104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Lancelot1983 #103220 VdG 2. szezon összefoglaló 2. rész
EL:
Egyből csoportkörben kezdtük, nem tűnt olyan rossznak a sorsolás. Inter ellen hazai pályán
1-3, majd idegenben Austria Wientől is kikapunk 1-0-ra Plzen ellen már nyerni kellett hazai pályán, és kínkeservesen össze is az 1-0 11/1 kapura lövéssel nekik 13/7 volt jobbak voltak. Visszavágó ezek után meglehetően könnyednek mondható volt 1-2 ide, így eldőlt, hogy az utolsó fordulóban saját pályánkon saját kezünkben lesz a sorsunk, de előtte még egy Inter elleni meccs várt ránk idegenben, ami 1-1 lett, Inter már továbbjutott, így 4-5 nem alap játékosát is pályára küldte. Utolsó fordulóban elég volt egy döntetlen is, de első félidőben Austria kivárásra játszott, szépen ki várták, ahogy jobb szélsőm a hálóba helyezi a labdát, a második félidő első felében megpróbáltak, mindent, d kevés volt utána meg már nem maradt erejük, így továbbmentünk az Inter mögött.
1. kiesési körben Schalkét kaptuk, köszönhetően Bragának is, hisz ha nem szórakozzák el az utolsó csoportmeccsüket, akkor Braga jut elsőként tovább és nem a Schalke.
Első mérkőzésen nagy meglepetésre nyertünk 1-0-ra megérdemelten egy jó meccsen.
Visszavágón nagyon bekezdtek 10. percben már 1-0 de hősiesen védekeztünk egészen a 87. percig, amikor 2-0 lett. Kiestünk.
EL meccsek
Bajnokság:
Az első 14 fordulóban sikerült több vereséget szereznünk, mint tavaly egész bajnokságban 7 vereségnél álltunk 5 győzelem mellett. Majd a következő 20 fordulóban már csak 3 vereséget szenvedtünk el, de nagyon lemaradva a még EL-t érő 6. helytől csupán a 8. helyen végeztünk.
Porto simán lett első, Benfica simán második érdekesség, hogy 61 ponttal be lehetett futni a 3. helyre, nekünk tavaly 66 volt a 4. helyen. Boavista meglepetésre tök utolsó lett tavalyi középmezőnyben elfoglalt helye után mindössze 2 győzelmet ért el.
Érdekes egy bajnokság volt, mert egyéni értékelésekben, a tavalyihoz képest összességében jobb osztályzatokat értünk el, és gyakorlatilag majdnem minden egyéni poszton is, ahol nem ott csak minimális volt az eltérés. Tavalyi szezonban írtam is, hogy sokszor volt szerencsénk, idén ez a szerencse faktor hiányzott, azt hiszem ez volt a két idény közt a különbség. Lőtt gólok tavaly 50 idén 46 kapott 30-30. Ami nagyon feltűnő volt, idén az a hazai pályán szerzett pontjaink száma, ami megegyezett az idegenben szerzett pontokkal 7-5-5 és csupán 21 lőtt gól. Az utolsó 7 hazai meccsünkön, 5-ön x-eltünk 4 darab 1-1 és 1 darab 0-0 valamint egyik győzelem is csak 1-0 volt. Valamint a tavalyival ellentétben a 4 nagy csapat elleni 8 meccsen gyalázatosan szerepeltünk 2 pontot szereztünk csak.
Meccsek
Tabella
Tabella hazai
Tabella idegen
B csapat és ifi:
B csapat meglepően szépen szerepelt 13. helyre futott be, egy pillanatig sem volt veszélyeztetve a kieséstől. Többen lesznek, akik jövőre már az A csapatban találják magukat.
Ifi 4. helyen végezett, egy szerintem erősebb csoportban, mint tavaly Porto, Braga Rio Ave végzett előttünk, ez szerintem, így vállalható volt még.
Idén már kaptam egy-két használható ifit sajnos középhátvéd nincs köztük, hanem főleg kapus és csatár, a csatár az nagyon jó kapus meg felesleges volt.
Tabella 2. liga
Egyéb:
Brazil U23-al Olimpián vettem részt, én nem hívtam be túlkoros játékost, ha U23, akkor ne legyenek idősebbek. Fidzsit 8-al ütöttük ki, utána 0-0 a címvédő Mexikóval, majd 2-1 svédek ellen, így tovább is mentünk, ahol Ghánát kaptuk, nem jelentett gondot ez a feladat sem 2-0.
Döntőbe jutásért németek jöttek, náluk azért ott volt, Emre Can, Rüdiger, Draxler, túl korosoknál meg Müller, Reus, és a kapuban Kahn. 2-0-val kiestünk. Döntőben portugálokat verték, mi meg a bronz meccsen a dánokat egy felejthető meccsen. Minimális célkitűzést, így elértük.
Uruguay: itt a Copa Amerika után vettem át a csapatot, ott leszerepeltek és a VB-selejtezőkön is nagyon rosszul kezdték a szereplést. 13 meccs után 5. helyen vagyunk ebből 7 meccs az enyém abból 5 győzelem 2 vereség. Még 5 meccs van 7 pont előnyünk van. Kulcs meccs volt, hogy Argentína ellen egy nagyon kaotikus meccsen 4-3-ra tudtunk nyerni hazai pályán.
Meccsek 01
Meccsek 02
Tabella
Érdekesebb eredmények:
EB-n az olaszok és belgák csoport utolsó lettek, előbbi a német, román, skót trió mögött, utóbbi pedig az orosz, észak-ír, görög csoportban. Végül francia-angol döntő volt és 3-2-es francia győzelem a hosszabbításban lőtt góllal.
Angoloknál: sajnos Liverpool a bajnok
Oroszoknál: Szpartak és Lokomotív 1 ponttal kerülte el a kiesési rájátszást
EL: Mainz- Tottenham 2-4
BL: Manchester City- Manchester United 1-1 11-esekkel az United nyert, másnak ki is rúgták Guardiolát
-
Lancelot1983 #103219 VdG 2. szezon összefoglaló 1. rész
Felkészülés szerintem jól sikerült. 10 meccset játszottunk viszonylag erős ellenfelekkel. 6 játékost igazoltam, mindet posztra ebből 4 szerintem bevált 1 nem annyira és 1 sérült volt szinte az egész szezonban, de őt cserepadra igazoltam. Tavaly sokat játszók közül Lica, Alex és Ricardo Valente távozott, utólag talán Alex eladása kérdőjelezhető meg egy kicsit.
Igazolások
Igazolások 2
Barátságos meccsek
Liga kupa:
3. körben a csoportköröknél kapcsolódtunk be, 1. kalapban voltunk ennek is köszönhetően nagyon jó sorsolást kaptunk 2 második ligás csapattal igaz ők mind a ketten a feljutásért voltak versenyben illetve Nacional da Madeira jött még. Ezeken a meccseken olyan 85-90%-ban nem az alap csapatom kapott lehetőséget.
Első meccsen Penefiel ellen idegenben kezdtünk vezettünk is majd a 86. percig 2-2 volt, de végül elbuktuk, egy jó meccsen, ahol jól játszottunk, de nem nyertünk. Második meccsen Madeira ellen hazai pályán nem tudtuk kihúzni, kikaptunk 0-1-re de végig ők voltak a jobbak, így a harmadik meccs szintén hazai pályán Leixoes ellen már csak formalitás volt, 4-0 lett ide, ezzel 3 ponttal csoport másodikként végeztünk. Nacional da Madeira 9 ponttal ment tovább.
Tavalyhoz hasonlóan a többi csoportban is hatalmas meglepetések voltak:
A csoportban Freamunde (2. liga) már első körben veri a Sportingot 2-0-ra utána az Uniao da Madeirát is, így az utolsó fordulóban nagyon nagy sansza volt, tovább menni, de kikapott 3-0-ra Belenensestől, és így a körbeverések miatt 3 6 pontos csapat volt csak a 3. lett, ha 1 góllal kap ki ők a csoport elsők, így Belenenses lett.
C csoportban az utolsó forduló döntött 4 x után voltak a csapatok.
Porto hazai pályán veri 1-0-ra Aroucát, Moreirense pedig idegenben szintén 0-1-ra az Atletico CP-t. Végül Moreirense jut tovább több lőtt góllal (2-1-es gól különbséggel).
D csoportban Estoril első fordulóban kikapott még ugyan meglepetésre Setúbálban, de utána 2 győzelem köztük idegenben Benfica ellen továbbjutást ért, majd utolsó fordulóban, Benfica és Setúbál a döntetlennel kiütötte egymást (2 gólos győzelem kellett volna mind a kettő csapatnak a továbbjutáshoz). Boavista szerepe meg csak annyiban merült ki, hogy a Setúbál továbbjutási esélyeit csökkentse.
Negyeddöntőben Naciona da Madeira Moreirensét, Estoril pedig a Belenensest veri 1-0-ra, Döntőben végül csoport ellenfelünk 11-esekkel nyer 0-0 után.
Liga kupa
Portugál Kupa:
3. körben csatlakoztunk idegenben a Barreirense ellen, 3. ligás klub.
Nem a legjobb kezdő 11 ment ki 0-1 lett, de hatalmas fölényben voltunk, nem tükrözi az eredmény a két csapat közti különbséget.
Következő körben Varzim jött hozzánk, mint tavaly most is mi mentünk tovább 2-1-el, szintén nem az alap csapat játszott, itt azért nem volt annyira veszélyben a továbbjutás, mint tavaly.
8 közé jutásért Estorilba utaztunk itt félig alap csapattal a védekező felfogásúak voltak az alap csapatból támadóak Tozé kivételével meg cserepadosok voltak, 0-1 lett megérdemelten mentünk tovább.
6. körben Moreirense jött 3-0 sima már alap csapattal.
Negyeddöntőben szerencsés módon Gil Vicente jött (sorsolás előtt volt egy crash dump és akkor eredetileg mumus Aroucát kaptuk volna) Első meccs simának tűnt 2-0 –ra vezettünk majd 80. percben kb semmiből gólt kaptunk, így 2-1-el utaztunk a visszavágóra. Itt 3 játékosomat fenyegette, hogy ha sárgát kap kihagyja a döntőt, így középső illetve szélső hátvéd valamint védekező középpályás poszton kihagytam őket, hát ennek, meg is lett az eredménye. Nekünk rontottak már a 3. percben vezettek 17.-ben még kiegyenlítettünk, de második félidő közepén még egyet begyötörtek, így 2-1 a vége itt is. 11-esek jöttek 8-7-ra alul maradtunk a 11 körig ment a párbaj az ő kapusuk belőtte a miénk felső lécet lőtt.
Idén könnyebb sorsolással ráadásul egy másodosztályú csapat ellen mehettünk volna a kupadöntőbe, de most sem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel. Döntőt végül a Sporting nyerte hosszabbításban.
Portugál kupa
-
korbin555 #103218 Nem hinném. A Fradi néhány mentésemben epikus szenvedést mutatott be. 2-3 kulcsember lesérül, esetleg még elvisznek 1-2-t, aztán egyből nem olyan jó senki. -
Lancelot1983 #103217 ez is vajon a tört játék hátránya? hogy akiknek elöl kéne lenniük azok hátul vannak, akiknek meg ki kéne esniük meg az élbolyban vitézkednek? :) -
ozbom #103216 Azt hiszem mára ennyi elég is volt. Jelenleg a 3. helyen vagyunk, 3 ponttal lemaradva az első helyezett csapattól. Szinte minden meccsen mi domináltunk és akár állhatnánk úgy a táblázat élén, hogy 11-ből 10 győzelem. Mert most az utolsó meccsünkön a Rad ellen nem voltunk fölényben. De nem így történt, ezért vagyunk ott ahol. Tabella
Sajnos a góllövéssel állunk hadilábon. De reméljük, hogy lesz jobb is. Viszont annak örülünk, hogy a Zvezda nem igazán remekel, na meg a Vojvodina se. Jelenleg az OFK Belgrád az, aki vezeti a tabellát és mögötte a Szabadka van. Következő meccsünk a West Ham ellen lesz idegenben az El-ben. Ott a tartalék fog játszani, mert nem érdekel. Úgyse tudnánk tovább jutni, mert az rengeteg energiát elvenne. Dortmund idegenben, meg a két Club Brugge elleni és West Ham elleni meccs az sok a csapatnak. Télen megpróbálok igazolni két normális csatárt, akkor Bojinovot el tudom küldeni, meg a másik bolgár játékosomat a védőt. Most hirtelen nem tudom hogyan hívják. Már a második edzésre nem jött el. Így lapát neki is. Nem kellenek a különcök a csapatba, mert úgy is én döntök a sorsukról.

-
yamato41 #103215 Köszi, figyelmetlen voltam... -
korbin555 #103214 Ne viccelj! Ha akarom a hazai klubokat zárom ki az offer-ből, ha akarom a külföldieket. Ha akarom, a rivális klubokat. (amit mindig meg is teszek)
-
ozbom #103213 Sikerült egy kicsit stabilizálni a pozíciómat, nyertünk a Zvezda ellen idegenben 1-2-re. Majd az el-ben kihúztunk egy 0-0-át a Dortmund ellen. :D Igazi suttyóként játszottunk, végig aprítottuk őket, meg is lett a gyümölcs, mert az 54. percben emberhátrányba kerültünk. :D Ez lesz a stílusunk, mindenki ellen favágóként játszunk, ez van.
Meccsek
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.09.29. 15:50:43 -
ozbom #103212 Kezdenek idegesíteni, hogy semmit nem tudnak belőni. Egy meccsen van 10-15 kapura lövésünk, de a kaput véletlenül se tudják eltalálni. Viszont szépen végignézik, ahogy az ellenfél meg berúgja azt az egy helyzetét. Utána meg lehet kapaszkodni, de ha letolom őket, akkor meg idegesek lesznek, meg minden bajuk van. Már kezdem bánni, hogy velük kezdtem. Most jön a Zvezda elleni rangadó, utána meg Dortmund az el-ben. Szerintem, ha most nem nyerünk utána vége, ki fognak rúgni. Pedig csak 1 pont a hátrányom az első mögött. Amúgy meg eddig olyan meccsek voltak, amit nyernünk kellett volna. Egyedül a Vojvodina ellen játszottunk jól és nyertünk úgy, ahogy illett. :D -
sas96 #103211 Nagyon keménykezű menedzser vagy :D -
ozbom #103210 Ha így halad nem kell sokáig a Partizan kispadján ülni. Most bejutottam az El-be, de utána kikaptam a Metalac-malacok csapatától. Piros lap majd a végén egy kamusi gól. Ismét fizetés megvonás, ami nem tetszik a játékosoknak. Plusz fogtam az egyik régi motorost és felbontottam a szerződését. 37 éves és semmit nem csinál csak kiállíttatja folyamatosan magát. Utána meg picsog, nekem ilyen játékos nem kell. Lehet beletörik a bicskám az egészbe. :D -
yamato41 #103209 Chak Championship klub lehet fiók, oda meg már túl jó, nem ment oda (én sem akartam forszírozni, mert túl jó oda), nem is jelentkezett be érte CH-ból senki sokáig, inkább olasz-francia-holland első ligás középcsapatok.
Viszont időközben az Aston Villa 5 hónapra bejelentkezett érte, kölcsönvette. Igaz, hogy CH, de kiemelkedően jók, támadófocit játszva lehetnek a CH elején, remek iskola lesz neki.
Köszi a tanácsot mindenkinek. -
yamato41 #103208 Éppen a hazaiakat lehet kizárni, a külföldieket nem, sajnos. Nem akarom külföldre, legalábbis ebben az évben nem, ha belefér neki akkor sem, mert két szezont kölcsönben lesz, a harmadikban jön vissza, akkor még U21 lesz, tehát a nevezési keretbe nem számít, viszont nem lesz mozgásterem, ha nem fér be a keretbe, kölcsön kell adnom, a belföldieket meg már kinőtte. Tehát két évet belföldön kellene kölcsönadnom, hogy a harmadikat - ha szükséges - külföldön tölthesse. -
ozbom #103207 Főleg úgy, hogy a legjobb játékost apróért el kellett adni, mert nem lehetett hosszabbítani vele. Eddig vezetem a bajnokságot. Igaz 5 forduló ment el csak. A Zvezdának erősebb a kerete, de ők az utolsók. :D Majd jól megássuk a sírjukat, ha jönnek vendégségbe. :D Persze, ha addig nem tesznek lapátra. :D -
Lancelot1983 #103206 Partizannal veszélyes kezdeni, szerintem nem olyan erős a keretük szerb szinten sem, és azt hiszem első hely az elvárás. Ha csak 3. leszel a bajnokságban az 100%, hogy kiraknak, de szerintem volt olyan karrierem, ahol a második helynél is kitették az edzőt. -
Klasszik FM hiba
-
ozbom #103204 Ez véletlen volt, mert nem figyeltem kezdésnél, hogy az angol kezdés van beállítva. Így Július 1-el indult a szezon nem június közepén. Viszont, ami taktikát játszatok majdnem teljesen tudták a játékosok. Igen jobb lett volna több felkészülési meccs, de nem volt hely emiatt az apró hiba miatt.
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.09.29. 12:50:37 -
Rudee #103203 2 felkészülési meccs szerintem nem elég, hogy jól játszanak egy ismeretlen játékrendszert. Majd jobban betanulják a taktikát és javulni fog a dolog. -
ozbom #103202 Nagyon felemásra sikeredett a szezon kezdet. A bajnokságban kezdtünk két 1-0-ás győzelemmel. Közben 3-1-es összesítéssel sikerült átlépni az Astanán. Utána jött a Pilzen a Bl-ben. Hazai pályán fél óra játék után 2-0 a javunkra, de ami azután történt az katasztrófa. Megfordítják a meccset úgy, hogy onnantól kezdve övéké a meccs. A visszavágón pedig kiütnek minket. Így nem is érdemeltünk továbbjutást összességében. De addig a pontig, amíg 2-0 volt nekünk semmi helyzetük nem volt. Nem tudom mi történt, de elkezdtek a játékosok egyre rosszabb teljesítményt nyújtani. Jöttek a 6.2 és 6.4-es osztályzatok. Szépen nem is kaptak fizetést két hétig, akik ilyen jól játszottak. Erre fel elkezdenek lázadozni, ki is vágtam két játékost a tartalékok közé. A szuper kupát az asszisztens játszotta, nem érdekelt. A két döntetlen a bajnokságban 0-1-es állásról sikerült menteni. Az európa ligában ilyen játékkal kiesünk a Marosvásárhely ellen. Pedig jó lenne az el csoport kör. Meccsek
Ha így folytatjuk gyorsan repülni fogok. :D -
korbin555 #103201 A Boreham Wood az Arsenal hazai fiókcsapata, de az nem jó semmire. Az első lehetséges alkalommal sztornózni kellene, mert 5. osztályba nem megy egy PL ifi sem. Helyette kérni kell egy másikat, ami feljebb áll a táplálékláncban.
Ozbom Sok sikert! -
ozbom #103200 Megszületett a döntés. Az FK Partizan Belgrád lett a csapat. Megpróbálom csak kelet-európai játékosokból a csodát. Az első évben Bl-selejtezőben indulnak, ezért is választottam őket. Az Astana csapatát kaptuk a sorsolásnál. Úgy gondolom tovább kell jutnunk a következő körbe, nincs mese. Ez a minimum elvárás a részemről. Legalább a playoff körökig el kell jutni és vagy a bl-ben vagy az el-ben a csoportkört megszerezni. -
Csak van affiliate klubod Angliában. Vagy kérj egyet a vezetőségtől és akkor oda te küldöd el játszani, max a játékos mondhat nemet, ha túl alacsony osztályú a klub. -
korbin555 #103198 Nem sokat tehetsz azon kívül, hogy kizárod a külföldi klubokat a felajánlásból. Nyáron játszatod felkészülési meccseken, hogy növeld az érdeklődést. Nem kérsz pénzt érte, nem határozod meg a preferred position-t, és alacsonyabb squad statust-t adsz meg.
(És mivel 17 évesen igazoltad, 1 év külföldi kölcsön még belefér neki.) -
yamato41 #103197 Találkoztam egy problémával. Arsenallal vagyok, vettem egy 17 éves holland tehetséget, három év múlva saját nevelésűnek fog számítani. Egy évet elvolt az U21-ben, jó is volt, tavasszal egy-két hónapra kölcsönben volt a másodosztályban. A következő nyáron kölcsön adnám, de csak belföldre, mert akkor nem telik neki a home grown státuszhoz szükséges idő. Persze angol nem jelentkezik még véletlenül sem. Pedig egy kisebb csapatba jó lenne egy 18 éves villámgyors szélsőnek, akár kezdőbe is. Itt a lényeg, hogy nem lehet kiválasztani, hogy melyik a célbajnokság. Egyesével lehet klubokat kijelölni, de nem mondhatom azt, hogy felajánlom kölcsönbe a PL-be s a Championshipbe. Próbáltam három hónapra ajánlani, de csak éves ajánlatok jöttek. Vagy valamit nem tudok, így 15 éves CM/FM tapasztalattal a hátam mögött? -
korbin555 #103196 Az EU-ra hivatkoznak, de az összes EU szomszédunknál idegenlégiósok az afrikaiak. 3-4 ország kivételével mindenhol annak számítanak. (A másik véglet a finnek, ott az USA is Uniós.) -
Rudee #103195 A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult
azokat a labdarúgóit szerepeltetni, akik az Európai Unió valamely tagállamának
állampolgárai, továbbá azon országok állampolgárait, amely országokkal az
Európai Unió olyan egyezményes megállapodást kötött, amely jogszerű
munkavállalás esetén a munkavállaló részére az Unió polgáraival azonos,
diszkrimináció mentes elbírálást biztosít a munkakörülmények tekintetében az
Európai Unió egész területén. (Ezen pontban meghatározott országok listáját
az MLSZ folyamatosan közzéteszi.) -
korbin555 #103194 Sok a klasszis és a tehetség Kelet-Európában. Az összes magyar karrieremben rájuk utazom, és egy csapatra való világklasszisom mindig volt. De nálam praktikus okokból célpont a régió, olcsóbbak a játékosok mint nyugaton. Én azt mondanám, hogy meg lehet csinálni. Bár tiszta Kelet-Európai csapatom még sosem volt, eszembe sem jutott. Magyarországról a nyugatot nem szoktam figyelni, a top ligákat gyakran be sem töltöm, viszont Afrika nálam mindig radar alatt van. Az MLSZ szerint a kontinenst felvették az EU-ba, én nem fogok velük vitatkozni. -
ozbom #103193 Úgy döntöttem mégse indulok a belorusz bajnokságban, helyette a Balkánra fókuszálok. Betöltöttem a nagy bajnokságokat, plusz a Balkánról a szláv országokat és Bulgáriát. Keletről meg Ukrajna és Oroszország. Az lenne a kérdésem, hogy egy csak balkáni és kelet európai játékosokból összeállított csapattal lehet valamit elérni a nemzetközi porondon? 8 vagy 4 közé jutást a Bl-ben vagy az El-ben. Mert nem hiszem, hogy megnyerni meg lehetne, mert ahhoz kell a szerencse faktor is. -
ozbom #103192 Játszott már valaki a belorusz bajnokságban? Oda elég Ukrajnát és Oroszországot, mint szomszédos ország betölteni? Mert pluszban berakom a nagy bajnokságokat és a Balkánról a horvátokat és a szerbeket. -
Az én tapasztalatom az, hogy nem a sok liga lassítja a processzálást, hanem a sok játékos, ergo ha betöltesz 5 ligát és huge adatbázist, akkor az lassabb lesz, mintha 10 ligát töltesz be közepes adatbázissal. Én a helyedben a környező országok 1-2. osztályát (ahogy korbin javasolta) tölteném be, ehhez pár erősebb bajnokság első osztályát. Úgy kellene sakkozni, hogy 50k alatt legyen a játékosok száma, az a vízválasztó szerintem. -
Arsenal 2023/24
Érdekes kis szezonon vagyunk túl, meg kell hagyni.
Szezon előtt volt egy kis mozgás a keretben, de az érkező oldal viszonylag üres volt.
A Pooltól és a Citytől jött egy-egy fiatalabb angol hátvéd és csatár, megváltam viszont pár régebbi bútordarabtól.
Elment a jobbhátvéd (20 évesen jött 2 milláért, 4 év után 52-ért vitte a Monaco), elment Carlos Fierro, aki 9 évig volt a csatárom, vele 140 bajnoki gól is távozott, őt a Chelsea vitte 60-ért, illetve Umtiti ment a Juvéba 7 év után 51 millióért.
A védőt a magyar jobbhátvédem miatt kellett eladni, a másik kettő közeledett vészesen a 30-hoz. Fierro eladásával vicces volt a Chelsea elleni meccs, mivel az 4 támadó szellemű játékosuk mind az enyém volt korábban :D
Kölcsönbe is elment vagy 15 játékos, a legnagyobb ígéretek az Ajax, Liverpool, Real, Barca, Lyon húzóemberei voltak kölcsönadásuk alatt, szóval mindenképp sokat fejlődtek.
Na de a szezon. Japán körúttal indultunk, hogy legyen pénz majd szotyira, a szuperkupát a ManU vitte el büntetőkkel. Utána a 11. meccsen jött az első bajnoki vereség, mint utóbb kiderült ezen kívül már csak 1 csúszott be. A szezonban végig a City és a Chelsea futott versenyt velem, érdekes volt a tabella, mi hárman mentünk az első helyért ide-oda előzgetve egymást, a Pool,ManU, QPR pedig a 4. helyért. Nagyon nehéz menet volt, a végére kifulladtak szerencsére, és pár körrel a vége előtt behúztam a bajnokságot, a vége 8 pont különbség lett.
FA kupában végre megint kis siker, a Chelseat agyabugyáltuk el a döntőben.
BL - Dinamo, OM, Shakhater, 1 döntetlen csúszott csak be.
következő körben Lyon 6-0-val mehetett haza, utána Bayern idegenben 0-3-ról felkapaszkodtunk 2-3-ra, aztán otthon 3-0 ide.
Újabb francia csapat, kőgazdag PSG...idegenben sima 3-0, otthon 1-1-re futotta, kiestünk sajnos, ők aztán meg is nyerték a kupát.
Szóval összességben félig-meddig átalakult kerettel egy jó szezon áll mögöttünk.
Erre a szezonra nagy bevásárlás nem volt, bár két 50 millás játékosra beruháztam, jött egy balhátvéd(nek szánt játékos, aki eredetileg vkp, csak értékek alapján inkább balhátvédbe próbálom ki), meg egy szélső a kiöregedő Neymar helyére.
Ezen kívül a kölcsönből visszatérők közül néhányat beépítek.
14 baromi tehetséges srác kölcsönbe ment, 2 bénát elvittek 50-ért, szóval nagy mínuszban nem vagyok.
Anyagilag minden szuper, 370 millió euró pluszba hoztam magam az elmúlt 10 évben.
4 kezdőjátékostól jövőre meg kell válnom a kora miatt, utána 3 évig szerencsére megint nem kell nagy variálást csinálnom a keretben. Idén ami még cél, hogy feltöltsem kicsit az U18-at, pár éve csináltam egy nagyobb bevásárlást, ők 1-2 év múlva érnek be, de mögöttük egyelőre nincsenek sokan, le kell rabolni a német, francia kiscsapatokat :D
Apró érdekesség, hogy a világ 10 legdrágább játékosa közül 6 Arsenalos (nyilván az első 3 az enyém :P), 4 pedig PSG-s, sőt 1-2 éve még szemeztem nagyon az angol válogatott csatárjukkal, de most már nem érné meg azt amit kérnének érte.
kösz, hogy elolvastad
-
korbin555 #103189 Ezért írtam, hogy fejleszteni mindig, mindenhol kell. Csak az hosszú folyamat, tehetségeket igazolni meg gyenge háttérrel is tudsz. Bár van 2-3 izlandi klub, ahol egész jók a feltételek. De mire pénzhez jutsz, garantáltan leamortizálódik az is.
A norvég ifik jobbak mint Izlandon. YR: 86>67. A finneket én hanyagolnám. 45 ezer ember nem kevés, de annyira nem is sok, hogy ilyen nudli bajnokság vegye el a helyet valami hasznot is hozó helyett. -
okoska91 #103188 Köszönöm a tippeket. Csapatot még nem választottam, a KR és Breidablik csapatok voltak szimpatikusak elsőre, majd jobban utánanézek a lehetőségeknek. Korbin, szerintem (javítsatok ki ha nem) akkor is ki kell maxolni az utánpótlást ha 16-17 éves kölyköket hozok (nem ragaszkodom izlandi gyerekekhez), mert kell egy kiépített scout aki a világot bejárja és megtalálja nekem a titánokat, illetve tökéletes youth training ahol tudnak fejlődni, jól gondolom?
Nagy adatbázis, 45-48 ezer emberrel ad nekem 1 csillagot, az alá nem nagyon akarok menni.
Mi a helyzet egyébként a norvég és finn utánpótlással, ugyan olyan mint az izlandi ? -
ozbom #103187 Most megnéztem, ha betöltök 10 ligát small adatbázissal, akkor kb 40 ezer ember van a játékban. De csak fél csillagot ad mindenre. Ezért nem is erőltettem a sok ligát régebben se. Nem mai a gépem és nem is lesz újítva. Mivel nem játszom sokat, néha az fm-mel pár hétig. Utána azzal se egy jó darabig. Persze az lenne a jó, ha az összes ligát betölthetné az ember és úgy játszana. De ahhoz milyen gép kellene. :D -
korbin555 #103186 Tavalyi történet, idén csak 15 szezont bírtam egy helyen. De a 30 ezer ember is túlzás volt, mert egyre sem volt szükségem. 50 ezerrel akkor is elbírtam volna, de az utolsó szezonra gyorsítottam. -
Lancelot1983 #103185 Köszi, wow az nagyon durva 30000 játékos az semmi kb, lehet majd valamikor leszimulálok egy ilyen 75000 emberes dolgot, hogy nálam mennyire lassul be. -
korbin555 #103184 Az "add remove leagues" hajlamos bugokra az eredeti játékban is. Fura dolgokat tud kreálni, ha cserélgetem az országokat mint az alsógatyát. 5. szezon után 14 ország ki, 8 másik be, aztán kupasorozatok tűntek el, fake statisztikák jöttek elő. A tört játék nyilván még érzékenyebb az ilyen belenyúlásokra. Még talán a kisebbekre is.
És szerintem sok a gépednek az 50 ezer játékos. De a gép azt nem tudhatja, hogy mennyire vagy türelmes...
Lancelot1983
10 szezonig nem lassul vészesen. Utána kezd eldurvulni. 12. szezonban lementem 80 ezerről 60-ra, majd a 14. szezonban 50-re. Kezdte húzni az idegeimet, válogatott meccsnapokon már túlment a tűréshatáromon. A 20. szezonra maradt 30 ezer játékos, az volt kb. olyan, mint a 80 ezer az elején. Pedig a régi statisztikák folyamatosan törlődtek, gólokat, meccseket, csapat összeállításokat sem lehetett visszanézni. Mégis iszonyat mit össze tudott melózni. A mentés .fm fájl is csak hízott rendületlenül. -
Lancelot1983 #103183 Én 2 csillagig szoktam betölteni, az nálam nem tudom 75000 körüli embert jelent, mondjuk FM2011 óta 3 szezonnál nem toltam többet egy mentéssel sajnos, így nem tudom későbbiekben menyire lassul be, de nekem a 2 csillag pont jó jelenleg. -
ozbom #103182 Sajnos most nincs rávalóm. Így jobb híján marad ez. Majd kiderül, mert most egy évvel korábbi mentést töltöttem vissza és hozzáadtam pár ligát, ahol játszanak a szerb játékosok. Ha így is az lesz, akkor ráhagyom.
Viszont lenne egy kérdésem. Egy két magos procival és 4gb rammal mennyi bajnokságot érdemes betölteni? Mert ennél a mentésemnél most 11 liga van betöltve kb 50 ezer játékossal. -
korbin555 #103181 A svéd, norvég, dán 1-2. osztályok betöltése mindenképpen ajánlott. Scout a korai időkben úgysem mehet máshová mint Skandináviába.
Ha az utánpótlás rendszert akarod kimaxolni, akkor meg rendezkedj be 10-20 évre. Bár ha kifogsz egy fasz tulajt, sohanapja is lehet belőle. Mondjuk lehet rosszul gondolom, de véleményem szerint éppen Izlandon ezt célként kitűzni nem a legjobb ötlet. Fejleszteni, építkezni mindenhol kell, de itt nagyon keveset profitálsz belőle. Izlandi gyerekekből nem lesz csapatod, és nem fog az akadémia piacképes játékosokat sem kitermelni. Kb. Magyarország 2.0. A két legrosszabb YR, és a leggyengébb ifik. Ha saját neveléseket akarsz, hoznod kell a 16-17 éveseket, mert 4 évenként egy tartalék szintet elérő izlandi kölyök nem fog segíteni.