A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• G.Freeman
    Bár nyerni nem sokat szoktam, de most úgyse pörög a topik úgyhogy berakok pár képet az első idényemről.

Ahhoz képest, hogy az idény első meccsén 5-0ra kikaptam a West Bromtól hazai pályán és első 5 meccsből 4-et buktam sikerült felküzdeni a csapatot a 7. helyig. Ha a nagycsapatok nem balfaszkodják el a kupákat még nemzetközi porondra is kijutottam volna. Sajnos mire rájöttem, hogy mennyire nagy esély van a liga meg FA kupában addigra a tarcsim már rég kiesett onnan :D

Nem akartam első évben nagyon felforgatni a csapatot, mert alapból is sok új ember jött akiket amúgy se adhatnék tovább rögtön. Egyedüla bal védő poszt volt lyukas, oda jött kölcsönbe Bridge akivel meg voltam elégedve és Young-Pyo aki szintén kb jó volt és ugyse fizettem érte :) Lovenkrands, Ameobi, Smith, és Ryan Taylor meg eladásra került (azaz Taylor csak kölcsön de hátha megveszik a végén...).

Tudom ha utánnanézek netem találtam volna sok játékost aki olcsó és nagyon jó és sokkal jobb helyen végeztem volna a bajnokságban, vagy 48 hónapokra vásárolok játékosokat nem rögtön fizetem ki, de inkább reális utat választottam, annyit költöttem amennyi pénzem volt és inkább vettem egy rakat jó scoutot.

Ő volt az első értelmes ember akit találtak és olcsó is volt. Nagy reményeket fűztem hozzá, jó vételnek tűnt 3,5 millió euróért de nem váltotta meg a világot, csak 8 gólt lőtt és sokszor sérült le (bár ezt irta a scout jelentésben, hogy sérülékeny).

ÉS ő volt a másik szerzemény. Csak 150K, gyors és még a kaput is eltalálja, igazi főnyeremény gondoltam...aztán rájöttem miért volt ilyen olcsón eladó. Ennél hisztisebb játékost még FM-ben nem láttam. 13 meccs alatt lőtt 2 gólt de Ő játszani akar, a kedve meg mindig béka segge alatt. Nyáron eladom, ha találok rá vevőt.

Mivel volt még majdnem 9 millióm igazolni, és a scoutjaim nem találtak megfelelő játékost, viszont egy régi jó ismerőst Alphonse Areloa-t igen, elkezdtem alkudozni a PSG-vel róla.

Átigazolási idény már lejárt, mire megegyeztünk, hogy 6.75 millióért elviszem, így csak most nyáron fogom megkapni, de szerintem jó befektetés, mert hosszú időre megoldottam a kapusgondjaimat ha úgy fog fejlődni ahogy várom. Kap egy évet Krul mögött beilleszkedni a ligába, 2 év múlva meg már kezdhet.

Mást nem igazoltam, de nagyon feltérképeztem a terepet a lejáró szerződésű játékosok körében. Vagy 50re manuálisan kiküldtem a top scoutomat, hátha talál köztük 1-2 értelmest, és meglett az eredménye. Nagyon komolyan sikerült erősíteni és nem is nagy pénzért, mert csak 20-30 ezer eurós szerződéseket adtam ki. Január elején ez a 4 játékos jött:

Ait Fana, Bertolacci és Schelotto nagyon tetszik, mindhárom kezdő lesz biztosan. Ha ezeket meg akartam volna venni lehet 20-25 millióba is fájt volna, úgyhogy nagyon elégedett vagyok :) Mondjuk sok meló is van benne, a fő scoutom idén összesen 827 jelentést készített, a 7 scoutom meg összesen 2482 jelentést. Ismiat-Mirin csak backup, de majd fejlődik.

Januárban már 9-10. hely környékén voltam, ezért kaptam 13 milliót, hogy erősitsem a keretet. Mivel nem volt csak egy normális középső védőm, oda akartam venni még február 1 előtt. Ez sajnos nem jött össze, mert csak túl drágákat találtam. Köztük volt Dante is, 13 millióra tartották, pont meg tudtam volna venni, de a 9-es gyorsulás miatt nem akartam ennyit kiadni rá.

Úgy voltam vele, inkább majd nyáron veszek védőt, addig kihúzom a meglévő játékosokkal. Tavasszal viszont kaptam egy üzenetet, hogy Dante el akar jönni Gladbach-ból, ránéztem és láttam, hogy 8.5 millióért árulják. Kicsit alkudoztam a Gladbach-al és végül is 8 millióért elhoztam. Coloccini-vel jó párt fognak alkotni :)

Biztos van, aki első évben bajnokságot nyer nufc szintű csapattal, de én azért elégedett vagyok a 7. hellyel így, hogy mindkét csatár igazolásommal felsültem. Volt még Demba Ba, Leon Best és Nile Ranger, de egyik se arról híres, hogy túl technikás lenne :)) Viszont Santon, Guthrie, Ben Arfa, Gosling, Obertan és Krul sokat fejlődött, jönnek akikről már raktam be képeket és talán pénzt is kapok igazolni júniusban, így nagyon igéretes 2. szezon előtt állok. Egy igazán jó csatár kellene már csak szeritem. Tevezt próbáltam, mivel már 1 éve sír, hogy el akarja hagyni a City-t. 16.75 millióért oda is adnák, de eddig még nem állt szóba velem. Nyáron szerintem ennyi pénzt csak össze tudok kaparni (eladások+igazolási keret) így biztos próbálgatni fogom még :)