A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
realgyula #43572 FM 2009, Real Madrid 2008-2009-es szezon!
Miután meguntam az FM 2008-at, beszereztem a legújabb játékot, és elkezdtem egyet imádott csapatom a Real Madrid élén!
A keret összetétele nyilván nem tetszett, mert szélsőként csak Robbenre és Drenthére számítottam, ezért elhoztam Nanit az MU-ból, 28 millió euroért, és Navast a Sevillából, 19,5 millióért!
Távozott Saviola a Sunderlandhez, 3,5 millióért, és Mahamadou Diarra a Villarrealhoz, 10 millióért! Ha már itt tartok elmondom a téli szünet átigazolási eseményeit! Óriási hibát követtem el amikor eladtam Marcelot a Chelseanek...nem is azért, mert távozott a brazil (menni akart, nem tarthattam vissza) hanem azért, mert "csak" 25 milliót kértem érte, ami utólag kiderült nagyon kevés hiszen nem tudtam megoldani a pótlását, próbálkoztam Bale-nél, Clichynél, de nem adták elfogadható áron egyiket sem...! Nem volt akkora gond így sem, mert Heinzét kivittem bal bekknek, és nagyon jól lehozta a tavaszt...! Aztán mégis sikerült "szerválnom" egy bal bunkót, Insúa személyében, akit 6,5 millióért vettem meg! Még a januári átigazolási időszak kezdete elött megállapodtam Marquinhossal, hogy a szezon végén csatlakozik a csapathoz, ő 15 millióba került...! A játékosmozgásokról ennyit!
Jöjjön a szereplés!
Kezdetnek a Spanyol szuperkupát próbáltam megnyerni a Valencia ellen, de ez nem jött össze, 1-0-al Villaéké lett a trófea! Ekkor még ismerkedtem a játékkal, mert voltak változtatások a 2008-hoz képest! Főként a taktika, mert ami ott működött, az itt nem, ezért kezdtük gyengébben a szezont, sok volt a döntetlen, és azt az egy vereséget is ami összesen volt akkor szenvedtük el!
A gyengébb ősz után egy nagyon jó tavasz következett a bajnokságban, becsúszott 2-3 döntetlen, de nagyon jól ment, aminek köszönhetően ledolgoztuk hátrányunkat a Barcelonával szemben és megszereztük a Bajnoki címetKATT
A Bajnokok Ligája csoportkörében a Bayern, Galatasaray, Rangers trióval kerültem össze, és 11 ponttal a 2. helyen léptünk tovább, ahol 4-3-as összesítéssel vertük a Romát, aztán a legjobb 8 között a Juve hatalmas mázlival kiütött minket, összesítésben 1-0-val!
A Copa Del Reyt is sikerült megnyerni, a Ponferradina, a Betis, a Racing és az Atletico Madrid testén keresztül jutottunk be a döntőbe, ahol a Villarrealt vertük 2-0 arányban! Egy kis statisztika-->KATT
Aztán a keret illetve a taktika:
Amit "áthoztam" a 2008-ból az az, hogy 2 nagyjából azonos képességű védekező középpályást és irányítót rotáltam, egyik meccsen mondjuk Sneijder és Gago játszott a pálya közepén, a következőn pedig De La Red és Van der Vaart...!
A szélsőkkel is hasonló a helyzet, mert Navast, Robbent és Nanit rotáltam, akárcsak elöl Raúlt, Nistelrooyt és Higuaint! E hat játékos nagyjából ugyanannyit játszott...! Szerintem ez elég jó taktika, bár a lőtt gólok tekintetében még van hova fejlődni, de nem vagyok telhetetlen, így is többet kaptam ettől a szezontól, mint amit vártam! :)
Nyáron ugye érkezik Garay, Insúa és Marquinhos, aki biztos távozó, az Cannavaro, Heinze és Van Nistelrooy...annak ellenére, hogy mind a három játékos alapember volt, túladok rajtuk, és érkezni fog még egy világklasszis csatár is (Benzema, Pato, Balotelli,Vela), de ez attól függ, hogy mennyi zsetont kapok igazolni! Ha keveset (most van 19 millió) akkor Guilherme, Bendtner, Rossi, Keirrison vagy Saivet érkezhet, de jobban örülnék, ha az elsőnek felsorolt négy játékos közül tudnék elhozni egyet! :)
Bocs ha hosszú lett, de most ihletet kaptam az íráshoz! :D