104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
ozbom #103100 Nálam 9 győzelem 1 döntetlennel jutottak ki. Moldovával játszottak egy döntetlent. A vb-n kikaptak az angoloktól 5-1 arányban. Iránnal 1-1 és végül Algéria ellen 0-1. Így a vb után megüresedett a hely náluk és jelentkeztem hozzájuk is. Európai válogatottól csak ők ajánlottak szerződést. Így el is fogadtam, mert elég jó a keretük. Tele van fiatalokkal. Nem sok idős játékos van csak pár. Ami néha jól jön. Nagyjából ugyan az a keret. Egy két idősebb játékos nálam már nincs a keretben. Viszont egyre több a fiatal tehetség, akiket visznek a nagy csapatok. Még annyit hozzátennék, hogy megpróbálok pár válogatott kerettagot a klub csapatomhoz csábítani, mert nem játszanak a jelenlegi klubjukban. Viszont a válogatottnak szüksége van rájuk. Igaz csak kiegészítő embernek, de ott is jó, ha játékban lévő embert küld az ember a pályára.
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.09.17. 12:35:07 -
Lancelot1983 #103099 Nálam ez most a szerb keret: keret
Az eb- selejtezőkön ugye leszerepeltek a játékban is 1-4-3 mutatóval. Most a vb-selejtezők zajlanak,ilyen csoportban vannak, hogy Ausztria, Írország, Wales, Grúzia, Moldova. Ausztriát és Walest idegenben verték 2-3 illetve 0-2, Moldova hazain 4-0, viszont két meglepetés hazai pályán Grúzia ellen 1-1, Írország ellen 0-1, így pillanatnyilag csoport második helyen vannak osztrákok mögött, következő meccsük hazai pályán Ausztria ellen lesz, ha ott elbuknak, tuti nem jutnak ki egyeneságon. -
ozbom #103098 Elvállaltam a szerb kapitányi posztot, miután leszerepeltek a 2018-as oroszországi világbajnokságon. Pedig könnyedén jutottak ki, de utána zárlat következett. Feljutottam a nemzetek ligájában a második ligában. Még nem játszottam soha ott, nagyon nem sokat tudtam róla. Az észak-írekkel játszottam két döntetlent, a finneket és bolgárokat oda-vissza megvertük. meccsek
keret
EB selejtező
Az eb selejtezőben a 4. kalapból húztak ki minket. Érdekes, hogy ilyen játékosállománnyal semmit nem tudnak kezdeni. Olyanok a játékban, mint valójában. Sok jó játékos, de semmi eredmény. Nem lesz könnyű a selejtező, mert rögtön a hollandokkal kezdünk idegenben, majd jönnek a törökök. Viszont a jó kezdés elengedhetetlen, ha ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra. Nálatok is mindig így szerepelnek a szerbek? Tudom nem egy német, brazil vagy argentin válogatott, de azért nem is annyira rosszak. A keret nagy része top bajnokságokban játszik. Plusz nem is idős a keret. Remélem jó eredményt sikerül elérnem velük. -
Lancelot1983 #103097 FM2010 vagy 2011-ben ezt a vonalban 5-3-2-t Udinese karrieremben játszottam, elég sikeresen, nagyon stabil volt a védelem. Neked is vonalban van mindenki? Milyen típusú csatárokkal, középpályásokkal és védőkkel játszol? Gondolom az egyik csatár mélységi támadó? -
Rudee #103096 A sikeres bennmaradás után az új idény egészen jól kezdődik. Kicsit tartottam attól, hogy a 24-es keretben lévő tizennégy 23 év alatti játékos szenvedni fog, de sikerült megtalálni egy viszonylag stabil kezdőt, ami jól muzsikál.
Az 5-3-2 eddig egész biztatóan működik, bár kellene belőle valami módosított változat is, hogy legyen variálási lehetőség.
A Haro ellen megint beakadt egy laszti a hosszúba:
A 8 bajnokin 8 gólnál járó Cifu pedig ilyen gólokat szerez:
-
korbin555 #103095 Gratula, jól bekezdtél.
A tehetségek gyűjtögetése nekem külön szimpatikus. Pár képet talán dobhatnál játékosokról.
A pénzügyeink pedig vicc. Eszméletlen baromságokat kreál az SI, mert a Fradi első csapata önmagában többet ér, mint a klub teljes értéke. És nem csak a Fradié, a fél NB1-re igaz. Vagy nem tudnak számolni, vagy szarnak az egészre. Vagy mindkettő. -
Grat! :) Végre egy fradis karrier. BL nagy szó, nekem se volt rossz a bemutatkozásom a kupában, de ahogy olvastam, nálad is mumus lehet a Monaco-ból, mint nálam :)) -
sas96 #103093 Így állunk a szezon felénél.
BL-ben talpon vagyunk, Görög Kupában szintén. De ezekről majd a szezon végeztével :-) -
Majd a jobb pléjerekről is tolhatsz képet! (én is nagy scoutoló vagyok, csak én nem mindig ragaszkodom fiatalokhoz)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.15. 10:40:40 -
Soulwave #103091 Üdv!
Kicsit szomorúan látom hogy fogynak a posztok, bár valahol érthető, én is félévente egyszer indítok egy karriert ha nagyon unatkozok. Most is így van, annyira felháborodtam a Fradi valódi szereplésén, hogy inkább belemenkültem egy 16-os karrierbe.
Az első két szezont fel is vázolnám gyorsan.
2015/16:
A célkitűzésem az volt, hogy minél gyorsabban elérjem a BL csoportkört, fiatal játékosokat vásároljak és értékesítsek amolyan Benfica módra. A keretet meg az "új" Fradit nagyjából ismeri mindenki aki népsportot olvas, úgyhogy sokat nem is ragozom tovább. Kicsit meglepő volt számomra hogy 3M euroból gazdálkodunk a valódi 10M helyett, de hagytam mindent ahogy van.
Eleinte úgy voltam vele, hogy a jobb játékosokat meghagyom egy évig aztán annyira belejöttem, hogy eladtam a fél keretet, bár egyedül Bödét sajnáltam, de az érte kapott majd másfél millió euró elég jól jött. Hoztam egy rakás névtelen 20-éves brazil 2.-es alapembert. Az egyetlen komoly fogás Hruby volt, fogalmam sincs hogy lehetett ilyen olcsó. Igazolások:
Doll csapata ugye második lett tavalyelőtt, úgyhogy EL-ben indulhattunk. A Kobenhavn ejtett ki a harmadik körben (legalább nem a Tirana). Innentől kezdve koncentrálhattam a bajnokságra. Miután kiestem a keret másik felét is eladtam, repült Pintér, Varga, Dibusz, Stestak, Leandro. Pont nem érdekelt és nem is voltak hatással a bajnokság kimenetelére, bár vicces volt a Kurucz Petivel védetni :) Cserébe leigazoltam Diego Demmét az RBL-től, nagyon kellett egy vkp, mivel Nagy Ádi ebben a verzióban még nem túl acélos.
A bajnokságot egy ponttal, de végig vezetve nyertük, a kupából kiestünk a negyeddöntőben.
A gólkirályom Garra Dembelé lett, ingyen jött, sok pénzért távozott, rövidtávú befektetésnek tökéletes volt. Hruby és Luisinho nagyon extra volt, ajánlom őket jó szívvel mindenkinek.
Persze az MB1 annyira moslék hogy nem igazán számított az első szezon, na de a második...
2016/17
Viszonylag sok pénzt sikerült összeszednem, és a BL indulás vonzóvá tette valamennyire a csapatot, így jobban szét tudtam nézni a piacon. Kubatov a sokadik könyörgésem ellenére se adta meg a worldwide scoutingot, úgyhogy kirúgtam az Orosz Palit cserébe :)
Megint rengeteg játékost adtam el, abból négy alapember volt, de az előrelépés náluk megkérdőjelezhető volt. Inkább ingyen hoztam két klasszis fullbekket, egy klasszis kapust meg egy tehetséges középhátvédet. Pénzt csak Chris Avevorért és a 18 éves Franco Lopezért adtam, mondjuk érte elég sokat. Érdekes, hogy Avevor és a kapus Pavlenka is a korábbi Herthás karrieremben voltak cserék, azért az biztató jel. Vargas-ra az utolsó pillanatban csaptam le, tartva magam a 18 éves kölykök igazolásához.
Így összeállt egy elég komoly keret amivel tudtam hogy lesz keresnivalóm. A BL-be vezető utam az elején kicsit döcögős volt, a play-offban a Legiát otthon már 5-0-ra vertem, akkor éreztem hogy volt értelme egy év alatt új csapatot építeni. Bejutottunk a csoportkörbe, ahol elkezdtek potyogni a pontocskák. Előszőr döntetlent játszottunk itthon az Ajax-al, döntetlent játszottunk Leverkusenben majd jött a csoda. Elkaptuk 2-0-ra a Realt. Gondoltam ez jó lesz egy harmadik helyre, akár alá is írnám. Erre megvertük a Leverkusent is itthon, aztán az Ajax-ot idegenben, és így 11 ponttal első helyen továbbjutottunk a csoportból! A második évben.
Még sohasem értem el ilyen gyorsan a BL egyenes ágát, úgyhogy ennek örömére vettem két középhátvédet hátha továbbjutunk a Monaco ellen. 1-5 lett a vége összesítésben, de nyilván nem lehetek elégedetlen. Ráadásul a +30 M elég jót tett a büdzsének.
A mennyeiben is taroltunk, ennek megfelelően, simán nyertük, bár a kupából megint sikerült kiesni. Franco Lopez egész elképesztő játékos 18 évesen 34 gól, 9 assziszt a bajnokságban.
Így tehát két év alatt 40M lett a számlánkon, klasszis játékosokkal ráadásul átlagban 23-24 évesekkel, a klub koefficiensek alapján a 89. helyre jött fel (330-ról :D), értéke pedig 80 millióra nőtt. Ettől függetlenül van hova fejlődni, mert egy csomó kiszemeltem még mindig nem hajlandó eljönni hozzám. Amúgy ez az eredmény leginkább annak köszönhető, hogy csak egy napot töltöttem játékosok kutatásával, effektíve nem is játszottam.
Folyt.köv.
-
Rudee #103090 Még egy csodás beadás(?) Persze az is lehet, hogy Roberto Carlos klónját sikerült leigazolni a nyáron.
-
Egész kellemes érzés, amikor az U21-es játékosaim a Madrid, Barca, Liverpool, Ajax, Lyon alapemberei, féltávnál 20+ meccsel a lábukban, és bőven 7-es átlag fölött...jó kis következő szezonokat sejtet. :D -
sas96 #103088 Őszintén megmondom nem került a látókörömbe akkor mikor leigazolhattam volna. Bár valószínűleg akkor sem jött volna hozzám, ha teszek ajánlatot, mert friss feljutóként eléggé bekorlátozottak voltak a lehetőségeim, nem tudtam versenyezni a nagyokkal :-) Így viszont később sem tekintettem rá potenciális igazolásként, mert elkezdtem felfedezni dél-amerikát :-) -
Rudee #103087 Távoli lövéseket pedig nem kértem. A spanyol harmadosztályban amúgy is sok ilyen gól esik, főleg mi kapjuk őket :D -
Rudee #103086 A 2018/19-es szezon hajrájában felkért a csődközelbe került Lleida. A csapatot végül sikerült bent tartani a harmadosztályban.
Tabella -
korbin555 #103085 Talán nem is lecsúszott beadás volt.
-
Rudee #103084 Már számtalanszor szoptak a csapataim a lecsúszott beadások miatt, most végre nekünk is beakadt egy.
-
Lancelot1983 #103083 köszi az infót, te nem akartad leigazolni sosem, vagy nem találtad elég jónak? nálam bevált eddig szerintem, csak, most sérült volt 2 hétig, és lehet kiszorítja egy 19 éves játékosom, mert ő 2 meccsen 3 gól 3 gólpasszt csinált :)
Első szezonban Olympiakos nagyon rávert a PAOK-ra, most fej-fej mellett haladnak, mondjuk Olympiakosban nyerrtek 1-2-re kb olyan statisztikával, mint, amit linkeltél csak ott a PAOK-nak volt kevés helyzete. Iraklis meg első évben 19 ponttal kiesett, és hát a féljutáshoz is kisebb csoda kéne, másik szaloniki-i klubnak , már jobbak az esélyei :) -
sas96 #103082 Igen, emlékeztem a nevére, mondjuk nálam a 15/16os szezonban tűnt fel először az Olympiakosban (nekem ez a szezon volt az első 1. osztályú szezonom)
De kb. ennyit tudtam róla, viszont most utánanéztem mi lett vele, hát igazi vándorló :-) Most 33 évesen az Austria Wienben nyomja :-)
Vlachodimos karrier
Illetve csatolnék 1 apró helyzetjelentést 1 képpel, 1 rangadóról, Nem az eredmény az érdekes, hanem az hogy hányszor jutottunk el a kapuig, illetve hogy ők mennyiszer, annak ellenére hogy egyébként nincs rossz keretük. Nem emlékszem hogy voltak-e már ilyen mélyen a pireusziak. Iraklis - Olympiakos
-
Lancelot1983 #103081 Nem, liga kupa győztes nem mehet az EL-be, sőt csak a portugál kupa győztes mehet, a második helyezett már ott sem.
Kizárt, hogy az első hatban legyek, 15 forduló után már több vereségem van, mint tavaly egész szezonban, vezetőség még elégedett, stabil a státuszom, igaz pár meccse még biztos volt, most váltott csak stabilra. Remélem azért ha mondjuk csak 8. leszek, akkor sem rúgnak ki.
Panagiotis Vlachodimos neve neked mond valamit? Stuttgart nevelés, tavaly Panathinaikos vette meg, de egy meccset sem játszott, így igazoltam a kezdőmbe :) Görög U21-es válogatott, nálam most 25 éves, hátha nálad alkotott valamit a görög bajnokságban régebben.
. -
sas96 #103080 Portugáliában a Liga-kupa győztes mehet az Európa Ligába? ha ott megnyernéd azzal nem érnéd el a kvalit?
Nem emlékszem már a portugál bajnokság szabályaira, utoljára a 2010-es szériában játszottam ott. Azért a bajnokságban is hajrá, hátha elől tudsz lenni még a finishben! :-) nem ment le még olyan sok forduló :-) -
Lancelot1983 #103079 kis helyzetjelentés a 2. szezonról
Tabella
10 forduló után, így állunk, nem valami fényesen, erősödött a bajnokság szerintem érezhetően, van az első 10 csapat, akik szerintem nagyon erősek lettek, és mögöttük meg, akik nagyon gyengék, mi most a híd szerepét töltjük be. Az első 5 helyre idén szerintem kizárt, hogy odaérjünk, én olyan 7-8. helyet tippelném (EL az elvárás, kérdés, hogy ezért ki fognak-e rúgni?), kevés gólt lövünk sajnos, de sok helyzetünk sincs, nem tudom ezen, hogyan kéne változtatnom.
A csere támadó középpályásom kb 4-5 hónapra kidőlt, ezzel csak az a probléma, hogy összesen 2 van :)
Pacos meg az a portugál Vasas, már tavaly is jól játszottak, utolsó fordulóban dőlt el, hogy nem esnek ki, idén pedig vezetik megérdemelten a bajnokságot, remélem be is húzzák, mind a Pacos, mind a Vasas
Liga kupában nagyon könnyű sorsolást kaptunk, nem is nagyon lehetett volna jobb, bár cserék fognak játszani, de így is illene tovább menni.
EL-ben sem lett rossz sorsolásunk, Inter, Plzen, Austria. Hazai pályán Inter elvert minket 1-3-ra, utána Austriában is kikaptam 2-1-re, majd szerencsére Plzen oda-vissza meg lett 0-1 illetve 2-1, ezzel van még esélyem továbbmenni. Nekünk 6 pontunk van Austriának 4 Plzennek 2. Interbe megyünk még és Austria jön. Ha utolsó meccsen az osztrákok ellen nyerünk továbbmegyünk, de ha jól alakulnak a dolgok egy x is elég lehet, nincsenek jó emlékeink az osztrák csapatokról tavalyról sem.
Közben Uruguay válogatottját is átvettem, kínos Copa America kudarc után.
meccsek
Ecuador meccstől enyém a csapat.
Tabella
Még 7 forduló van hátra 4 idegenben, az első 6-ból még mindenkivel játszunk, az első 3 csapat más dimenzió ott esélyünk sincs, így előre azt mondanám, főleg a kínos Paraguay elleni vereség után, hogy bizony szerencse is kell bőven, hogy odaérjünk az 5. helyre majd.
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.09.10. 23:50:04 -
180+ lenne, de a játék 99-nél nem számol tovább... -
A manager meg 200 èves? :) -
"Kicking off his career in early 2013, real-life Liverpool FC fan Darren Bland aka "Wulfhammer" (UK) played the same game of Football Manager 2010 on PC for 154 seasons, only finishing in December 2014... Astonishingly, Darren managed the same soccer team throughout the entire game – Fiorentina (Italy) – winning 151 league championships and securing legendary status. By the time his game had finished, the in-game year was 2163 and in real time, he had been playing for 173 days 16 hours 51 minutes."
Longest single game of Football Manager VILÁGREKORD -
sas96 #103075 Közben véget ért a felkészülés. Mindenkit játszattam aki a keretben van, így eléggé felemás lett a vége a felkészülésnek.
A lényeg, a keret együtt maradt, 1-2 érkező volt csak. Most már jöhet az első forduló és rögtön a PAOK! :-)
Felkészülési időszak
UI: közben felkért a spanyol és a francia válogatott szövetségi kapitánynak. Hosszas gondolkodás után végül a franciát fogadtam el, így újra válogatott élén szerepelhetek :-)
Utoljára szerkesztette: sas96, 2016.09.08. 10:49:11 -
sas96 #103074 Abszolút versenyképesnek érzem a klubot pénzügyileg, Én forintban játszom (jobban tetszik a szememnek... :D ) és 13 milliárdom volt a szezon feléig, de télen igazoltam, így lett 10 milliárdom. Aztán a szezon végén odacsaptunk neki, mivel sikerült szerződést hosszabbítanom elég sok alapemberemmel (bár így sincs rá garancia hogy nem mennek el, de akkor hatalmas összegért válthatnak csak)- Alapvetően általában többért adok el, mint amennyiért veszek, illetve szeretem úgymond lerabolni a görög csapatokat a jobb görög játékosokért :D
Fizetések: 300 millió a heti keretem, ez nincs teljesen kihasználva, de bőven bírom fentebb vinni ha a szükség azt kívánja. Összesen 15 milliárdot költöttem fizetésekre éves szinten, az Olympiakos csak 9-et. a PAOK 8-at- Tehát ezen a téren is bőven nagyobb lehetőségeim vannak mint nekik. Éves fizetés
bexinho: igen, a Pireusz rendesen le van már csúszva, de igazából már évek óta ilyenek, épphogy beférnek a legjobb 4-be. A Tyrnavos is azóta erős, mióta átvette Luis Enrique az irányítást. A PAOK szokott lenni az állandó riválisom. Azt viszont el kell hogy ismerjem,hiába a nagy erőfölény, még mindig tudok szoros meccseket játszani a nagyokkal, tehát soha nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy bajnok leszek, de nyilván mindig arra törekszem :-) -
Grat! Egy az egyben ugyanez történik nálam is (Fradi). Haza fronton erősek vagyunk, a nemzetközin sem vagyunk esélytelenek, de mégis jön egy erősebb, picivel jobb formában lévő csapat, és kiüt minket a BL hasonló szakaszában. Viszont az Olympiakos nagyon le van csúszva. A mentésemben folyamatosan BL résztvevők, és az utóbbi pár évben talán már harmadjára vagyunk velük egy csoportban. Mindig megizzadunk ellenük. -
ozbom #103072 Valaki játszott már a bolgár bajnokságban? -
Szépen elhúztál a mezőnytől, már senki sem tud megszorongatni. Mennyire versenyképes a klub anyagilag? Fizut mennyit adhatsz az Olympiakoshoz képest? -
sas96 #103070 Sziasztok,
gyors összefoglaló az utolsó 2 szezonomról.
Bajnokság 2022/2023
Görög Kupa 22/23
BL 22/23
Mint kiderült a későbbi döntős ejtett ki, ráadásul a meccs legvégén, 2-1-el mi lettünk volna aki továbbmegy. Ez van sajnos :-)
Bajnokság 2023/2024
Görög Kupa 23/24
BL 23/24
Hazai porondon már azért látszott hogy bőven erősebbek vagyunk úgy általában, ez a Görög Kupában erőteljesebben ki is jött. Viszont az újbóli BL kiesés ismét egy olyan csapat ellen, aki eljutott a döntőig, eléggé csalódás. Nem tudunk átjutni a saját árnyékunkon, függetlenül a hazai szenzációs eredményektől.
Nem tudom jelenleg hogy van-e értelme folytatni a mentést, mert jelenleg a legnagyobb gond hogy folyamatosan szétszedik a nagyok a csapatot és lehetetlen megtartani az összes legjobbamat. Ha mindenkit meg bírtam volna tartani azok közül akik már elmentek, már rég BL-t nyertem volna szerintem, legalábbis mindenképp a közelében lehettem volna. Most röviden ennyi lenne :-) Jó játékot mindenkinek! -
ozbom #103069 Ez igaz, de ha betöltenék annyi játékost. Egy nap egy hétig tartana. :D -
korbin555 #103068 Gyorsítás csak az adatok drasztikus csökkentésével lenne elérhető. Az visszalépés lenne, nem fejlesztés.
Így is van 51 ország, valamint betölthető negyed millió játékos.
-
ozbom #103067 De tudom a meccseket nézni 3D-ben. Legalább 6 éves konstrukció, hanem több. :D De nem is fogom fejleszteni semmilyen játékért. Ez megfelel nekem.
AMD athlon II X2 250 3GHz
4GB RAM
Radeon HD 5670 ddr5 512mb
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.09.03. 10:54:06 -
Lancelot1983 #103066 wow csak 1 bajnokság? akkor nagyon régi géped lehet, nem is tudod, gondolom akkor a meccseket sem nézni 3 db-ben -
Lancelot1983 #103065 igen, de van, hogy rengeteg csapat megváltoztatja mezének a színét és akkor már zavaró, ha más színű mez van ott -
A mezeket használhatod a korábbi verziókból, legfeljebb másik cég logója virít a mellkasukon. -
ozbom #103063 Az tényleg nem lenne rossz, hogy sok bajnokság és még gyors is a játék. De szerintem ezt nem fogják meglépni. Én 1 bajnokságot tudok betölteni, ha azt akarom, hogy gyors legyen a játék. Ha betöltök 3-4 vagy több bajnokságot, akkor már annyira belassul, hogy 1 szezon 1 hétig tart, ha van időm és kedvem játszani. -
Lancelot1983 #103062 kiegészítő nélkül kis túlzással nem is játszanék a játékkal, legalábbis mezek és címerek kellenek, majdhogy nem nagyobb örömöt okoz ezek beszerzése, és így fm csinosítgatása, mint maga a játék :) ja és igen még egy indok, hogy miért tavasszal veszem meg, a játékot, mert akkor számomra megfelelő mez mennyiség
én igazából fejlesztésnek azt szeretném, ha a világ összes nagy és közepes bajnokságát be lehetne tölteni (tudom ezekhez a játékosok gyártanak fájlokat, amik jók is) úgy, hogy közben villámgyors marad a játék 70 ligával is és így max noname bajnokságokban lennének szürke nevek -
Solt #103061 Ha jól rémlik a start időpontja, akkor egy 24 éves szériáról beszélünk... törvényszerű, hogy van egy csúcspont, majd hanyatlás. Itt most vagy tudnak valamit újítani, ennyi év után vagy többet forgatnak vissza a játékba és letesznek valamit az asztalra, vagy vissza csúszik teljesen rétegjátékká, ne adj isten eltűnik a süllyesztőben...
A kiegészítők meg nem tudom mennyire jó példák... magamból kiindulva 4-5 éve még vadásztam mindenféle kiegészítőt, ma pedig kizárólag az alap játékkal játszom, nulla kiegészítővel.