A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Scunthorpe United
2008-2009 League One
2008 júliusában új menedzser érkezett a Glanford Parkba, névszerint a magyar származású menedzser, Türk Ákos. A klubot a média az 5. helyre várta, ami osztályozót jelentett volna és onnan esélyt arra, hogy első évben felkerüljünk a Championshipbe. Természetesen 3. osztályú klub létünkre nem állt hatalmas összeg sem a kasszában, sem fizetésekre, sem igazolásokra, így elsősorban az alap keretre tudtam támaszkodni, az öregebb játékosokra és a kölcsönökre. Ennek szellemében igazoltam:
Waldir Saenz-re az egész fizetési keretem kishíján ráment, hiszen havi 2,000 fontot kért. Már 35 éves volt, de az értékei alapján bíztam benne, és 30 góljával nagyban hozzájárult feljutásunkhoz. Azóta sajnos visszavonult, de a klub büszkén emlékszik rá. Sajnos a 80x-os Guatemalai válogatott Carlos Ruiz nem váltotta be a hozzá fúzött reményeket, így ő a következő szezonban jó áron távozott. Etuhu és Ruddy John állandó kezdők voltak, szintúgy Lansbury, aki hihetetlenül jól játszott a középpályán. Babayaro és Litmanen azóta kiöregedett és sajnos a sok sérülés miatt nem volt esélyük sem játszani. Zozulya viszont azóta is top igazolásom, nálam játszik és húzza a csapatot. Anno mint láttátok, 3 ezer fontért érkezett.
Még mindig csak 21 éves, szerintem alapember lesz a jövőben is, ha el nem viszik.
Ezzel a játékos állománnyal könnyen vettük az akadályokat, és simán feljutottunk a másodosztályba.
2009-2010 Championship
Friss feljutóként nem is tudtam, miben reménykedjek. Sajnos pénzem még mindig nem volt, a bajnoki címért 100e fontot kaptunk. Ennek szellemében kellett igazolnom:
Csak idős játékosok jöttek, a csapat nagypapákból és kölcsön játékosokból állt. Cygan-Gerardo-Repka együtt 100 éves, nincs mit hozzáfúzni. Egyedüli nagy igazolásom Pernia volt, ő hozta is a formáját. A védelembe és mindenhova szinte kölcsön játékosok jöttek csak, így kezdtünk neki. Az első 6 forduló után még a kieső zóna közelében jártunk, de végül megcsíptünk egy 6. helyet, ami osztályozót ért.
Itt sajnos még a jóval erősebb Bristol Cityvel játszottunk, kettős vereséggel búcsúztunk az első körben.
Mivel a beszámoló hosszú lett, az idei szezonról (2010-2011) később, most csak egy képet osztok meg veletek. Tömör, de lényegretörő.