A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Anji Makhachkala
Orosz premier liga, 1. szezon
Miután átvettem a csapatot, a keretben volt pár jó játékos, akire lehetett alapozni, de légiósnak számítanak, és mivel 5 orosznak lennie kell mindíg a pályán, ezért egyrészt jó hazai játékosokra, másrészt fiatal tehetségekre koncentráltam, akiknek van idejük kivárni azt a csepp 6 évet, ami kell az állampolgársághoz. Fölösleges lett volna újabb sztárokat hozni a padra, akik a légiós szabály miatt nem férnek be.
Erőfeszítéseim felemás eredménnyel zárultak: igazán jó orosz játékost (nincs sok) nem tudtam igazolni (többnyire nem tárgyaltak velem), de fiatal tehetséget igen. Közülük is kiemelném Ruben Jenssent, ő már az első évben berobbant, irányító poszton a maga 22 gólpasszával.
Bajnokság:
Végig az első 6 között mozogtunk, egészen a hajráig tisztes távolságban az éllovas CSZKa-tól, de szenzációs sprintet futva eljutottunk az utolsó fordulóban az 1 pontos különbségig, és jöhetett a rangadó. A vége 1-1 lett (mi vezettünk), ilyen a foci, majd jövőre sikerül. A csapat fantasztikusan teljesített: tabella alapszakasz, rájátszás,grafikon
Kupa:
Végég meneteltünk, a döntőben meglepő módon 3-0 ra kaptunk ki, attól a Volgától, akit 4X össze-vissza vertünk a bajnokságban. A mérkőzés labdabirtoklása 63-37% volt, ide... 3 gól 30 méterről...
kupa
húzóemberek: Eto'o, Balázs, Kadlec
Nem mondom, hogy elégedetlen vagyok a szezonnal, de egy picit "Leverkusen"-íze van a számnak.