Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy szegény klub(magyar anyagi szint),tehetséges fiatalokkal,és néhány minõségi játékossal.Átigazolási,és fizetési keret gyakorlatilag nulla.Büdzsé átcsoportosításra lehetõség nincs,az esetleg befolyó átigazolási pénzbõl sem kapnék semmit.A keret nagyon szûk,kevés a játékos.Hozni senkit nem tudok,mert nem tudok fizetést adni.Ha el is adok valakit,minõségben hasonlót sem tudok hozni,mert túl sok fizetést kér.
Már a második héten ketten jelezték a távozási szándékukat.El kellett utasítanom a kérésüket.Az átigazolási szezon kezdetén az ÖSSZES felnõtt játékosomra ajánlat érkezett.Mindet elutasítottam.De az ajánlatok csak jöttek és jöttek heteken át, megállás nélkül.Ennek köszönhetõen az elsõ bajnokira kijelölt kezdõ csapatban nem kevesebb,mint hat olyan játékos volt,aki mindenképpen el akart menni.
El lehet képzelni,hogy egy rakás elégedetlen ember mit produkál a pályán.A Copa Sudamericana elsõ selejtezõ körébõl a Cerro Porteno ki is ejtett bennünket.Nem is kell mondanom,hogy a vezetõség nem volt túl happy.A bajnokságot egy döntetlennel kezdtük,majd két gyõzelem.De közben is szinte minden nap a távozni akarókkal kellett társalognom,ami elég frusztráló tud lenni.Aztán persze jöttek a vereségek is,kettõ egymás után.A csapat összeállításával is gondjaim akadtak,hat sérültem volt,köztük az elsõ számú kapusom,aki kulcscsont törést szenvedett.A hatodik bajnokira a Nacional Montevideo ellen nem volt csere kapusom,és mindkét jobbhátvéd sérült volt.Három kapussal kezdtem a szezont,az egyiknek december végén lejárt volna a szerzõdése,de természetesen nem volt hajlandó hosszabbítani,és az utolsó pillanatban eligazolt ingyen,így maradt kettõ.Errefelé augusztus 16-án már vége az átigazolási szezonnak.Sem a tarcsiban, sem az ifiben nem volt több kapus.Rossz érzéseim voltak,ami aztán be is igazolódott.Vezettünk ugyan,de 1-4 lett a vége.Már az elsõ félidõben megsérült az utolsó kapusom is,a DM állt a kapuba,esélyünk sem volt.Kapus nélkül maradtam,már hét sérültem volt,a csapat pedig tömve lázadozó emberekkel.
Ez már nekem is sok volt,és fülemet-farkamat behúzva menekültem el Uruguay-ból.Hát ez lett volna a szép reményû Uru kirándulásom.Még csak hasonlót sem kívánok senkinek.Az elsõ két szépen alakuló próbálkozásom után,ez egy kicsit most megviselte az idegeimet.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
De azért ezt nem fognám fel kudarcként.Lényeg az,hogy tanuljunk,és a negatív tapasztalatokat késõbb a hasznunkra tudjuk fordítani.
Közben eldöntöttem,nem megyek Kolumbiába.Nem tetszik,hogy csak öt csere ülhet a padon.Chile is izgatta a fantáziámat,de ott meg nincs tartalék csapat.Mit kezdjek egy 40-50-es elsõ kerettel?Két hónap múlva tele lesz a csapat csalódott emberekkel,mert húsz ember egy percet sem lesz a pályán,az biztos.Úgyhogy végül Uruguay, és a Defensor Sporting mellett döntöttem.Reggel neki is vágok.
Azért van egy jó módszer,hogy a felkészülésben a többiek elé vágjunk.A ligák betöltésénél Svédországot kell megadni kezdési idõpontnak.Akkor 2013 márciusban kezdõdik a játék.Így rengeteg idõ lesz arra,hogy sok edzõmeccsel, egy közel 100%-os taktikai szintet elsajátítva indíthassuk a szezont.Így bõven van idõ összeszokni a sok új játékosnak,és fel lehet(kell)tölteni a stábot minõségi edzõkkel. Mert ez a srác azt is írta,hogy a Monaco-nál 2,5-3 a training level,és alig van edzõ. Ez elfogadhatatlan egy gazdag csapatnál.Ezt abban az öt hónapban fel kell építeni minden edzési kategóriánál minimum négy csillagra.Akkor minden sokkal gördülékenyebben megy majd.
Tudom,hogy te is csak tesztelgetsz,én sem fordítok még túl sok idõt ezekre a dolgokra.De egy éles karriernél ezek olyan tanácsok,amit mindenképpen érdemes lesz majd megfontolni.Mert számomra is hamar nyilvánvalóvá vált,hogy a 14-ben kulcsszerepe lesz a csapat taktika mielõbbi elsajátításának.Addig csak kínlódást, meg elképzelés nélküli játékot láttam,a gyenge csapatok ellen is.Az eddig lejátszott nyolcvan meccsbõl talán ha nyolc volt az,amire azt mondhattam,hogy azt láttam, amit kértem tõlük.A többinél mintha tv-t néztem volna,semmi befolyásom nem volt az eredmény alakulásában.Nyertünk,mert pocsék volt az ellenfél,ennyi.
Azt csak kíváncsiságból kérdezem,hogy mi volt az elvárása a vezetõségnek?Mert Falcao ide,sok pénz oda,akkor is egy újonc csapatról beszélünk.
14 tétmeccs és csak 4 gyõzelem. Ez mindent elárul. Nos mint tudjuk a Monaco idén bevásárolt. Mondhatni egy csapatra való játékost vettek. Gondoltam felrakom õket a pályára a szokásos módon, és az eredmények majd jönnek. Elfeledkeztem egy fontos edzési opcióról, mégpedig a team cohesion-rõl. Mondanom se kell a társaság totál nem volt összeszokva, sõt ezt megfejeltem azzal, hogy leigazoltam Shaarawy-t a Milantól. Ettõl függetlenül a csereemberek is kutyaütõk maradtak. Az elsõ pár fordulóban ellátogattunk Párizsba, Marseillebe, Lyonba, mondanom se kell pontot nem szereztünk. A vezetés elvárása csillagászati, mikor befejeztem már csak 1 hónapos ultimátummal menedzserkedhettem. Majdnem a fejemet vették. Külön összeült a vezetés, ahol tájékoztattak, hogy ennyi meg ennyi idõm van, nem érdekli õket a kifogás, ha nem nyerünk ballaghatok. Hát én ballagtam és úgy érzem ide nem fogok visszatérni.
Fõleg ez után a meccs után:
Elmehetnek ezek az agyonfizetett sztárok a sunyiba.
Majd egy késõbbi komolyabb mentésbe rendet vágok én itt a Lens-al.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Antonio Candreva
Felipe Anderson
Adnan Januzaj
Kurt Zouma
Mason Bennett
Neal Maupay
Ross Barkley
Wilfried Zaha
Will Hughes
fõleg fiatalok érdekelnének h változtak e 13hoz képest: Januzaj,Zaha,Barkley,Will Hughes,Mason Bennett, Zouma, Maupay,Candreva,Felipe Andersson