A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Kicsit megkésve ugyan, de hozom a ZTE-s karrierem második évét.
ZTE 2012/13
Az előző bajnokság vége után nagy elvárásokkal ugrottunk neki ennek a szezonnak is. A szezon előtt a vezetőségnek ismételten európai kupaszereplést érő helyet ígértem, amit ők egy viszonylag testes átigazolási kerettel háláltak meg. Mellette még kibővítették a scouting range-t, így semmi sem gátolt meg abban, hogy a figyelőimet rászabadítsam Afrika nyomornegyedeire, csodagyerekek után kutatva. Jöttek is bőven jónak mondható játékosok (ráadásul a legtöbb afrikai fiatal bagóért aláírt), nem csak Afrikából. Számszerűen 17 játékos érkezett, nagyrészük a tarcsiba, őket egy két szezon alatt akartam kinevelni. Képpel illusztrálva így néztek ki az igazolások:
A BL- selejtezőkkel folytatnám röviden. Viszonylag simán jutottunk el a playoff körig, ahol azonban a Viktoria Plzen általam nem várt arányú győzelemmel gázolt át rajtunk. Szerencsére az, hogy itt estem ki egyben azt is jelentette, hogy bennvagyunk az EL csoportkörben, ami Zalaegerszegen viszonylag ritkán fordul elő:D. Nehéz csoportot kaptunk, ahol végül nagy harcok árán a 3. helyet sikerült elérnünk. A játékosok nagyon összekapták magukat az európai kupákra, alaposan túlteljesítették az elvárásaimat. Képeken így néz ki a dolog:
Ám amilyen jól ment nekik „Európában”, annyira rosszul sült el a bajnokság. Talán a BL/EL meccsek vettek ki ennyit a fiúkból, vagy talán a taktikát kellet volna újra átnézni, finomítani rajta; de egyszerűen nem jöttek az elvárt eredmények. Szégyenszemre csak az 5. helyet sikerült elcsípnie a csapatnak, ami sajnos azt jelentette, hogy ugrott a következő évi BL szereplés, merthogy a Magyar Kupában megint csak a negyeddöntő jött össze. Ráadásul, a ligakupában már a csoportkörben kiestünk, úgyhogy ezt a szezont trófeák nélkül tudtuk le.
Tabella:
Pénzügyileg viszont remekül zártuk a szezont, a 0 Ft-hoz közeledő egyenleget sikerült 1,5 milliárd forintra feltornázni, úgyhogy egy jó időre elfelejthettem az anyagi gondokat (nem mintha korábban lettek volna).
Finances:
Ennyire futotta a játékosoktól a szezonban, amit a jó európai kupaszereplés ellenére csalódásként éltem meg, bár az már itt is látszott a csapaton, hogy elkezdődött valami, csak egy kis idő kell nekik a még nagyobb sikerek eléréséhez. (Hú de régóta leakartam írni egy ilyen Egerváris sablonszöveget:D). Hamarosan jövök a harmadik szezonnal, remélem kibírjátok addig.