A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Soulwave #103310 Ferencváros 2019/20
Pár nap eltelt a legutóbbi poszt óta, úgyhogy nem biztos hogy teljesen emlékszem, talán a 4. szezon volt, és EL elődöntőig jutottunk ahol a Tottenham elvert minket. Az idei szezont elnézve ez nem csoda, de ne szaladjunk ennyire előre.
Sajnos megint elkezdődött az, hogy elkezdtem unni a karriert, mert kb kilátástalan a helyzet a magyar fodballmocsárban, de még hajtottak a lehetőségek. Amit nagyon-nagyon furcsállok, hogy rengeteg kiszemelt fiatal játékosból csak egyet-kettőt sikerül átcsábítani olyan bajnokságokból akik a magyar bajnokságnál alacsonyabb reputációval (pl. buli 2, angol 2) rendelkeznek, illetve olyan csapatoktól akiknek a koefficiense meg sem közelíti a mienket. Ami amúgy a 35. helyre elég a listán.
Ez az általam nagyon kedvelt FM12-ben emlékeim szerint nem volt annyira vészes, de itt baromira megnehezíti a dolgom. A dél-amerikai bajnokság ugye 5 főt tud adni, a k-európai bajnokságban alig van klasszis fiatal, az afrikaiakat felvásárolják az orrom előtt, a nyugati pedig esélytelen (még a portugál, holland vonal is).
Így nehéz igazolni, de megpróbáltam kihozni belőle a legtöbbet. Ante Coric megszerzése régi vágyam volt, de rajta kívül nyári érkezőnk alig volt.
A BL selejtezők még a harmadik körben kezdődtek, semmi érdekes, talán csak a Partizan szorított meg minket. A csoportbajutás így nem került veszélybe, viszont amit a csoportban tapasztaltam megint elkeserítő volt. Adott volt ugye, hogy a morál nem volt túl rózsás, lévén hogy senkit nem akartam elengedni nagy csapatokhoz. Hogy őszinte legyek nem teljesen emlékszem az ellenfelekre, de a lényeg hogy 4 pontot szereztünk, ami gólaránnyal elég volt az EL szerepléshez. Elég gáz de ez van. Az MB1-et most már simán hoztuk, de a nagy egyéni teljesítmények hiányoztak.
Itt éreztem, hogy valamit sürgősen meg kell változtatnom, így az addigi wonderkidnek kikiáltott Lopezt eladtam a Bundesligába, elegem lett a vergődéséből. Ugyanígy távozott a bolgár generált középpályásom, sajnos őt kivásárolták. Ezekre a posztokra rengeteg pénzt kiadtam féltávon, Marcos Astina noname, de iszonyat jó statokkal rendelkező brazil olimpiai válogatott csatár jött, illletve Joshua Kimmich, aki a játékban is az egyik legjobb, de méltatlanul hanyagolt középpályások közé tartozik. Sikerült megszereznem Stafylidist, mivel a balbekk poszt volt a leggyengébb.
Szerencsére bejöttek az igazolások, illetve az öltöző is egy kicsit kiegyensúlyozottabb lett, így bizakodva vártam az EL-t, annak ellenére, hogy a mumus PSG-vel sorsoltak össze első körben. Ennek ellenére elkaptuk őket idegenben 1-2-re, majd ők vertek minket itthon 0-1-re de hát ugye idegenbeli gólok, köszi. Ez erőt adott a folytatáshoz, Dinamo Kyiv 6-2, OM pedig 8-4-es összesítéssel kullogott haza. Astina pár hét után bepörgött, úgy termelte a gólokat, mintha nem lenne holnap.
Az elődőntőben jött a Schalke, bár tavaly kiejtettem őket, de idén elhoztak két olyan klasszis 19 évest akikre régóta fájt a fogam. Szerencsére még mindig szeretik a 30+-os játékosokat játszatni a nagy meccseken, és amikor idegenben 5-1-re elkentem a szájukat eléggé csodálkoztak. Érdekes egyébként, hogy a Control mentalitás mennyire működött idegenben. Itthon már csak kozmetikázni tudtak, 7-4-es összesítéssel mi jutottunk a döntőbe, ahol az Arsenal várt rám.
Akárhányszor, akármelyik csapattal játszottam BL, EL döntőt, valahogy sohasem sikerült 3-0ra nyernem, egy 5 perces meccs alatt megiszok egy doboz sört, olyan idegőrlő dolgokat hoz össze az fm. Kezdtük azzal hogy összehoztunk egy gólt az ágyúsoknak, majd 10 percre rá Cartabia kiegyenlített. A 80 percben, nem adtak meg egy jogos tizit nekünk, így hosszabításra mentették a bírók a meccset. Ahol a 112.-ben meg is szereztük a vezetést, elégedetten hátradőltem, majd a Karaszjov szerű képződmény könnyű síppal befújt a 119.-ben egy tizit az Arsenalnak. ?!... Jött a büntetőpárbaj, ahol a kapusom Pavlenka, kivédett 3 tizenegyest, így 1965 után, 2020-ban a Fradi ismét EL kupát emelhetett a magasba.
A hazai grundokon, sima Fradi bajnoki cím, és egy (bevallom férfiasan) szándékos kiesés az MK-ből tehermentesítés céljával. Gyakorlatilag a Videoton, a Békéscsaba és a Debrecen, akik meg tudnak néha szorongatni a többi nulla. Ami a legnagyobb érdekesség, hogy az MTK, két szezon alatt lecsúszott és jövőre az MB3-ban vitézkedhet.
BL-ben a Tottenham dominált, minden szempontból fölé nőttek a teljes mezőnynek, így ők lesznek hosszútávon a riválisaink.
A játékosaimmal, az évközi váltást követően abszolút elégedett vagyok, mindhárom igazolás bevált, és enyém lesz a mezőny legjobb belső védője hosszútávon. Cartabia öregszik egyedül, de még egy-két szezont kibír, talán Papadopoulos pótlásán kell elgondolkoznom nyáron, mert volt egy két komoly betlije, de összességében mindenki 7.3-as átlag felett teljesít. Egy-két játékos és taktika képek:
Köszi hogy elolvastad.