A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Al-Sadd 1. Év
Az élet úgy hozta, hogy Katarban vállaltam munkát, az Al-Sadd csapatánál.
Az országról:
Katar a közel-keleten, a Perzsa - öbölben fekvő apró emírség. 1971 óta független állam. Fővárosa Doha. Az ország kőolajban és fölgázban is gazdag ez adja az ország fő bevételi forrását. Érdekesség még, hogy Katarban a világon a legnagyobb az egy főre jutó GDP. Az ország területe pedig Magyarország kb. egy kilencede.
A futball "múltról":
Az emirátusban 2004 óta két csapat emelkedik ki a mezőnyből az Al-Gharaffa és az Al-Sadd. 1973 óta rendeznek labdarúgó bajnokságot, ez idő alatt a legeredményesebb csapatok az Al-Sadd 9 elsőséggel, Al-Rayyan (7), Al-Arabi(7), és a győztesek között van még az Al-Itthhap, Al-Wakrah, Qatar SC és a már említett Al-Gharaffa. Kijelenthető h majdnem az összes csapat nyert már ugyanis a Katari Q-Liga 11 csapatos (és ezzel együtt 22 fordulós). Van egy szezon előtti kupa, a Katari Kaszim Sejk Kupa az első osztályú csapatok részvételével, a Katari Szuper Emír kupa (egyenes kieséses rendszerben), a Katari Q-Stars kupa (Liga Kupa Szerű), és a Katari Korona Herceg Kupa.
Igazolások:
Két Igazolásom volt az egyik ilyen a brazil Mota és a katari bajnokság szabályaiból adódó (4 idegenlégiós lehet max a kezdőben), katari illetőségű Fabio Cesar. Összesen 875e fontot költöttem (a közel 12 milliós keretből: kezdetben kaptam 2 Milliót és év közben az elnök úr hozzám vágott még 2*5milliót, mert a világ tőzsdén emelkedett az olaj ár). a távozók mind kiöregedett katari játékosok voltak, akik nem kaptak lehetőséget még csereként sem.
Kaszim Sejk Kupa: Jó kis bemelegítés volt ráhangolódásként a szezonra, amit sikerült megnyerni: Eredmények
Katari Stars Cup: Szintén Győzelem
Katari Q-Liga: Végig kiélezett volt a verseny az Al-Gharaffa csapatával, amit végülis sikerült 2 vereséggel abszolváni: Bajnokcsapat
A Csapat jól muzsikált egész évben sajnos Leandroval nem sikerült szerződést hosszabítani így ő ingyen és bérmentve távozni fog. Normális játékosok szóba sem állnak velem, pedig pénz lenne rendesen. Hazai pályán nem volt ellenfelünk (a becsúszott 2 vereség dacára sem). Jövőre Ázsiai bajnokok ligája, ott próbálok valami maradandót alkotni, aztán majd meglátom mi lesz.