Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A management akármi gondolom arra vonatkozik, ha Õ irányítja valamelyik alsóbb csapatot (tarcsi, Uakárhány).
Szar Bayern, szar Bayern :)
I met God. She's black
Most hogy kezdek belejönni a játékba kirúgdostam végre az edzõimet, kikönyörgtem még párat és újakkal töltöm fel a stábot.
A shooting és ball controllhoz mit kell nézni?
A man management és a mental az mire jó?
vagy van errõl egy normális leírás valahol (csak hogy ne itt floodoljak)
egy helycsere Bozsikkal (ETO) aztán most vissza vonul..Sir Alex Ferguson is vissza vonult, Mike Phelan vette át a helyét..durva 😄 CR meg 3 éve a Chelseanél játszik, 30m euróért vették meg 2011ben
I met God. She's black
Ott van ellenpéldának a fiatal kapusom. Papíron 150 ezret ér, de a 600 ezres ajánlatokat is elutasítja klub. Ezt így hogy???
Most már azért se engedem el. Space, ctrl+S, ctrl+L aztán így elvergõdök a szezon kezdetéig és lesz.rom hogy ez csalásnak számít 😄
Már csak azért se mentettem el így, valami megoldás kell mert ez így hülyeség. A játékos ráadásul nem is nyöszörgött hogy mindenképpen menni akar
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Igy indult a bajnokság a számomra.Majd hozok beszámolokat.
Megkezdtem a játékot.
blüh im ganzen dieses glückes.
Van egy 400 ezret érõ játékosom, még 4 évig érvényes szerzõdéssel, 90 millió eurós kivásárlási árral, jött egy 850 ezres ajánlat és már adta is el a buzi elnök
En meg atultem egy kicsit a Colchester kispadjara. Tele van fiatal,sajat nevelesu,tehetseges jatekossal,jo edzokozpontjuk van es egyike a keves csapatnak a bajnoksagban,amelyik nincs totalisan eladosodva. Portsmouth-t nem mertem bevallalni 😄
Kivancsi vagyok mire megyek veluk.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

csapat:
igazolások
keret 1, keret 2
ortega, savage, olsen
overview
ligakupa: pocsékul kezdtünk, kieséses szakaszban vertük a bajnoki címvédõt aztán kiestünk egy törpecsapat ellen...
meccsek
csoport
bajnokság: megnyertük, bár a kapott gólok nagy száma és az a néhány kínos zakó nem tetszik.
tabella, stat
játékosstatok
meccsek 1, meccsek 2
finn kupa: simaliba volt.
meccsek
döntõ
európa liga: 3. selejtezõkörig jutottunk, ahol a stoke ellen estünk ki, egy hihetetlen meccsen. #84007

I met God. She's black
Pár éve a románoknak volt egy olyan sorozata mikor évrõl évre bl csoportkörben voltak és még eredményesek is voltak, az hozott nekik annyit hogy azt hiszem a bajnok automatikus csoportkör és plusz 1 bl selejtezõs hely.
Szóval a lényeg - igen, ha bl-t nyernél az nagyban segítene 😄
I met God. She's black
Az MTK-nak miért nincs B csapata? Csak U19 van meg a felnõtt... :S
www.smart-bus.hu
I met God. She's black
De nem csak hozzám (egyébként west ham),a Genie szerint nincs egy generált játékos se sehol a 3 év alatt, akinek a "best pot ratingje" 75% felett lenne.
Eltûnnek a nagy egyéniségek? Vagy mi......
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
I met God. She's black
Nekem pont a 4. évem nem sikerült 'túl jól'.
BL csopi 4. hely, Ligakupa elõdöntõ(szolnok kiejtett.....), magyar kupa negyeddöntõ, dvtk kiejtett. A bajnokságban negyedikek vagyunk, 2 kör van hátra, 1 pontra van a 3. Kellene, mert a Fradi nyerte a kupát, de õk amúgyis tuti el indulók.
Remélhetõleg, jövõre megyünk elõre a koeff. listán, és végre kaphatunk két bl helyet...de jó is lenne 😄
I met God. She's black
Csak nem sikerült még befejezni a szezont, egy bajnoki még hátra van.
4 fordulóval a vége elõtt behúztam a bajnokságot, harmadik szezonomban végre bajnok lettem. A kupa az baromi érthetetlen módon úszott el.
A Szolnokkal játszottunk amelyik csapnivalóan szerepelt. Zsinórban csak vereségek, erre engem lefociztak a döntõben. 1-1-el kihúztam a 11-esekig, de úgy hogy a kapusomból istent csináltak.
A 11-es párbajt szinte nézni se bírtam. A 9. körben dõlt el, de voltak olyan fordítások hogy a körmöm lerágtam.
Szóval ebben a szezonban meglett a bajnokság meg a ligakupa, jövõre irány a Bl
A keret nagyjából rendben van, Gosztonyi mellé kell még egy jobbszélsõ, kell Alempijevics mellé még egy balhátvéd, meg egy jó vkp még, és annyi. Persze szerintem megint befektetek valami afrikai menekültbe, akik most vannak azokat pedig megpróbálom egy jó Bl selejtezõs menetelés után pénzzé tenni.
A Bl csoportkörhöz nem fûzök nagy reményeket, ahhoz még gyengének érzem a keretet, baromi nagy mák kellene hozzá. Talán egy EL csoportkör összejöhet ha szerencsém van. Ami fontos lesz, az az hogy egyben tudjam tartani a bandát, illetve végre megpróbálok kikönyörögni egy UP központot a fõnökségtõl
Továbbiak spoilerben, mert hosszú, a szokásos módon.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Alaphelyzet:
A játékot 2011 júniusában kezdtem, így az EB-selejtezõk jó részén már túl volt a csapat,
de azért még volt hátra 3 meccs a portugál-norvég-dán-ciprusi(-izland) csoportból. A csapat a valóságban elég siralmasan teljesített, az 5 meccs alatt csupán egy ciprus elleni idegenbeli ikszre futotta, ezzel az utolsó helyen álltunk - a jó matekosok már nyilván kiszámolták -, 1 ponttal. Még ugye a ciprusiaknak is volt egy parádés 4-4-ük a portugálok ellen, amivel együtt épp kétszer annyi pontjuk van, mint nekünk. Aztán volt a legelsõ három, a 10-10-10 pontos keménycsávók, akik hát ugye már pont annyira húztak el tõlünk, hogy ne nagyon érdekeljenek. Így a 3 hátralévõ mérkõzésbõl csak 1 volt igazán érdekes: az itthoni ciprus elleni.
A remek teljesítményt a fifa-világranglista is díjazta, a 124. (nem kiemelt) pozíciót foglaltuk el a játék kezdetekor, ami egyébként csupán 2-vel magasabb a már egyik itteni kolléga által megjárt Kazahsztán helyezésénél. Igaz az elsõ hetekben (mikor nem volt meccs.) mindketten lejjebb csúsztunk még néhánnyal a biztonság kedvéért. Ehhez azért hozzátartozik, hogy a két nemzet kerete közti különbség azért több, mint szembeütközõ véleményem szerint (arról már ne is beszéljünk, hogy izlandnak ugye bajnoksága is van), szóval ez ne tévesszen meg senkit, csak érdekességképp írtam le.
Keret:
Akkor egy gyors beszámolás a keretrõl még a meccsek elõtt... Mint említettem, egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy azt hivatalos helyezések felvázolják. Magam részérõl nagyon meglepõdtem mikor megláttam a játékosaimat, mert bár gudjonshen-en kívül szinte senkit nem ismertem, azért jó néhány tehetséges fiatal (21-22 éves) és meggyõzõ képességekkel rendelkezõ öreg volt a keretben. A milliós értékek sem voltak ritkák a fiatalok esetében ugyebár, és mikor megláttam, hogy egyikük a hoffenheimet erõsíti több, mint 3 milliós értékével, kissé el is szégyelltem magam, hogy a bundesliga legnagyobb sztárjaival akarok én itt Ciprus ellen diadalmaskodni. Hát azért ez nem teljesen így volt, játékosaim egy része komoly meccshiányban szenvedett az egész év során (pl az imént említett sztár), a magasabb szintû ligákban játszók fõleg. De ettõl függetlenül teljesen elégedett voltam az általam csak kicsit átrendezett kerettel, elsõ látásra majdnem olyan erõsnek tûnt (sõt), mint mondjuk a finneké, bár annak komolyabb ismerete nélkül ezt azért nem jelenteném ki. Remek.
Mérkõzések:
Összesen eddig 8 meccsem volt, ebbõl 3 ugye tétmeccs, 5 barátságos, az 5-bõl pedig 1 volt még a tétmeccsek elõtt, a magyarok elleni (idegenbeli). Ott a totál új, még egyáltalán nem megszokott taktikával sikerült egy nagyon szoros meccsen végül 2-1-re kikapni, amit én jó jelnek vettem (fõleg hogy a meccs egyetlen ziccere a miénk volt). Szóval önbizalommal telten közeledtem elsõ tétmeccsem felé, ami az õsi rivális norvég csapat ellen volt, sajna ismét idegenben. Utólag el kell ismernem, ezt én szúrtam el, a két éppen gyakorlásban lévõ taktika közül ismét a támadóbbat vettem elõ, ám a 3 kkp-s norvég kezdõ ellen esélyünk sem volt megszerezni a birtoklást, onnantól pedig már el is dõlt a dolog. Nagyon csúfos 4-0, ami után a szurkolók persze már nyugodt szívvel búcsúztattak volna, szerencsére nem õk döntöttek ezügyben. A norvég keret egyébként durván jónak tûnt, a késõbbiekben 0-3-ra a dánokat, 5-0-ra a ciprusiakat verték. De ezzel most nem foglalkozhattam, mert jött a második meccs, Ciprus ellen hazai környezetben. Ez volt a legfontosabb meccs, tudtam, hogyha nyerek, megvan a 4. hely.
A taktikát ekkorra már egész jól tudták a srácok (bár még így is nagyon messze volt a 100%-tól), sérülésekkel nem kellett bajlódni, a hatalmas nemzeti stadion (közel tízezres befogadóképesség) is majdnem megtelt. Ennek megfelelõen egy pörgõs meccsen 5-2-re sikerült elverni õket. Juhé! A gyõzelem örömére állítólag elneveztek rólam is egy vulkánt, bár ezt semmivel nem tudom alátámasztani sajnos. Mindegy, lényeg a 3 pont, és hogy végre jött az utolsó meccs, a portugálok ellen, ismét idegenben. A kívülállók csak egy 3-1-es portugál gyõzelmet látnak, én viszont láttam, ahogy CéRonaldó 2. gólja után néhány perccel kiállíttatja magát mûesés miatt. Ez bearanyozta a vereséget, mégha a kiállítás után két perccel kaptunk is egy gólt (ráadásul azzal lett 3-1).
Ezek után volt néhány barátságos meccsünk, az eredmények gyorsba:
Izland-Örmény 3-2, Lett-Izland 0-2, Izland-Litván 2-0 , Izland-Szlovén 2-4 (itt visszanevezték a vulkánt az otthonosabban csengõ Tungnafellsjökull-ra)
itt a csoport
És néhány hónap és jönnek a vb-selejtezõk. Meglátom, mire megyek. Szurkoljatok. Ja, és bocsi a hosszért.
Fradi-Újpest-DVTK 1-2-3. hely, én meg a 4. :S 😄 szõrnyû szezon volt, ligakupát lehet nyerünk aztán annyi. Nemnagyon fognak hibázni 😞
I met God. She's black
Kérdésem lenne még, hogy ha egy ifit akinek lejár a szerzõdése csak úgy simán aláíratk akkor elvileg fizetni kell a nevelõ klubnak (23 éves korigtalán).
Na most nekem van egy srác akivel elõszerzõdést köthetnék, vagy pedig rendesen leigazolhatnám. 80 ezret kér érte a klubja, plusz 35%-ot a következõ eladásból.
Nagyjából mennyit kell fizetni a nevelõklubnak ha simán ellopom? Mert elég jó kis játékos lesz és a franc se akar ekkkora részt fizetni a másik klubnak a következõ eladásból
Erre mi lehet a megoldás? 4-3-1-2-ben nyomom, a 2 csatár mögött egy játékos van, támadó kp v inside forward szerepkörben. Minden meccsen van vagy 8 kapura lövése de mind mellé, a csatároknak meg alig 1-2. Hogy kéne beállítani hogy inkább passzolja be a csatároknak?
blüh im ganzen dieses glückes.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Ligakupa döntõ elsõ meccs
Kaposvár-FTC 3-1
kapura lövések 6-24
Ahogy átjöttek a félpáylán véletlen, lõttek is egy gólt. Nekem meg a csatárok széjjel rúgták a kaput, aztán a vkp akit cserének hoztam be, õ szépített végül. Nem baj, otthon megcsapjuk õket
Nem tudom mi történt, de jó lenne megtartani jó szokásukat a srácoknak
Kényszerûségbõl, mert szinte az összes jobbszélsõm kidõlt át kellett rendezni a hadrendet. 4-3-1-2 lett.
Utóbbi 5 meccsen rúgtam 18-at és kaptam 3 gólt. Gyõrt 7-3-as összessítéssel ejtettem ki a Ligakupában, a dózsát 4-0-ra vertem otthon (jessssz 😄)
Bár kérdéses hogy fogom bírni, még 6 meccsem van úgy hogy 3-4 naponta, utána áll csak vissza a heti egy mérkõzés. Meglátjuk...
Ma már befejezem a szezont, van még pár bajnoki meg a kupameccsek. Remélem nem hajnalodik rám azért 😄
A csoport:
Lyon 3 - 0 - 0 11 gól 0 kapott 9pont
Fradi 1 - 1 - 1 5 gól 5 kapott 4pont
Sporting 1 - 1 - 1 3 gól 5 kapott 4 pont
Genk 0 - 0 - 3 1 gól 10 kapott 0pont
Elsõ kettõ tovább jut. Remélem meg lesz 😊 Most jönnek majd különbözõ nemzetiségû 16-17 évesek. Egy francia tehetséges csatár már 2 éve pallérozódik az u19-ben. Nagyban hozzájárult a tavalyi u19-es bajnokság megnyeréséhez. Több mint 100 lõtt gól a csapat részérõl.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
BL-ben jatszottam a Real ellen, elozo meccsen otthon kikaptam 1-0-ra. Akkor kontrakra jatszottunk,most megprobaltam a tamado jatekot.
Fel idoben ennek hala a Real ment 3-0-ra. Aztan a szunetben nagyon lecsesztem a jatekosokat,tokre motivalt lett mindenki.
Visszamegyunk 2. felidore,hopp..gyorsan 2 gol. Mondom zsir. Aztan vegig mi nyomtunk,sok helyzetunk volt de valahogy nem ment. Aztan a 92. percben kapunk egy 11-est. Itt ugralok a gep elott,mint valami idiota,hogy milyen fasza lenne ha a Real ellen idegenben jatszanank egy X-et.
Dennis Aogo,az elso szamu gollovom leserult,igy Guerrero allt oda. Erre mellelovi a barom allatja. Eloszor fogtam a fejem,hogy WTF,aztan meg rohogtem...vagyis meg most is rohogok 😄
Viszont a tul oldalon CR7 is kihagyott egy buntit.
Kep a meccsrol
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Egy közel 70 méteres emelés <#pias>#pias>
Közben kis helyzetjelentés. Harmadik szezonomban a Fradival végre vezetjük a bajnokságot. 9 fordulóval a vége elõtt vezetjük a Loki elõtt a tabellát 9 ponttal. Õk az elején nagyon beragadtak (talán a Bl miatt), én pedig iszonyat jó szériát futottam. Volt egy tizenakárhány meccses gyõzelmi szériám. Az MK és a Ligakupában is állok még, meg akarom nyerni most mindkettõt, eddig csak két Ligakupa van a vitrinben, valljuk be ez elég sovány.
Most egy nagyon hajtós pár hét következik, kicsit tartok is tõle. 3 naponta meccselés jön. Ligakupában Gyõrrel oda-vissza, kupában Loki oda-vissza, lesz közben egy Diósgyõr meg egy Újpest elleni meccs is. Ráadásul kezd kijönni a fáradság, sorra sérülnek le kisebb-nagyobb idõre az embereim.
Eredménytõl függetlenül nyáron komoly változások lesznek a keretben. A két legjobb csatárom el fog menni. Az egyik aláírt a Salamancához miután nem hosszabbított velem (1,3 millióért jött - a Fradinál ez qva nagy pénz. Bár ez az elsõ játékom szóval tapazstalatlan voltam az elsõ évben), a másik meg egy anyaegyesülettõl jött kölcsönbe. Télen igazoltam 2 fiatalt, de eddig egyik se váltotta meg a világot.
A vezetõség eladta a fejem felett Andrezinhot és a középhátvédemet is. Andrezinho pótlására azt hiszem az egyik fiatal jó megoldás lesz. Bár csak 2,5 csillagos a srác de valamiért nagyon megy neki. Jobban mint a papíron jobb játékosoknak. Hátvédnek is talán ott tartom az egyik fiatalt, de jobb lenne egy Tutorics szerû inkább.
Állandó félelmem, hogy elviszik a kicsit is jobb fiatalokat. Mivel eddig nem tudtam ezt a magas kivásárlási összeges trükköt, ezért simán kapkodják el a nagyobb klubok õket. A kis 18 éves irányítómat a Barca meg a Portó edzõje dicsérgeti, Monacóból jönnek nézegetni, stb. Nem sokáig fogja õ se húzni itt, ráadásul nem kapok érte komoyl pénzt.
Tervbe van véve pár magyar igazolása, a Bl selejtezõben nem ártana ha lenne, meg amúgy is...A fõ gondom a magyarokkal hogy gyengék. Aki meg jó az sokkal-sokkal többet kér mint egy noname afrikai. Kanta és Tischler a célpont. Poén, hogy a játék elején 1,5 milliót érõ Lázok az nálam már Siófokon van. 😄 2014 jön, talán Gera Zolit is vissza lehet csábítani 😊 Kár hogy van egy hasonló kvalitású algériai vagy milyen kölyök aki heti 300 euróért elfocizgat nálam.
Szezon végén lejárnak a játék indulásakor igazolgaott emberek szerzõdései, így végre felszabadul egy jelentõs bérkeret. Talán sikerül pénzügyileg is nyereségessé tenni a klubot. Eddig már 2x is pénzügyi injekcióra volt szükség a vezetõség részérõl, ez nem túl jó dolog szerintem. Így semmi fejlesztést nem lehet kikönyörögni tõlük.
Lenne egy kérdésem mely országok nem tartoznak az unióhoz?
a videotonnal vége a nemzetközinek, szóval most a bajnokság a fontos. 6 pontra maradok le a dvtktól, hajtani kell a hajrában, jobban mint eddig
I met God. She's black
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
I met God. She's black