A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    Üdv!

Kicsit szomorúan látom hogy fogynak a posztok, bár valahol érthető, én is félévente egyszer indítok egy karriert ha nagyon unatkozok. Most is így van, annyira felháborodtam a Fradi valódi szereplésén, hogy inkább belemenkültem egy 16-os karrierbe.
    Az első két szezont fel is vázolnám gyorsan.

2015/16:

A célkitűzésem az volt, hogy minél gyorsabban elérjem a BL csoportkört, fiatal játékosokat vásároljak és értékesítsek amolyan Benfica módra. A keretet meg az "új" Fradit nagyjából ismeri mindenki aki népsportot olvas, úgyhogy sokat nem is ragozom tovább. Kicsit meglepő volt számomra hogy 3M euroból gazdálkodunk a valódi 10M helyett, de hagytam mindent ahogy van.

Eleinte úgy voltam vele, hogy a jobb játékosokat meghagyom egy évig aztán annyira belejöttem, hogy eladtam a fél keretet, bár egyedül Bödét sajnáltam, de az érte kapott majd másfél millió euró elég jól jött. Hoztam egy rakás névtelen 20-éves brazil 2.-es alapembert. Az egyetlen komoly fogás Hruby volt, fogalmam sincs hogy lehetett ilyen olcsó. Igazolások:

Doll csapata ugye második lett tavalyelőtt, úgyhogy EL-ben indulhattunk. A Kobenhavn ejtett ki a harmadik körben (legalább nem a Tirana). Innentől kezdve koncentrálhattam a bajnokságra. Miután kiestem a keret másik felét is eladtam, repült Pintér, Varga, Dibusz, Stestak, Leandro. Pont nem érdekelt és nem is voltak hatással a bajnokság kimenetelére, bár vicces volt a Kurucz Petivel védetni :) Cserébe leigazoltam Diego Demmét az RBL-től, nagyon kellett egy vkp, mivel Nagy Ádi ebben a verzióban még nem túl acélos.

A bajnokságot egy ponttal, de végig vezetve nyertük, a kupából kiestünk a negyeddöntőben.

A gólkirályom Garra Dembelé lett, ingyen jött, sok pénzért távozott, rövidtávú befektetésnek tökéletes volt. Hruby és Luisinho nagyon extra volt, ajánlom őket jó szívvel mindenkinek.

Persze az MB1 annyira moslék hogy nem igazán számított az első szezon, na de a második...

2016/17

Viszonylag sok pénzt sikerült összeszednem, és a BL indulás vonzóvá tette valamennyire a csapatot, így jobban szét tudtam nézni a piacon. Kubatov a sokadik könyörgésem ellenére se adta meg a worldwide scoutingot, úgyhogy kirúgtam az Orosz Palit cserébe :)

Megint rengeteg játékost adtam el, abból négy alapember volt, de az előrelépés náluk megkérdőjelezhető volt. Inkább ingyen hoztam két klasszis fullbekket, egy klasszis kapust meg egy tehetséges középhátvédet. Pénzt csak Chris Avevorért és a 18 éves Franco Lopezért adtam, mondjuk érte elég sokat. Érdekes, hogy Avevor és a kapus Pavlenka is a korábbi Herthás karrieremben voltak cserék, azért az biztató jel. Vargas-ra az utolsó pillanatban csaptam le, tartva magam a 18 éves kölykök igazolásához.

Így összeállt egy elég komoly keret amivel tudtam hogy lesz keresnivalóm. A BL-be vezető utam az elején kicsit döcögős volt, a play-offban a Legiát otthon már 5-0-ra vertem, akkor éreztem hogy volt értelme egy év alatt új csapatot építeni. Bejutottunk a csoportkörbe, ahol elkezdtek potyogni a pontocskák. Előszőr döntetlent játszottunk itthon az Ajax-al, döntetlent játszottunk Leverkusenben majd jött a csoda. Elkaptuk 2-0-ra a Realt. Gondoltam ez jó lesz egy harmadik helyre, akár alá is írnám. Erre megvertük a Leverkusent is itthon, aztán az Ajax-ot idegenben, és így 11 ponttal első helyen továbbjutottunk a csoportból! A második évben.

Még sohasem értem el ilyen gyorsan a BL egyenes ágát, úgyhogy ennek örömére vettem két középhátvédet hátha továbbjutunk a Monaco ellen. 1-5 lett a vége összesítésben, de nyilván nem lehetek elégedetlen. Ráadásul a +30 M elég jót tett a büdzsének.

A mennyeiben is taroltunk, ennek megfelelően, simán nyertük, bár a kupából megint sikerült kiesni. Franco Lopez egész elképesztő játékos 18 évesen 34 gól, 9 assziszt a bajnokságban.

Így tehát két év alatt 40M lett a számlánkon, klasszis játékosokkal ráadásul átlagban 23-24 évesekkel, a klub koefficiensek alapján a 89. helyre jött fel (330-ról :D), értéke pedig 80 millióra nőtt. Ettől függetlenül van hova fejlődni, mert egy csomó kiszemeltem még mindig nem hajlandó eljönni hozzám. Amúgy ez az eredmény leginkább annak köszönhető, hogy csak egy napot töltöttem játékosok kutatásával, effektíve nem is játszottam.

Folyt.köv.