A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Lancelot1983
    VdG 2. szezon összefoglaló 2. rész

EL:

Egyből csoportkörben kezdtük, nem tűnt olyan rossznak a sorsolás. Inter ellen hazai pályán
    1-3, majd idegenben Austria Wientől is kikapunk 1-0-ra Plzen ellen már nyerni kellett hazai pályán, és kínkeservesen össze is az 1-0 11/1 kapura lövéssel nekik 13/7 volt jobbak voltak. Visszavágó ezek után meglehetően könnyednek mondható volt 1-2 ide, így eldőlt, hogy az utolsó fordulóban saját pályánkon saját kezünkben lesz a sorsunk, de előtte még egy Inter elleni meccs várt ránk idegenben, ami 1-1 lett, Inter már továbbjutott, így 4-5 nem alap játékosát is pályára küldte. Utolsó fordulóban elég volt egy döntetlen is, de első félidőben Austria kivárásra játszott, szépen ki várták, ahogy jobb szélsőm a hálóba helyezi a labdát, a második félidő első felében megpróbáltak, mindent, d kevés volt utána meg már nem maradt erejük, így továbbmentünk az Inter mögött.

1. kiesési körben Schalkét kaptuk, köszönhetően Bragának is, hisz ha nem szórakozzák el az utolsó csoportmeccsüket, akkor Braga jut elsőként tovább és nem a Schalke.
    Első mérkőzésen nagy meglepetésre nyertünk 1-0-ra megérdemelten egy jó meccsen.
    Visszavágón nagyon bekezdtek 10. percben már 1-0 de hősiesen védekeztünk egészen a 87. percig, amikor 2-0 lett. Kiestünk.
    EL meccsek

Bajnokság:

Az első 14 fordulóban sikerült több vereséget szereznünk, mint tavaly egész bajnokságban 7 vereségnél álltunk 5 győzelem mellett. Majd a következő 20 fordulóban már csak 3 vereséget szenvedtünk el, de nagyon lemaradva a még EL-t érő 6. helytől csupán a 8. helyen végeztünk.

Porto simán lett első, Benfica simán második érdekesség, hogy 61 ponttal be lehetett futni a 3. helyre, nekünk tavaly 66 volt a 4. helyen. Boavista meglepetésre tök utolsó lett tavalyi középmezőnyben elfoglalt helye után mindössze 2 győzelmet ért el.

Érdekes egy bajnokság volt, mert egyéni értékelésekben, a tavalyihoz képest összességében jobb osztályzatokat értünk el, és gyakorlatilag majdnem minden egyéni poszton is, ahol nem ott csak minimális volt az eltérés. Tavalyi szezonban írtam is, hogy sokszor volt szerencsénk, idén ez a szerencse faktor hiányzott, azt hiszem ez volt a két idény közt a különbség. Lőtt gólok tavaly 50 idén 46 kapott 30-30. Ami nagyon feltűnő volt, idén az a hazai pályán szerzett pontjaink száma, ami megegyezett az idegenben szerzett pontokkal 7-5-5 és csupán 21 lőtt gól. Az utolsó 7 hazai meccsünkön, 5-ön x-eltünk 4 darab 1-1 és 1 darab 0-0 valamint egyik győzelem is csak 1-0 volt. Valamint a tavalyival ellentétben a 4 nagy csapat elleni 8 meccsen gyalázatosan szerepeltünk 2 pontot szereztünk csak.
    Meccsek
    Tabella
    Tabella hazai
    Tabella idegen

B csapat és ifi:

B csapat meglepően szépen szerepelt 13. helyre futott be, egy pillanatig sem volt veszélyeztetve a kieséstől. Többen lesznek, akik jövőre már az A csapatban találják magukat.

Ifi 4. helyen végezett, egy szerintem erősebb csoportban, mint tavaly Porto, Braga Rio Ave végzett előttünk, ez szerintem, így vállalható volt még.

Idén már kaptam egy-két használható ifit sajnos középhátvéd nincs köztük, hanem főleg kapus és csatár, a csatár az nagyon jó kapus meg felesleges volt.
    Tabella 2. liga

Egyéb:

Brazil U23-al Olimpián vettem részt, én nem hívtam be túlkoros játékost, ha U23, akkor ne legyenek idősebbek. Fidzsit 8-al ütöttük ki, utána 0-0 a címvédő Mexikóval, majd 2-1 svédek ellen, így tovább is mentünk, ahol Ghánát kaptuk, nem jelentett gondot ez a feladat sem 2-0.
    Döntőbe jutásért németek jöttek, náluk azért ott volt, Emre Can, Rüdiger, Draxler, túl korosoknál meg Müller, Reus, és a kapuban Kahn. 2-0-val kiestünk. Döntőben portugálokat verték, mi meg a bronz meccsen a dánokat egy felejthető meccsen. Minimális célkitűzést, így elértük.

Uruguay: itt a Copa Amerika után vettem át a csapatot, ott leszerepeltek és a VB-selejtezőkön is nagyon rosszul kezdték a szereplést. 13 meccs után 5. helyen vagyunk ebből 7 meccs az enyém abból 5 győzelem 2 vereség. Még 5 meccs van 7 pont előnyünk van. Kulcs meccs volt, hogy Argentína ellen egy nagyon kaotikus meccsen 4-3-ra tudtunk nyerni hazai pályán.
    Meccsek 01
    Meccsek 02
    Tabella

Érdekesebb eredmények:

EB-n az olaszok és belgák csoport utolsó lettek, előbbi a német, román, skót trió mögött, utóbbi pedig az orosz, észak-ír, görög csoportban. Végül francia-angol döntő volt és 3-2-es francia győzelem a hosszabbításban lőtt góllal.

Angoloknál: sajnos Liverpool a bajnok
    Oroszoknál: Szpartak és Lokomotív 1 ponttal kerülte el a kiesési rájátszást
    EL: Mainz- Tottenham 2-4
    BL: Manchester City- Manchester United 1-1 11-esekkel az United nyert, másnak ki is rúgták Guardiolát