A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Lovinho #92397 Ajax 2013/14
A kereten csak egy kisebbet alakítottam, mivel sok jó játékosa van az Ajaxnak, akik ráadásul fiatalok is. Én is 19-20 éves játékosokat igazoltam, akik többnyire alapemberek lettek, valamint az idősebb játékosakat eladtam. Igazolások. Így alakult ki a keret, amiben a legidősebb játékosom a 24 éves csapatkapitány, de Jong volt.
A szezont a holland szuper kupával kezdtük és meg is nyertük. A bajnokságban nem nagyon találták ellenünk az ellenszert, aminek az eredménye egy nagyon sima bajnoki cím lett. Igaz a vezetőség nem is várt el mást a csapattól. A Holland kupában nagyon könnyű sorsolásom volt, végig a B-csapat játszott az elődöntőig és könnyed kupagyőzelmet ünnepelhettünk.
A szezon fő célja az volt, hogy minél jobb BL szereplést érjen el a csapat. Erről egy nagyon kemény csoportsorsolás miatt, már le is akartam mondani. Összekerültem a Real Madriddal, PSG-vel és a Kobenhaven-nel. Gondoltam biztos 3. hely és EL tavasz. A játékosaim nem így gondolták és egy idegenbeli győzelemmel kezdtünk a PSG ellen, majd jött a dán csapat elleni győzelem otthon. Gondoltam, hogy így már reális esélyünk van a továbbjutásra, mivel a Real-nak és a Kobenhaven-nek 1 pontja volt, PSG-nek 3, nekem 6. Majd jött a Real elleni két zakó… PSG-vel itthon játszottunk egy 2-2 (utolsó percben egyenlítettek), majd a dánok ellen belefért egy vereség is, mivel kedvező eredmények születtek a többi meccsen. 7(!) ponttal sikerült megélnünk a BL tavaszt! A sorsoláson megkaptam a Barcát… A bajnokságban vezettek simán Real előtt, gondoltam, ez is szép siker a nyolcaddöntői végállomás. Az első meccsen otthon jó játékkal 2-0-ra vertem őket, szerencsére nagyon gyengén játszottak. A visszavágón, a félidei 0-0 után rúgtak gyorsan egy 3-ast. Összeomlottunk teljesen, de Fortuna velünk volt 92 percben kaptunk egy 11-est, amit de Jong be is vágott! Idegenbeli góllal tovább mentünk, cél a csillagos ég lett! Negyeddöntőben jöttek az Ágyúsok, akiket egy idegenbeli 2-2 után 5-0-ra vertünk otthon! Elődöntőben megkaptuk az Öreg Hölgyet és ellenük egy kettős győzelemmel, 1-0, 3-1 kerültünk a fináléba. A döntőben a Manchester City volt az ellenfelünk. Egy nagyon gyenge és unalmas meccsen 1-0 nyertünk de Jong góljával (aki 11-est is hibázott), így mienk lett a BL serleg! A legjobb játékosaim a két szélső Duarte és Gómez, valamint a csatárom Sigbórsson és az irányítóm de Jong volt. A BL győzelem után a játékosaim értéke megduplázódott