A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• asafderg
    Clube Desportivo Nacional

11. szezon

Egy júliusi délután szólt az elnököm, hogy készüljek, mert a hétvégére meghívta a Real Madrid elöljáróit egy kis baráti csevejre. Gondoltam hoznak sangriát, mi meg adunk portugál borokat és aguardentét (jelentése: tüzes víz), az asszonyoknak meg ginginhát (meggylikőr). Jöttek is, de a repülőtérről a székház tárgyalójába siettünk és egy órás baráti hangvételű megbeszélés után felbontottuk a két klub megállapodását, miszerint a Nacional a Real fiókcsapata. Furcsa is volt, hogy a háromszoros BL címvédő fiókcsapat státusszal rendelkezik. Ráadásul a Madridot is 14 hellyel előztük meg az európai ranglistán. Ne ezt a csavart szüntettük meg és húztuk ki a szálkát az elégedetlenkedők szeméből. A spanyolok is megértették visszalépésünk okait, sőt felajánlották, hogy lennének ők a fiókcsapatunk, de mi köszönettel elutasítottuk a nemes felkérést. „Inkább igyunk!” felkiáltással beszüntettük a hivatalos megbeszéléseket. Onnan szabadprogrammá fajult a hétvége és a történésekről sokféle legenda kering azóta is. A Real elnökére még egy Barcelona sálat is ráaggattam és készítettem kompromittáló fotókat. Másnap 5 Algopyrin után a képeket is nekiadtam, éktelen hahotázás közepette.

A sok pihenés közepette érkezett a mindent felülmúló örömhír, miszerint kineveztek a MAGYAR VÁLOGATOTT élére. Az álom valóra vált. És nem is egy reménytelen társaságot vettem át, hisz a csapat a 15. helyen tanyázott a világranglistán. Az első két selejtezőnkön ki is rúgtuk a ház oldalát. Először San Marino, majd lengyel testvéreink ellen.

A játékosmenedzserek is igen sűrű látogatói voltak az irodámnak. Legnagyobb bánatukra pénz, és ezáltal jutalék, csak az eladásaim során cserélt gazdát. Az érkező játékosok kivétel nélkül, Bosman úr sokévnyi bírósági látogatásainak gyümölcseként, ingyen érkeztek.

Talán Barazite nevét kell kiemelnem. Tőle vártam stabil csapattagságot, a többiekre kemény harc várt a kényelmetlen kispadkoptatásért is.
    Életem igazolását is elkövettem. Tudniillik, a fél csapatom az olimpián harcolt és vészes védőhiánnyal küszködtem. Megoldásként, egy hónapos kölcsönszerződésű igazolással akartam pótolni a veszteségeket. Sikerült is egy brazil gyereket megszerezni, aki épp az olimpián küzdött hazája sikereiért. Volt egy játékosom egy hónapig, aki be sem tette a lábát még az országba sem. Felülmúlhatatlan produkció.
    Gazdasági értékünk is értékünk is emelkedett egy fűszál megmozdítása nélkül is. Két múltbéli záradékból is gyarapodott a kassza,
    Rojas és Victor jóvoltából.

Végül elkezdtünk néha focizni is a szorgos teendőink mellett. Mindkét szuperkupát magasba emelhettük, megadva a kellő lendületet a szezonra.

Nos ez a lendületet igen szépen kitartott a szezonban és hoztuk a már-már megszokott mindentbezsebelünk formánkat. Egyedül a Portugál Kupa ér idő előtt véget számunkra. Mentségünkre legyen mondva, Benfica ellen idegenben ki lehet pottyanni. A győzelmet végül a Guimaraes szerezte meg.
    Az ünnepek előtt Klub VB Japánban. Már a karácsonyi ajándékainkat is ott szerezzük be. Én nem mindig ugyanott, de vannak ilyen Monk típusú egyedek a csapatnál, akik görcsösen ragaszkodnak a megszokott sémákhoz. Nekik is megnyugvást jelentett, hogy ismét győztesként ölelhettük a trófeát. Érdekesség, hogy az afrikai bajnok beelőzte a Libertadores-kupa győztesét.

A bajnokság az utóbbi évekhez mérten egy picit izgalmasabbra sikeredett, de valójában sosem forgott veszélyben a címvédésünk.

Egy kiemelendő mérkőzés volt hazai pályán megrendezett Derbos da Madeiros.

A Bajnokok Ligája címvédés is izgalommentesre sikeredett. Egyedül a döntő végén kellett több szíverősítőt bevennem, de a fiúk nem hagytak elpatkolni, ismét ünnepelhettünk.

A Dream Team kihirdetésekor is sokuknak volt jelenése. Főleg a fiatal Ricardonak volt oka az örömre.
    Az UEFA kupát is portugál csapat tehette a vitrinjébe.
    A szezon eleji pályán kívüli sikereink után, mintegy keretbe foglalva fejlődésünket, újabb előrelépést tudtunk felmutatni infrastrukturális fejlesztésekben. Az akadémiánk és a stadionunk is bővült, hatalmas örömet okozva a klub minden fiának.
    Dominanciánkat tükrözi a szezon végi csillagnyi elismerés.