A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Sziasztok.Rég jártam már erre.Először is grat mindenkinek a szép sikerekhez.:))
Hosszú idő után folytatom énis a vándorkarrierem leírását.
Egy kis emlékeztető hol tartottam eddig.(már énse pontosan tudom:D) Napolival 2013/14-es szezont eléggé pazarul zártam.Madrid ellen egy emlékezetes bl-döntőt nyertem majd a bajnoki címet is behúztam sajnos a Stadio Olimpicoban rendezettt olasz kupa döntőt viszonylag simán elbuktam a palermo ellenében.Olyan játékossal dolgozhattam együtt mint Eden Hazard vagy Edison Cavani.Közben lezajlott ugye a vb is amelyen uruguay válogatottját irányítottam több kevesebb sikerrel mer a negyeddöntőben a végállomást a csapat számára a később győztes Brazilia jelentette.Itt tartottam és lássuk mi következett ezután.
Volt pár kérőm köztük a dortmund,tottenham és a m.city.Végül utóbbi mellett döntöttem az angol liga kihívásai miatt és a európa liga küzdelmei miatt is és persze azért mert a manchesteriek eléggé botladoztak akkortájt.Válogatott szempontból is váltás történt a hazai európa bajnokságra készülő franciák irányítását vettem át.
2014/2015 : Manchester City/Francia válogatott.
Csapat az 5.helyen végzett a bajnokságban ezáltal az Európa-ligában indulhatott.Csapat vezetői vezetőinek elvárása volt hogy végre megtérüljön az a sok-sok pénz amit a csapatba öltek és végre a city hosszú évek után megnyerje a bajnoki címet és nemzetközileg is erős csapattá válljon.Nem sajnáltak majd 150milliót adni átigazolásokra.
Rengeteg játékos távozott és sok érkezett így kellett jó és erős gárdát faragnom mindössze kéthónap alatt az idénykezdetre.
Íme hát a szupercsapat kerete ami joggal pályázott egy-két trófeára.
Átigazolások
Csapat két kisebb kupája közül végül a ligakupát sikerült megnyerni az ősi rivális united ellen.Csapat útja a döntőig..Fa-kupában tulajdonképpen a B-csapat játszott végig a szezon során és végül a negyeddöntő jelentette a végállomást a a csaapt számára.
Európa-liga küzdelmeiben eléggé sok erős csapat volt megtalálható köztük a liverpool,psg,juventus is.Viszonylag könnyebb csoport után a 16közé jutásért marseillel találkoztunk ahol már az első meccsen eldőltek a dolgok.A legjobb 16között a liverpoolt a 8között a psg--t ejtettük viszonylag simán köszönhetően Kaká és Kun Agüero hathatós köremüködése révén.Ezek után az utolsó három meccsre két holland csapatot sodort utunkba a sors.Elsőként a feyenoord következett aki ellen sima tj lett a vége.
Európa-liga menetelésünk.
Döntőben végül az ajax ellen kellett kívivna a sikert az Estadio do Dragao stadionban:
Esélyeshez méltatlanul játszva végül csak büntetőkkel sikerült nyerni:
Manchester City-Ajay 1-1
Végül rátérnék a premier league küzdelmeire ahol tulajdonképpen fél távtól tulajdonképpen csak 3csapat harcolt a bajnoki címért ezek pedig az Arsenal,Mu,Mcity hármas volt.három fordulóval a vége előtt végül eldőlt a bajnoki cím sorsa.A legkevesebb gólt kapó és legjobban védekező csapat a City végül begyüjtötte a bajnoki címet 47 év után.
Bajnoki Tabella
Játékos statisztikák
Mindössze 4 játékost emelnék ki a csapatból.
Akinfeev az egyik aki a majd a bajnokság felét hozta le kapott gól nélkül.
Pastore az irányítónk aki ha sérült volt a csapatnak se úgy ment a szekér..
Shawcross az egyik kedvencemmé váló középhátvéd.
Neymar akitől azért többet vártam volna..bár ígyse volt rossz.
Francia válogatottal mindössze pár barátságos meccsre futotta az idén.
Május végén kinálkozott egy jó lehetőség hogy megismerjem a spanyol bajnokság csapatait is.Atlético Madridnál lett üres a vezető edzői szék.El is fogadtam az ajánlatot.
2015/2016: Atlético Madrid/Francia válogatott
Csapat az európa liga küzdelembei volt érdekelt.Vezetők szerették volna ha végre 10év után újra dobogóra áll a csapat vagy bajnoki címet ünnepelhet.Ennek értelmében nem is fukarkodtak majd 30 milliót kaptam átigazolásokra.A csapatban már így is voltak sztárok elég csak Alexis Sánchezre vagy Toni Kroos-ra gondolni.
Érkezők/Távozók.
Csapat
Ezzel a kerettel vágtunk neki a közel sem egyszerű idényhez amit szerencsére eléggé jól kezdtünk és még a nagy meccseken se inogtunk meg:
Példaul a barca ellen ahol idegenben egy eléggé kiélezett meccsen majdnem sikerült nyerni:Majdnem a saját taktikájukkal vertük meg őket.
Madridban pedig már sikert is arattunk a barca-féle focival.
A nehéz meccseket elég szépen lehoztuk és végül egy fordulóval a vége előtt hoztuk a várva várt bajnoki címet madridba.Mindössze egy vereséget szenvedtünk el és a legkevesebb gólt kaptuk hála 4-3-3-nak.
Bajnoki tabella.
Játékos statok
Spanyol kupában is eléggé szépen meneteltünk.Volt hogy még az emberhátrány se volt akadály h nagyon megverjük az ellenfelet..Elődöntőben a realt múltuk felül majd a döntőben a Barca következett:
2-1es siker és a duplázás öröme.:)
Európa liga sajnos már nem volt ennyire egyszerű számunkra.
Elődöntőig viszonylag sima út vezetett ott azonban megtorpantunk a juve ellen...
Menetelés.
Így sajnos a triplázás elmaradt de eseménydús évet zártunk.
Alexis Sánchez a játék egyik legjobb szélsője és 22gólja önmagáért beszél.
De Gea,Llorente a csalódás..,Bounanotte( csodacsere),Luiz Gustavo.
Bastos: egyik legnagyobb szerzemény.ő az akit bal oldalra bárkinek ajánlok.
2016: Európa bajnokság, Franciaország: Francia csapat
Az eb-nek a házigazda csapatával vágtam neki.felkészülésem alatt nemsok csapattal találkoztam ezáltal sötét lóként tekintettek rám.Címvédő a horvát csapat volt de a legerősebb keret egyértelműen a spanyoloké volt a 24csapatos kontinens tornán.
Ezzel a kerettel vágtam neki az eb-nek.
Viszonylag könnyebb csoport utána az egyenes kiesés szakaszba a lehető legerősebb ellenfeleket kaptuk de egyszer sem inogtunk meg és csoportküzdelmekkel együtt a 6 meccsen két gólt kaptunk és azt is a szerbektől.Egyedül az elődöntőben szenvedtünk meg az olaszok ellen.
Út a döntő felé.
Döntőt a velodrome-ban Marseilleben rendezték meg 67000 néző elő.A házigazdagént a torna esélyesét a spanyolokat fogadtam.Felhagyva eddig taktikámmal a hollandok által alkalmazott totális focival léptem pályára aminek meg is lett az eredménye miután első 20perc után eldőlt a kupa sorsa.Ugyan még a spanyolok visszakapaszkodhat de egyenlíteniük nem sikerült.
Eb góllövőlistája:
Akit külön ki akarok emelni az Nolan Roux aki amellett h társgólkirály lett rendkivül hasznos tagja volt a csapatnak és az fmben benne van a legjobb csatárok közt..(legalábbis sztem)
Még nincs vége a beszámolónak nemsokára folytatom a második résszel.Köszi h elolvastad és bocs ha hosszú lett.