A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
StillAwesome #88192 Videoton (2011 - 2014) FM 12
2014 május 28: Jelenleg is a kispadon ülök, és olyan emberek segítik a munkámat mint Gera Zoltán (edző), Szűcs Lajos (edző), Király Gábor (scout) és a most távozó Carillo helyett nagy valószínűséggel Materazzi, mint assistant manager, miután Didier Drogbával nem tudtam megegyezni az anyagiakban.
A Kezdet:
- A Videoton kispadját foglaltam el nagy tervekkel Paulo Sousa-t váltva. Egyből a keret erősítésébe kezdtem, ami egész jól sikerült. Ebben a szezonban ők érkeztek: Villalva (kölcsön), Ngambi (free), Nadal (free), Kanta 300k, Foxi 380K, Soukouna (free), Bódi 30k, Hauche 900K (ő szezon második felében érkezett)
Ezek közül Villalva, Hauche, Nadal és Soukouna máig fontos láncszemei a csapatnak, bár az utolsó kettő egymás cseréi.
A távozó oldalon Elek (1,2M), Vasiljevic, Sándor Gy és Nagy Dani szerepelt, akik pénzért cserébe távoztak.
A bemutatkozásom tétmeccsen jól sikerült, hiszen nagy csatában 4-3-ra vertük a Kecskemétet a Szuperkupa fináléban. Aztán jött a nemzetközi szereplés:
Bajnokok ligája 2. selejtező kör:
Rosenborg 1 : 2 Videoton
Videoton 4 : 0 Rosenborg
Bajnokok ligája 3. selejtező kör:
Videoton 3 : 1 Maribor
Maribor 1 : 2 Videoton
Bajnokok ligája Play Off:
Maccabi Haifa 3 : 3 Videoton
Videoton 4 : 0 Maccabi H.
- Ez azt eredményezte, hogy rögtön első évben összejött a csoportkör, ami nagy pénzt hozott a csapatnak. A Bl csoportunk: Porto, Ajax, Villareal. Itt 4 döntetlenre voltunk képesek, és két vereségre (Villareallal mindkétszer X-eltünk, Portoval idegenben, Ajaxal otthon osztozkodtunk a pontokon) Ez nem volt elég a 3. helyhez sajnos, 4. helyen végeztünk.
A hazai porondon sikerült triplázni, bár a nemzetközi kupakaland miatt épphogy 1 ponttal húztuk be a bajnoki aranyat a Loki előtt.
A következő évben szintén nagy igazolásba kezdtem, amit a nemzetközi hadjárat és a vezetőség szépen támogatott. Érkezett: Mario Fernandes, Dibusz (free), Sarmiento (free, ezerszer megbántam leigazolását), Kádár (kölcsön, majd véglegesen), Lipták (375K), Villalva (véglegesítve, 3,1M, a klub legdrágábban igazolt játékosa lett), Priskin (free), Blake (generált), Király G (free). Távozott: Walter, Hector és sok lejárt szerződésű.
A cél egyértelműen az előző év megismétlése, mert anyagilag elég megterhelő transzfereket hajtottam végre. Nemzetközi szereplés:
Lokomotiv Astana 0 : 5 Videoton
Videoton 5 : 0 Lokomotiv Astana
Videoton 4 : 0 Djurgarden
Djurgarden 0 : 1 Videoton
Videoton 0 : 1 Celtic
Celtic 1 -2 Videoton
Rendesen leizzadtam a skótok ellen, de meglett a csoportkör ismét. Ezúttal a Marseille, Wolfsburg és Real Madrid várt ránk. 3 vereség, 2 döntetlen és 1 győzelem elég lett a 3. helyhez, így folytathattuk utunkat az UEFA kupában (habár már azt hiszem nem így hívják)
Videoton 2 : 0 Metalist
Metalist 1 : 3 Videoton
Majd jött az olasz nagyágyú Lazio, akiket otthon fogadtunk elősször. Természetesen kapuhoz szögezve kb 15 percig bírtuk tartani az X-et, mikor is egy távoli bomba után 0-1 volt az eredményjelzőn. Már itt feladtam, hiszen otthon kapott góllal egy Lazio ellen szinte sansztalan a további erőlködés, de itt váltottunk. Behoztam Hauchet a már bent egyedüliként lévő Villalva mellé, és sokkal támadóbbra formáltam a csapatot "innen mindegy" alapon. Hatalmas játékkal telt ház előtt 3-1-re hoztuk a meccset, legszívesebben felálltam volna, és a monitor előtt tapsoltam volna a csapatomat a büszkeségtől, de azért ennyire nem kellene beleélni magam:D.
A Visszavágó Olaszországban kicsit sem ígérkezett könnyűnek, és mivel túltaktikáztam, így 3-1-re kikaptunk rendes játékidőben. Pont úgy jöhettünk le kis pihenőre 90. perc után, hogy Fernandest lerúgták, és nincs több cserénk. A hosszabbítás második részében az erősen kapuhoz szögező Lazio betalált, így kiestünk. A hazai meccs után nagyon bántott a dolog. Egyetlen ami vigasztal, hogy mint az később kiderült: A végső győztes ejtett ki minket, aki a döntőben a Bayern-t verte.
Ebben az évben a hazai porond már nem igen volt kihívás, nagy fölénnyel tripláztunk ezúttal. Érdekesség, hogy a Loki a 7. lett.
Az ezután következő évben sem álltam le a csapat erősítésével, bár ezúttal csak ingyen igazoltam szinte. Érkeztek: Buzsáky (free), Bodor (free), Babovic (free), Juhász R. (1,2M), G. Moreno (kölcsön, majd véglegesítve 775K), I. Garcia (generált spanyol kapus, free), Mostafa (generált egyiptomi középhátvéd.) Itt megjegyezném, hogy minden évben fejlesztettem az utánpótlást, aminek a gyümölcse az lett, hogy kidobott az akadémiám végre egy Magyar fiatalt, akiből talán lehet valaki, névszerint: Nagy Norbert. Fiatal hátvéd, akit az NB1-ben végig játszattam, és 7.30-as átlaggal felhívta magára a figyelmet. Távozók között voltak: Bódi, Gosztonyi, Vujovic, Alves és egy halom lejárt szerződésű)
A nemzetközi porondon most már egyértelmű minimum cél volt a csoportkör.
KR 1 : 7 Videoton
Videoton 4 : 1 KR
Levski 0 : 4 Videoton
Videoton 3 : 1 Levski
Videoton 4 : 0 Lech
Lech 0 : 1 Videoton
A csoportkör ezúttal a Stuttgart, Shaktar, Manchester United lett. Az angoloktól oda vissza kikaptunk, az ukránokat oda-vissza vertük, míg a németeket otthon vertük, idegenben X-eltünk. 10 pontot gyűjtöttünk össze, ami csoport 2. helyre volt elég, tehát továbbjutottunk a BL-ben. A sorsolásnál a Porto csapatát kaptuk, akikkel már megmérkőztünk korábban, és egy döntetlen, majd vereség lett a vége. Na, ha most azt hiszed, hogy ez változott, akkor tévedsz:D. Otthon 0-0-ra végeztünk, majd idegenben egy kiállítás után megfogyatkoztunk, és egy távoli bomba megpecsételte a sorsunkat (1-0).
A hazai porondon ismét triplázás, és ismét sima volt minden.
Jelenleg az átigazolási szezon küszöbén állok, de már páran előszerződést kötöttek a Videotonnal, pl: Pablo Diaz (generált Uruguay-i, hazája bajnokságának gólkirálya 18 éves brutál stattal), vagy Diallo (Saint Etienne-ből bugásztam, szintén támadó nagyon jó skillekkel.) Azért jön 2 támadó, mert Hauche szerződése jövő nyáron lejár, és bár hosszabítana, de annyi pénzt kér, amennyiből 3-4 hasonló játékost megfizethetek. Villalva gyerek zseniális, már meghívták az Argentín válogatottba is és imádja a klubbot, valamint engem is. 2019-ig irattam vele alá szerződést, és annyit keres, mint a tartalékok tartaléka, Szekeres:D. Soukouna-val is hasonló a helyzet. Mindkettőjüket elitklubbok vinnék, de biztos, hogy maradnak.
Ami érdekesség, hogy mindössze egyszer lettem az év menedzsere, mert mindig egy kiscsapat edzője kapja a díjat, aki előkelő helyen végez (pl: Prukner - ZTE, 4. hely)
Jelenlegi legerősebb kezdőm: Garcia, Kádár, Lipták, Juhász, Fernandes, Tóth B., Babovic, Moreno, Soukouna, Villalva, Hauche. A csapat viszont ebben az átigazolási szezonban alaposan meg fog változni.
----------------------- Villalva ---------------- Hauche ----------------------------
---Moreno------------------------------------------------------------Soukouna---
-------------------------------------Babovic------------------------------------------
----------------------------------------Tóth--------------------------------------------
---Kádár-------------Lipták-------------------Juhász----------------Mario F.--
---------------------------------------Garcia---------------------------------------------
Jelenleg a vitrinemben van: 3 Bajnoki Cím, 3 Magyar Kupa, 3 Liga Kupa, 1 Szuperkupa.
Képeket nagyon szívesen csatolok, ha valaki beavat, hogy hogyan lehet FM 12-ben Windows 7-nél képet csinálni. Ha elolvastad, akkor gratula. A helyesírási hibákért elnézést, kissé este van már számomra:)