A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Arsenal 2023/24
Érdekes kis szezonon vagyunk túl, meg kell hagyni.
Szezon előtt volt egy kis mozgás a keretben, de az érkező oldal viszonylag üres volt.
A Pooltól és a Citytől jött egy-egy fiatalabb angol hátvéd és csatár, megváltam viszont pár régebbi bútordarabtól.
Elment a jobbhátvéd (20 évesen jött 2 milláért, 4 év után 52-ért vitte a Monaco), elment Carlos Fierro, aki 9 évig volt a csatárom, vele 140 bajnoki gól is távozott, őt a Chelsea vitte 60-ért, illetve Umtiti ment a Juvéba 7 év után 51 millióért.
A védőt a magyar jobbhátvédem miatt kellett eladni, a másik kettő közeledett vészesen a 30-hoz. Fierro eladásával vicces volt a Chelsea elleni meccs, mivel az 4 támadó szellemű játékosuk mind az enyém volt korábban :D
Kölcsönbe is elment vagy 15 játékos, a legnagyobb ígéretek az Ajax, Liverpool, Real, Barca, Lyon húzóemberei voltak kölcsönadásuk alatt, szóval mindenképp sokat fejlődtek.
Na de a szezon. Japán körúttal indultunk, hogy legyen pénz majd szotyira, a szuperkupát a ManU vitte el büntetőkkel. Utána a 11. meccsen jött az első bajnoki vereség, mint utóbb kiderült ezen kívül már csak 1 csúszott be. A szezonban végig a City és a Chelsea futott versenyt velem, érdekes volt a tabella, mi hárman mentünk az első helyért ide-oda előzgetve egymást, a Pool,ManU, QPR pedig a 4. helyért. Nagyon nehéz menet volt, a végére kifulladtak szerencsére, és pár körrel a vége előtt behúztam a bajnokságot, a vége 8 pont különbség lett.
FA kupában végre megint kis siker, a Chelseat agyabugyáltuk el a döntőben.
BL - Dinamo, OM, Shakhater, 1 döntetlen csúszott csak be.
következő körben Lyon 6-0-val mehetett haza, utána Bayern idegenben 0-3-ról felkapaszkodtunk 2-3-ra, aztán otthon 3-0 ide.
Újabb francia csapat, kőgazdag PSG...idegenben sima 3-0, otthon 1-1-re futotta, kiestünk sajnos, ők aztán meg is nyerték a kupát.
Szóval összességben félig-meddig átalakult kerettel egy jó szezon áll mögöttünk.
Erre a szezonra nagy bevásárlás nem volt, bár két 50 millás játékosra beruháztam, jött egy balhátvéd(nek szánt játékos, aki eredetileg vkp, csak értékek alapján inkább balhátvédbe próbálom ki), meg egy szélső a kiöregedő Neymar helyére.
Ezen kívül a kölcsönből visszatérők közül néhányat beépítek.
14 baromi tehetséges srác kölcsönbe ment, 2 bénát elvittek 50-ért, szóval nagy mínuszban nem vagyok.
Anyagilag minden szuper, 370 millió euró pluszba hoztam magam az elmúlt 10 évben.
4 kezdőjátékostól jövőre meg kell válnom a kora miatt, utána 3 évig szerencsére megint nem kell nagy variálást csinálnom a keretben. Idén ami még cél, hogy feltöltsem kicsit az U18-at, pár éve csináltam egy nagyobb bevásárlást, ők 1-2 év múlva érnek be, de mögöttük egyelőre nincsenek sokan, le kell rabolni a német, francia kiscsapatokat :D
Apró érdekesség, hogy a világ 10 legdrágább játékosa közül 6 Arsenalos (nyilván az első 3 az enyém :P), 4 pedig PSG-s, sőt 1-2 éve még szemeztem nagyon az angol válogatott csatárjukkal, de most már nem érné meg azt amit kérnének érte.
kösz, hogy elolvastad