A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Zenszkij #82609
Ahogy ígértem itt az értékelés! Én is befejeztem a szezont. Immár második sikeresnek mondható évemet zárom a Fradi kispadján. Voltak izgalmas mérkőzések, valamint meglepetés eredmények is. Az értékelést spoilerbe írom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Idén sikerült ismét győzedelmeskednünk a bajnokságban, ezzel megvédve címünket.
Sajnos becsúszott 3 vereség is, ebből a legfájóbb a hazai pályán elszenvedett 0-1-es kapitulálás a frissen feljutó, és ki is eső Gyirmót ellen, továbbá a 3-1-es zakó idegenben, a 29. fordulóban, Pécsett. A második meccsen mély megdöbbenésemre nem voltunk a pályán. Igaz matematikailag ekkor már bajnokok voltunk és valószínűleg a srácok már leengedtek, de ez egy ilyen nagy múltú klubnál nem megengedhető. Ugyanakkor még hátra volt egy fontos összecsapás, a Magyar Kupa döntője. Szerencsére az utolsó fordulóban sikerült a fiúkat felrázni, és idegenben lemostuk a Honvédot 0-3-ra, valamint behúztuk a Magyar Kupát is 2-0-ra a Hali ellenében.
http://noob.hu/2012/07/19/MK.jpg
A Ferencváros fennállásának első Magyar Ligakupa győzelmét is ünnepelhette az idei szezonban. A kiírást azért is vettem most komolyan, mert történelmet írhattunk első sikerünkkel. Jövőre a fiatal suhancok próbálgatják majd szárnyaikat ebben a sorozatban.
A 2012/13-as szezonban az európai kupaszereplést tekintettem a legfontosabb hadszíntérnek. Tavalyi bajnoki címünkkel kvalifikáltuk magunkat a bajnokok ligája második selejtező körébe. Az első meccsen a Sligo Rovers ír csapatot kaptuk, akiket nagyobb nehézség nélkül kiütöttünk. Ezután a román bajnok Dinamo Bukarest került az utunkba. Igazi presztízsmérkőzés állt előttünk, egy újabb magyar-román megmérettetés. Lázban égett az Üllői út, és valószínűleg ennek is köszönhetően a fiúk összeroppantak a lelki teher alatt, és igazi magyar csapathoz méltóan, lélekölő játékkal szenvedtünk 0-2-es vereséget. Itt én keresztet is vetettem a továbbjutásra, és idegenbe már minden mindegy alapon utaztunk Bukarestbe. Meccs előtt közöltem a srácokkal, hogy nincs rajtuk nyomás, és ez meg is tette a hatását, mintha nem is ugyanaz a csapat lépett volna pályára, mint Budapesten. Hengerlő játékkal 0-3ra nyertünk és összesítésben 2-3-al továbbmehettünk.
Harmadik csapat, amely megpróbálta utunkat állni a legrangosabb kupasorozatba történő bejutásba a szlovén NK Domzale volt. Idegenbe lőtt góllal vertük.
Nagy meglepetésre így második szezonomban Bajnokok Ligája főtáblára került a z együttes. Itt a Tottenham, a Paris Saint Germain és az Olympiacos várt rám. Első meccsen ismét a minden mindegy stratégiát alkalmazva bombameglepetésre otthon 2-0-ra vertem a londoniakat. Ezt követően az Olympiacoshoz látogattunk, és sikerült egy 0-0-át kihoznunk a mérkőzésből, köszönhetően remek kapusomnak XY-nak. A francia csapattól tartottam a legjobban, és habár megszorongattuk őket, oda-vissza vertek I 1-0, O 1-2-re. Londonban is kijött a két csapat közti különbség, kaptunk egy hármast. Hiába ez már más dimenzió. Az izgalmaknak nem lett vége azonban, hisz az Olympiacosnak 1, nekem 4 pontom volt a 6. forduló előtt, melyen a görögöket fogadtuk Pesten. Itt ismét hengerelve 4-1-ás sikert elkönyvelve a harmadik helyen zártunk, ezáltal folytathattuk az Európa Ligában.
Az EL-ben a VFL Wolfsburggal sorsoltak össze. Idegenben elvertek 2-0-ra otthon meg mi kaptuk el őket 1-0ra. Benne volt a továbbjutás a pakliban, de így sem vagyok elkeseredve. Igen sikeres volt az idei nemzetközi kupaporondon tanúsított helytállásunk.
Végezetül pedig szeretnék egy kisebb összefoglalót írni a csapatban rejlő potenciálról, friss reményteli igazolásokról. Úgy tapasztaltam, hogy idegenből igazolni igen nehézkes az alacsony reputáció miatt. Csak silány, selejt játékosok jönnének, rendkívül mélyreható felfedező munkát kell alkalmazni, hogy egy két igazi tehetséget megkaparinthasson a csapat. Párat azonban már sikerült.
Tapasztalom, hogy a magyar bajnokságban a csapatok edzőközpontjai annyira gyengék, hogy nagy tehetségű futballista nemigen kerül ki belőlük. Ezt orvosló, folyamatosan fejlesztem a Fradi edzőközpontját.
kép edzésről
Idén dobott is egy ígéretes magyar titánt, akit ki is nevelek idővel. Van benne bőven potenciál.
Meglátjuk, mit hoz a jövő. Hosszú távú célom megragadni a nemzetközi porondon és kinevelni az akadémiámról kikerülő tehetséges magyar játékosokat. Ezzel zárom is 2012/13-as évértékelőm, remélem nem untattalak.