A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
York City egy 193,300 főnyi város Anglia északi részén. Karrieremet 2008.július 8-án kezdtem meg az akkor még Blue Square Premier (5.oszt.) ligában vitézkedő
együttsenél. Első évben sikeresen feljutottam, persze egy rájátszást pluszban lekellett tolnom, mivel ennyit ért ott a 2. hely. A következő idényben
(4.oszt.) a bentmaradásért küzdő csapatnak titulált minket a média, azonban én már a vezetőségnek hallkan megjegyeztem, h minimum egy középmezőnyi helyezés a
cél. 7-8 új játékos megvétele után nekivágtunk az "újdonságnak".
Első pár forduló elég jól sikerült, bentvoltunk az első 4 csapat között. Minden szép és jó volt, az FA-kupában a 3. fordulót értük el (01.02.), ahol a
riválist kaptuk, az elsőosztályban szereplő "Halmosi-gárdát". Sajnos ezen a meccsen nem volt sok esélyünk a tovább jutásra, azonban mi küzdöttünk a végsőkig.
Így 2-1es idegenbeli vereséggel búcsúznunk kellett a "nagy angol kupától". NEm baj, mert legalább 3 csapatnak megmutathattuk, h minket is számításba kell
venni mostantól.
A bajnokság az idényt összegezve elég felemásra sikerdett. Többször váltottam taktikát, azonban az sem volt elég ahhoz, h a sok döntetlent esetleg a jövőben
felváltsuk győzelmekre. Rákellett jönnöm, h hiába kölcsönvett jó/fiatal játékosok, hiába a jó igazolások, sajnos ez a keret ennyire elég. Egy erős
középmezőny, esetleg egy play-off elérése. Nos, a szakmai stáb a lehetőségekhez mérten a legjobb volt, a játékosok motiváltak voltak és kijöttek egymással
(öltözői hangulat = 78-85% között volt). Persze volt 1-2 játékos, akik 1. csapatba akarták magukat besírni, ezzel rontani a csapat morált, azonban tőlük a
szezon végén könnyű szívvel megszabadultam. SZabadlistások lettek. Az utolsó 7-8 fordulóban X-ekre, vereségekre, néhány fontos győzelemre futotta, így
örültem a rájátszást elért eredménynek. Itt a két meccsből álló elődöntőt a Shrwesbury ellen játszottam, akik rengeteg gólt szereztek/kaptak, így kissé
aggódva álltam a meccshez. Első meccs 3-1re sikeredett hazai pályán, ami nagyon meglepett (azt az 1 gólt is potyaként kaptam a meccs vége fele). A
visszavágóra azonban nem szabadott ráülni az eredményre. Sajnos ezt a játékosaim nem így gondolták. Így izgalmassá tették a visszavágót a szurkolóknak és
nekem is.
Azonban sikerült túljutnunk, így a döntő következhetett a csodálos Wembley-ben :) Ezt a meccset elég könnyen behúztuk, pedig az ellenfél volt az esélyesebb.
A bajnokság végső állása:
Az új bajnokság neve: Coca-Cola liga 1 (3.oszt.) 2 év alatt 2 osztályt léptem ezzel a remek kis együttessel. Most a lényeg h bentmaradjunk a bajnokságban, és
megerősítsük a csapatot anyagilag. A munkálatoknak neki is kezdtem. Ezidáig a 2. ligás Preston volt az anyaegyesületem, azonban szükség volt egy még erősebb
anyagi háttérrel rendlekező együttest befűznöm. Így esett a választásom a Sunderlandre. 54 millió az értéke, remek az utánpótlás háttere, így a jövőben jó
játékosok jöhetnek majd hozzám :P. 3 edzőmérkőzést kötöttem le a szezon előttre: Manchester Tartalék, Preston, Crystal Palace. Nem szeretek 3-4nél több
meccset játszani szezon előtt, mert ha többet játszok, akkor eléggé nagy az esély h jó játékosok dőlnek ki szezonkezdetre. Pár igazolás, akiket kölcsön,
illetve ingyen le tudtam igazolni:
A jelenlegi felállásom:
Végezetül pedig az edzői stáb:
Remélem ezzel a kerettel és szakmai háttérrel sikerül egy biztos helyet kiharcolnunk a 3. ligában. :)