetés, ahol tájékoztattak, hogy ennyi meg ennyi idõm van, nem érdekli õket a kifogás, ha nem nyerünk ballaghatok. Hát én ballagtam és úgy érzem ide nem fogok visszatérni.

Fõleg ez után a meccs után:

Elmehetnek ezek az agyonfizetett sztárok a sunyiba.

Majd egy késõbbi komolyabb mentésbe rendet vágok én itt a Lens-al.

Kösz az infót! Hm remélem magyar bajnokság lesz benne. Gépem nem biztos hogy vinné még az fmet, ezért kéne a vita verzió, ha már úgy is van egy a háznál

Az ára meg annyi lesz mint a pc játéké,viszont cserébe kifolyik tõle az ember szeme.
Zenszkij
Itt többet megtudsz róla. Bár kell hozzá egy kis angol tudás. Ez nem annyira buta, mint a mobilos verzió, pc-n is lehet ilyen opcióval játszani.

Csak a classic mód megy aVita-ra.Ez egy eléggé egyszerûsített változat.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a ps vita-ra megjelenõ Fm 2014 ugyan az lewz mint ami pcre is megjelenik, vagy esetleg valami zanzásított változat mint amilyen a mobilokra van?

Zenszkij
Én Katart is meglesném, de esély sincs egy olyan db-re.

Darthmushroom
omg nekem ilyen bajnokságokhoz nem lenne türelmem, magyarba is 3 év volt a legtöbb amit bírtam, mellette talán a dán volt a legkisebb ahol 2 szezont bírtam.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Játszottam egy Egyiptomi db-vel a 12-ben.Az Al-Ahly csapatával nyertem vagy nyolc Afrikai BL-t.120 ezres stadionunk volt,Kuvaiti milliárdos tulaj,ömlött a pénz. Többször megnyertük a Világ Kupát is.Egyiptom is kétszer játszott VB-döntõt, egyszer meg is nyerték Argentína ellen.Piszkosul élveztem azt a karriert.Errõl a Japán db-rõl jutott csak eszembe.
Darthmushroom
az biztos! sajnos Én idén csak késõbb tudom megvenni :/

bakkerman
és mi lesz még itt 31.-e után 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Zenszkij
Igen, Japánt én is nagyon hiányolom. Remélem idén lesz egy jó db hozzá! Gamba Osakával tolnék egy fun karriert.

Mégis van Japán!Persze ez csalóka,mivel a Japán Liga nincs benne a játékban,ezért alig van valódi játékos.Ha jól emlékszem,még a 12-nél volt hozzá egy remek db.Komplett bajnokságok,csapatok,több ezer valódi játékos.
Darthmushroom
lol top 10-ben a topic. fuhh de rég volt már ilyen.

Deutschland:1,2.És 3.
Ha kitörölted,új játékot is kell indítanod.Japánra ez nem vonatkozik,az db nélkül nem fog menni sajnos.
Közben megtaláltam.És már azt is tudom,miért nem láttam sehol a 13-ban. Bennett,és Maupay is az a tipikus koraérett srác.Az alapról keveset fejlõdnek, mindkettõnek alacsony a PA értéke.Maupay-131,Bennett-136.És így néztek ki nálam 2020-ban:Bennett.Maupay.Mindkettõ elérte a fejlõdése végsõ határát.Nem rossz játékosok,de egy világklasszis csapat közelébe sem kerültek soha.Nálam a Bromley-ban a tartalékba se fértek volna be.Talán a 14-ben változik a PA értékük.Egyébként ezért van szükség kiemelkedõ scoutokra,hogy ne hagyjuk magunkat félreinformálni.Egy közepesen erõs csapatnál egyikért nem adnék egy centet sem.A Nice meg adott Maupay-nak 4,5 csillagot.Ha valakit átver a scoutja,ad ezért a gyerekért egy rakás pénzt,aztán lesz egy olyan csatára,akinél a saját ifik közül is illene sokkal jobbakat kinevelni.
Darthmushroom
benne van. sokszor megvettem mert legalább húzta az ifiket a sok góljával. meg mikor derbyvel voltam így 16 évesen is 2.osztályba 15+gólt rúgott.

Zenszkij
Képeket, valódi kupaneveket már sikerült beizzítani, de a német és a japán válogatott továbbra is szürke, pedig kitöröltem a fake.inc-et és társait.

Benne van a 13-ban is?Hogy a fenébe nem láttam sehol a rengeteg karrier alatt?
Darthmushroom
tudom ismerem 😄 sajnos itt bagoly mentésembe nem volt az elején pénzem rá, most meg már drága lenne, meg van elég csatárom. csak mondtam h valamikor Bennett is befut, am nem nálam volt hanem gépnél mikor befutott.

Ha jó poachert akarsz,nyúld le a Maupay srácot.Ha jó kezekbe kerül,a világ egyik legjobb csatára lesz.Belõle mindent kinézek.Hacsak nincs üvegbõl a lába.
Darthmushroom
pedig szerintem pont nem olyan mint a Theo W. a valóságba. am Bennett egy két karrierembe elég szépen befutott tipikus poacher lett 15-20 gólokat megrúgta és válogatottba is bejátszotta magát, de talán mintha rajta lefele húztak volna egy keveset mert mintha kicsit jobb lett volna a 13ba.

bakkerman
Zaha értékei is katasztrófálisak,abszolút nem MU szint,bár lehet a potencialja jó,de 20 évesen nem tud passzolni,nem tud helyezkedni,nulla kreativitás,nem tud lõni,befejezni,egy sokadosztályú futóbolond.

Ahogy elnézem ezt a Bennett gyereket,ebbõl soha nem lesz futballista.Szánalmas értékei vannak,fõleg mentális téren.Viszont megint lesz az angoloknak egy jó futójuk.
Igen.A Sortitoutsi face pack.Mindig jön ki hozzá frissítés is.És mindegyik FM-hez jó.
Darthmushroom
köszi, és persze neked is Korbin. ahogy nézem nem nagyon változott senki max a potenciáljuk.

Zenszkij
Tavalyi kép packot használsz?

Zenszkij
Januzaj,Candreva,Zouma,Barkley,Zaha,W.Hughes.
Ezeket találtam.A többihez nekem nincsenek betöltve a ligák.Eddig nagy ívben elkerültem Európát.
Darthmushroom
am valaki tenne fel nekem pár játékosról képet? (fm 2014)
fõleg fiatalok érdekelnének h változtak e 13hoz képest: Januzaj,Zaha,Barkley,Will Hughes,Mason Bennett, Zouma, Maupay,Candreva,Felipe Andersson

Igaz,kevertem a dolgokat.
Darthmushroom
a demo volt ami megállt dec.be 😄 béta elméletileg más mivel ez teljes játék, csak nem 100% befejezetségû

bakkerman
a demo az ami idõkorlátos,a béta változatot bármeddig lehet vinni,és lehet is folyatni a mentést a teljes verzióban

Zenszkij
A játék hosszúsága nekem is rejtély, de az új karrierben meglesem meddig lehet vinni a csapatot.