A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Rudee #83749 Na akkor jöjjön egy kis összegzés.
Ugyebár egy régi mentést folytattam, így az első meccsekről nincs már sok emlékem. Igazából az egész ősz annyi szót érdemel, hogy az EL-ben a Tre Penne ellen 4-0 és 3-0 lett, viszont a Zsolna kiejtett (1-2, 1-2). A hazai visszavágón arra emlékszem, hogy hamar vezettünk és idegenbe lőtt góllal továbbjutásra is álltunk, de Grúz hibáiból gólokat lőttek a szlovákok.
A bajnokságban el voltunk egészen november végéig, amikor is elkapott egy "betegség". Sorra kaptunk ki egy gólos vezetésről, 4 zakóval zártuk az "évet" és csak a 8. helyen álltunk.
A tavasz aztán nagyon jóra sikeredett, hat bajnokit nyertünk zsinórban. A valós igazolások mellett korábban említettem, hogy Völgyi érkezett még.
A két kupában szépen meneteltünk közben. A Liga kupában 2. helyen továbbjutva a Diósgyőrt majd a Paksot ejtettük ki. A döntőben zöld-fehér csata várt a fiúkra. Az ETO ellen a hosszabbítás végén nyertünk Hakola góljával, így meg lett az első trófea.
A MK-ban a Balatonlelle, a Szigetszentmiklós és a Tatabánya ellen kötelező volt a továbbjutás, de aztán... aztán az elődöntőben megkaptuk a Debrecent, akik az első meccs előtti hétvégén biztosították be a bajnoki címet. Abban reménykedtem, hogy a hazai visszavágóra nyílt marad még a párharc. Nos hát nem teljesen így lett, persze én ezt nem bánom, mert idegenben csodák-csodájára győztünk ellenük 4-1-re :D
A második meccsen 4 játékost pihentettem, mert a bajnoki hajrá nem akármilyen meccseket tartogatott még. Győztek is, de mi mentünk a döntőbe.
Akkor a hajrá:
Fehérváron nagyon fontos lett volna a pontszerzés, ennek megfelelően végig nyomta az első félidőt a Vidi, mi meg csak szépíteni tudtunk (1-2). A ZTE ellen otthon gyorsan meg volt a vezetés, de a 66. percben Balázs bombájával egyenlítettek és ki is bekkelték a hátralévő időt. Itt nagyjából eldőlt, hogy az ezüst messze van már. Negyedikként utaztunk a dobogó alján helyet foglaló Győrhöz. Somália meglőtte fontos góljai egyikét, így elhoztuk a 3 pontot. Az utolsó körben a már biztos ezüstérmes Kaposvár látogatott az Üllői útra. A győzelem nem lett volna elég, de szerencsére botlott a 2 rivális (Haladás-ZTE 3-2 és Pécs-Győr 1-0), így a szépre sikerült utolsó hazai meccsünk bajnoki bronzot ért.
Tabella
Csapat
Oláh 17 góllal a legeredményesebb játékos, összesen 30-at lőtt a szezonban.
Összességében elégedett lehetek. Jó lenne behúzni a kupát is, de arra csak holnap lesz időm. Döntőbeli ellenfél egy fővárosi lila-fehér csapat :D