A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Hi & grat all!
Ferencvárosi TC (2010 - 2012)
1. Szezon (2010 - 2011)
A vezetőség felé azt az ígéretet tettem, hogy bajnokcsapatot faragok a Fradiból rögtön az első évben, adtak egy kis költőpénzt új játékosokra és a fizetésekre. Érkeztek is szép számmal: Igazolások
A Bajnokság őszi szakaszában bevallom, nem az általam remélt úton haladt a csapat. December közepén a csapat csupán a 9. helyen tanyázott és rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott (7 Győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség). A sajtó már a lehetséges utódomat is kiválasztotta, de a vezetőség egyelőre kitartott mellettem.
Télen aztán megérkezett Dzimitry Rekish és Chad Marshall, előbbi a támadó sort utóbbi a védelmet szedte rendbe pillanatok alatt. Csapatba szoktatásukra elegendő idő volt a téli holtszezonba (kb. 2 hónap az NB1-ben) lejátszott barátságos meccsek alkalmával.
A tavasz mese szerűen alakult, 11 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. Szárnyaltunk főként a fentebb említett 2 úriembernek is köszönhetően, de legfőképpen azért mert egy eléggé elbaltázott 4-3-3 őszi taktika után átáltunk egy 4-1-1-2-2 re (egyébként kisebb finomításokkal még mindig ezt használom). Rekish 13 meccsen 6 gólja mellett 7 gólpaszt is kiosztott és 5 alkalommal lett a meccs legjobbja (a bajnokságban). Iddrissu és Bogavac termelték a gólokat a Tutoric Marshall védő kettős remekül muzsikált, ennek meg is lett az eredménye. Méghozzá egy gyönyörűen csillogó ezüst érem formájában:
Tabella
Magyar kupa:
Sztem a kép beszédesebb, semmi extra sajnos a Debrecen elhappolta előlünk a kupát:
Magyar Kupa Meccsek
Ebben a szezonban egy trófeát sikerült begyűjteni méghozzá a leglényegtelenebbet, a Liga Kupát:
Liga Kupa Meccsek
Összegezve sztem elégedett lehetek a szezonnal, mely 2 ezüst és 1 aranyéremmel zárult.
Nem tudom hogy sikerült, de pénzügyileg borzasztó évet zártunk -3,5 millió font volt a záró egyenleg, úgy hogy összesen 60 ezer fontot költöttünk játékosra és a fizetési keretet nem léptem túl sőt 5000 fonttal alatta maradtam. Amikor ezt az összeget megláttam tudtam hogy nem lesz egyszerű a következő év sem.
2. szezon (2011 - 2012)
Most már óvatossaban nyilatkoztam a szezonban elérni kívánt eredményeket illetően. Csak simán, azt mondtam harcban leszünk a bajnoki címért. Az átigazolásokat tekintve a legaktívabb voltam a magyar piacon. A Pénzéhes elnök aladta a Andrezinhot, Bogavacot (10ezer fontért :P) és Rekisht. Ez utóbbit a Marseille-nek 2,1M-ért. A pótlására vett játékosok közül egy sem vált be igazán. De ebben a szakaszba kivágtam a pocsék teljesítményt nyújtó játékosaimat is (Abdi és társai).
Játékos mozgások
Soumah, Zakuiani és Simms igazi húzó emberei lettek a csapatnak, Gemán Lux személyében pedig egy igazi nagyágyú is kishazánka tévedt (nem egyszer múlott rajta hogy ne legyen a 3 pontból csupán egy vagy egy sem, óriási bravúroat mutatott be). Bogavac kiválásával Soumah és Iddrissu igazi gólgyárosokká léptek elő.
A bajnokság igazán szorosra sikeredett nem részletezném különösebben. A lényeg hogy a csapat sajnos a végére eléggé kifuladt és az utolsó fordulóban lemaradt a dobogó második fokáról, de ez is EL induló hely úgyhogy elégedett voltam vele.
Tabella
Európa Liga:
EL meccsek
igazából 4 meccset sikerült lejátszani. Balszerencsés volt a sorsolás, de idegenben bravúrt értünk el.
Magyar Kupa: Sajnos a döntőben elintézett minket a Paks
Liga Kupa: Elődöntőben estünk ki a Debrecen ellen.
Összességében: egy bronz és egy ezüst érem a csapat jutalma.
Közben a csapat aadóssága elérte a 6,5 millió fontot, de a klub valami kölcsönnek köszönhetően kimászott a gödörből. Most azt törlesztjük havi 50 ezres részeletkben.
Év közben hívott a Kaiserslautern és a Leverekusen is de mindkettőt elutasítottam.
Sorry a hosszúságért kicsit beleéltem magam :DD