A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #92188 Schalke-2016-2017.
Befejeztem az első szezonomat a királykék csapattal.Az elődömet a tizedik fordulóban kirúgták,mert 3 ponttal el volt maradva az EL selejtezőt érő 6.helytől. Ez elég komoly figyelmeztetés volt számomra,a nagy pénz nagy elvárásokat is takart.Az elvárások felém is nagyon magasak voltak.Európai szereplést érő helyezés,német kupa döntő,és EL elődöntő.A bajnoksággal kapcsolatban nem voltak kétségeim,mert a keret elég erős,a lemaradás pedig minimális volt.Kétszer is hatos győzelmi sorozatot produkáltunk,tavasszal elkaptuk a Dortmund-ot,és a bőrgatyásokat is,végül a BL-t érő harmadik helyen végeztünk.Bundesliga.
A német kupában is meneteltünk,de kicsit döcögött a szekér.A negyeddöntőben a Bayern ellen büntetőkre,az elődöntőben a Frankfurt ellen(nagy mázlival), hosszabbításra volt szükségünk.A döntőben a Dortmund ellen a 14.percben már 2-0-ra vezettünk,ami ha nehezen is,de kitartott a végéig.Meccsek,és a döntő.
Az Európa Liga kieséses szakasza mind szoros meccseket hozott.Itthon nagyon jók voltunk,ha nehéz meccseken is,de mindenkit meg tudtunk verni,idegenben meg hoztuk,amit kellett,általában döntetleneket.Az elődöntőben a Tottenham elleni hazai 3-2-es győzelem után a visszavágón többször is rezgett a léc,de egy 3-3-as döntetlennel elértük a döntőt.Ott a MU várt ránk,és egy gyenge meccsen egy 11-es góllal,húsz év után újra megnyertük az EL-t.Meccsek,és a döntő.
A csapat kulcsfigurája,a szezon előtt az elődöm által hozott svájci középhátvéd lett.Ő lőtte az EL döntőben a 11-est,és gólt szerzett a német kupadöntőn is.Nem mellékesen a csapat házi gólkirálya lett 19 góllal.Még egy mesterhármas is belefért neki,a Hannover ellen három gólt fejelt szögletből.Az egész szezonnal elégedett vagyok,a bajnoki 3.helyet legalább annyira tartom,mint az EL győzelmet.Kisebb sérülésekkel többször is küszködtünk,de súlyos szerencsére nem volt egy sem.
A következő szezonra egyetlen tervem van,a Bundesliga megnyerése.1958 után meg is érdemelné a csapat.Ha sikerül,akkor itt véget ér a pályafutásom,továbbállok.De az még odébb van,nyáron erősítenem kell.Kell egy jobbhátvéd,mert Rafinha már öreg,és lassú mint a csiga,kell egy klasszis középső középpályás,meg egy normális csatár,mert ez a három bohóc egymással versenyzett gólcsend tekintetében.Azért mégis mindhárom megrúgta a 15 gólját,de ha a hátvédjeim nem fejelik sorozatban a gólokat,akkor sokszor bajba kerültünk volna.Azért így is elértük a meccsenkénti kettes gólátlagot,és ezzel mi lőttük a legtöbb gólt.Télen megpróbáltam Fierro-t idehozni, de szóba sem állt velem.15k a fizetése a Cruz Azul-nál,én adtam volna neki 150-et is,de hát ez van.Talán nyáron sikerül,ha nem,akkor más után nézek.
És végül a csapat,akik a legtöbb meccset játszották.
Köszönöm.