A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Rudee #81200 Nos, véget ért az első szezon az élvonalban. Újoncként felemás érzésekkel vágtam bele... Az én célom a bent maradás volt, mert tudtam, hogy van néhány csapat, akiket még megszorítani se nagyon tudunk majd. Kár, hogy a nagyra törő vezetőség EL indulást szeretett volna.
A bajnokságban nehezen lendültünk bele. Főleg Takeda és Lucas korai és egyben súlyos sérülése is lehetett ennek oka. Ráadásul néhány játékos kezdetben nagyon gyengén muzsikált. Korábban írtam, hogy Lucast vinné a lengyel csapat, meg is adták amit kértem. A brazil viszont nem fogadta el az ajánlatukat, így maradt nálunk.
Legrosszabb sorozatunk egy 9 meccsen nyeretlenségi széria volt (0-3-6). Kiesési gondjaink nem voltak, a végső 7. helyet reálisnak tartom, főleg úgy, hogy a sérülések ezt az évet is végigkísérték.
Meccsek
Tabella
Játékos statisztikák (itt a már távozottak hiányoznak a képről, míg Vaiculis és Kostyuk új igazolás, Kauss kölcsönből jött vissza, Vasiljevs pedig friss ifi)
A kupában idén is jól szerepeltünk, bár első osztályú csapatként most 1-2 meccsel kevesebbet játszottunk. Tavaly egy emlékezetes meccsen a hosszabbításban maradtunk alul. Idén ismerve az ellenfelet nem sok jót reméltem a fináléban. A Ventspils ellen amúgy se voltunk jók, meg a meccs idejében pár ponttal voltak csak lemaradva az első helytől 2 meccsel kevesebbet játszva.
Egy távoli bombával vezettek is 59 perc után, de Takeda 7 minutummal később egalizált. A hajrában nyomtak rendesen, de maradt az 1-1. Jött a hosszabbítás... az a 2x15 perc, amit a bíró anyja jól megemlegetett, annyit csuklott ez idő alatt. A 93. percben elfelejtett megadni egy 11-est a kedves fia, majd a 110. percben az ex-zalaegerszegi Turkovs szabálytalan góljánál nem fújt semmit (1-2). A 121. percben aztán szerencsével ugyan, de sikerült másodszor is egyenlíteni (2-2). Az egész szezonban gyengélkedő Mansilla most megmentett. A büntetőknél aztán Lucas lett a negatív hős, az ötödik körben hibázott, míg az ellenfél belőtte (3-4).
A meccs után volt még hátra pár bajnoki, amiken a Ventspils bajnoki címéért szurkoltam. Végül meg is nyerték az utolsó előtti fordulóban a bajnokságot, de nagy meglepetésemre mégsem mi indulhatunk az EL-ben. Ez nem tudom, hogy bug-e, vagy tényleg így csinálják arra felé, de kicsit mérgesítő. Persze sok esélyünk nem lett volna, de azért a feeling miatt mégis csak jó lett volna. De majd jövőre, talán...
Anyagilag jók vagyunk, sőt, egyre csak hízik a számla (175e €). Átlag nézőszámot is feltornáztuk 556-ra, ami a 6. legtöbb. Kicsit még lehet ezt is növelni, de a max befogadóképessége mindössze 648 a stadionnak. Erősítésekkel és jövő évi tervekkel hamarosan jelentkezünk.