A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Rudee #82289 Csak sikerült befejezni az újabb szezont Lettországban.
Előre léptünk az eddigiekhez képest, végre sikerült megszorongatni a nagyokat is pár meccsen. Utolérni nehéz lenne őket, de a "tavalyi" teljesítményhez képest fejlődtünk.
Chibambo, a zambiai csatár 19 találattal gólkirály lett. Ez azért nagy szó, mert az első 10 bajnokin nem játszhatott (július 1-ig), ugyanis korábban 2 csapatban is pályára lépett.
A fehérorosz U-válogatott Kovalchyuk a kezdeti nehézségek után elég szépen belelendült, míg a kölcsönvett Yaremenko szintén jó volt. Takeda lett a negatív meglepetés, hamar ki is került a csapatból. 29 éves már, vélhetően el is megy.
A középpályán néhány játékos elég ingadozó teljesítményt nyújtott. Lucas párszor hátán vitte a csapatot, de volt néhány gyengébb meccse is. Riherts szinte ugyan ilyen produkciót mutatott, bár ő sérült is volt egy ideig. Grishyn-ről se lehet sokkal jobbat mondani, sajnos nem volt igazán kiemelkedő játékos ebben a csapatrészben. A védelem azért stabil volt, igaz, a kapott gólok száma még magas, de legalább többet lőttünk. Az előző évekhez képest mindenképp, bár volt 1-2 nagy hiba, de összességében nem lehet rájuk panasz. Putans és Sarac kiemelkedett, az ifjú Borek se volt rossz az első évében. Andersons-t kellene beépíteni, de Ő sajnos olyan mint az időjárás. Hátul Cisse volt igen gyenge, talán jövőre bele rázódik. A kapusokkal nem volt gond, pár évre megoldott lehet az a poszt.
Játékos statisztikák
A kupában az előző évek döntői után "csak" a negyeddöntőig mentünk, ott a Daugava búcsúztatott.
Mint korábban írtam, kicsit beleuntam a lett bajnokságba. Két körrel a vége előtt
hívott a kieső FK Jurmala, de másodosztályban csak valami kis csapatot irányítanék. Mert bizony megeshet, hogy lemondok, nehéz döntés... Egyik variáció az, hogy még egy szezonnak neki futok, de sokkal szűkebb kerettel. A tartalék csapatból elküldöm a nyomikat és az első keretben is csak 24-26 játékost tartanék mindössze. Bár a bajnokságban gyakran 3 naponta játszunk 4-5 meccset zsinórban, ezért lehet hogy pluszba még pár emberrel bővülhet ez a létszám. Ennek persze feltétele lenne egy nagy zsák pénz, amire nincs esélyem idén se. A fizetéseken kellene spórolni. Szintén írtam korábban, hogy az élmezőny mennyire "elfeketedett". Sajnos nekünk is azt kéne, hogy még feljebb léphessünk, de ennek meg nem vagyok híve. No majd meglátom mi lesz.
Érdekesség, hogy az utolsó bajnoki volt a 100. meccsem a Metta/LU kispadján. Az eddig elértek nem nagy dolgok, de ilyen csapatnál ezt is meg kell becsülni.