A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Fyrex
    Karrier összefoglaló - 1. rész

2011 júliusában vettem át az irányítást a Parma F.C. felett, és ez a sorozat egy tömör leírás lesz, hogy felvezessem az eddig történteket a mai napokig. A klub akkor gyakorlatilag egy adóságokkal terhelt, alsóházi középcsapat volt, ami korábban - mint azt az olasz futballt követők nyilván tudják - szebb napokat is megélt, jó hazai és nemzetközi eredmények mellett hatalmas sztárokat nevelt ki.

Ennek megfelően az első dolgom a stáb rendbetétele volt, úgy gondoltam ez az alapja mindennek. Közel a komplett háttér-brigád vehette a cókmókját, az edzőktől kezdve az orvosokig. Pénzügyi támogatás híján szerződés nélkülieknek adtam lehetőséget, és legtöbbjük bizonyított is, azóta is nálunk dolgoznak.

Ezután következtek a játékosok. Mivel átigazolási keret csak 2-3 millió euro értékben állt rendelkezésre, eladtam 9 embert játékjogát, így sikerült azt feltornászni nagyjából 10 millióra. Ebből már tudtam bőven igazolni, és a későbbi sikerek reményében bevállaltam, hogy mindenki 0 euros összeggel, későbbi részletfizetésre érkezett.

A bajnokságban a média természetesen a tavalyi eredményhez viszonyítva a középmezőny végére várt minket, de én azért bíztam egy erősebb helyezésben. Ez sikerült is, óriási meglepetést okozva BL helyezést értünk el.

A kupaszereplés azonban még ezt is felülmúlta. Viszonylag könnyű ágon ugyan, de eljutottunk a döntőbe, ahol a Juventussal találkoztunk, és le is győztük az ősi riválist! Nem számítottam ilyen gyorsan kupára, de fantasztikus érzés volt.

Az év játékosa egyértelműen Sebastian Giovinco volt, aki 23 assistot jegyzett a szezon során. A legtöbb gólunkat, számszerint 19et Sergio Floccari szerezte.

Összefoglalva tehát az első idény fenomenálisra sikeredett, sokkal jobbra mint amit vártam. Minden a helyén volt, kivéve a pénzügyeket, ahol továbbra is több tíz milliós adósság terhelt minket, így a rákövetkező évben nagyon fontos volt a nemzetközi kupaszereplés!

Folytatása következik...