A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• kosheen
    üdv ismét, pár "éve" nem voltam, a játékot is hanyagoltam kissé nyáron.
    Még mindig FM14, még mindig Arsenal, 2023-ban járunk és még mindig nem fogok képet feltölteni, mert ahhoz nem értek :D

Az eddigi évtized legdurvább földbedöngölését csináltam a PL-ben, viszont a játék azért meg tud még lepni most is.
    Év játékosa - nem enyém
    Játékosok év játékosa - nem enyém
    Gólkirály - nem enyém
    Legjobb ifi játékos - nem enyém
    Az év gólja - nem enyém
    Legjobb kapus - nem enyém
    A szezon csapatában 2 játékosom kapott helyet.
    Az év edzője díjat azért csak behúztam, falnak is mentem volna ha még az se...

A szezon elején volt egy kisebb takarítás, 140 milláért adtam el játékost, bár ebből csak kettő volt rendszeres kezdő, Draxler ment 7 év után a Chelseabe 60 milláért, meg a balhátvédem szintén jópár év után a Portoba levezetni (poén, hogy egy kis japán gyereket is vitt a cselzi 20 milláért, úgy hogy játszott 5 kupameccset és ingyen jött)
    Az érkező oldal üres volt, 4 fiatal jött, az egyik 14 milláért, azzal a lendülettel ment is tovább kölcsön a Barcába, ott rúgott is 20 gólt, 1-2 évig még valószínűleg küldözgetem ide-oda fejlődni, de már most világklasszis statjai vannak.

A tavalyi fiaskót (BL győzelem nem lett meg) tehát ugyanannak a csapatnak kellett nagyjából megoldania.
    A keret egyben van viszonylag régóta, egyedül a hazai játékosok hiánya vált kissé zavaróvá, ezért 1-2 éve elkezdtem felvásárolni egy csomó ifit. Minden posztra 2 klasszis, korban is jó a gárda.
    Neymar és Ter stegen van 30 fölött, de 27 fölöttiből is csupán 6 van, a többiek pont jó korban vannak, már rutinosak, de még 5 évük simán van.

Szóval jó kerettel, 0 átigazolással indultam neki a szezonnak.

A végeredmény 30 győzelem, 8 döntetlen, 118 rúgott/24 kapott gól.
    A 98 pont nem klubrekord, 2 évvel ezelőtt 99 volt, de a veretlen bajnokság és az új gólrekord kárpótol ezért a kis bosszantó dologért.
    Az igazsághoz hozzátartozik azért, hogy becsúszott pár kifutott eredmény (ahogy visszanéztem nem is csak "pár")
    Derby - 9-0, Leicester - 7-0, Norwich - 7-0, Liverpool - 7-0

Az FA kupa meglett simán idén is.

A BL volt ugyebár a nagyobb falat, a bajnokságban közel egy évtizede nem akadt legyőzőnk.
    Atletico, PSV, Rapid Wien, könnyű csoport...utána is sétagalopp volt, kettős győzelmekkel jutottam túl a Hoffenheim(!), Lille, Celtic trión, a döntőben pedig a Chelsea fogadott, akik rutinos BL döntőzők.
    A 10 éves karrier során velük játszottunk 14/15-ben, 16-ban elődöntőben ejtettek ki, 18/19-ben mi őket, tavaly pedig épp ellenük vesztettünk 11-esekkel.
    Szóval emiatt is pikáns meccs volt, és annak meg különösen örültem, hogy a saját figyelmetlenségem miatt is, de 2 kezdőjátékos elment a mexikói válogatott meccsére és csak a döntő utáni napon értek vissza (az egyik végül is csak a kezdő támadóm volt, a másik meg a maga 72 millás árával a világ legértékesebb/legjobb játékosa :D). Gyakorlatilag így cserecsatár nélkül álltam ki a meccsre...
    szünetben 2-1, a vége előtt kicsivel egyenlített az épp tőlem igazolt Draxler, utána 92. percben mennybe mentem :D

Ezzel együtt a világ legjobb edzője is lettem, a Hall of fame tetején csücsülök.
    10 szezon alatt 7 BL győzelem, 9 bajnokság, 4 FA kupa, meg pár kis apróság még.

ifikkel, kölcsönjátékosokkal együtt 65 játékosom van, itt a 20 év körülieket, akiknek van még sok a szerződéséből kölcsönadom, a többieket ráverem majd valakire. Szezon végén jön majd egy kis vérfrissítés, néhány ifi már van olyan szinten, hogy a posztján 2. számú játékosként számításba vegyem, és a játéklehetőség miatt meg kell válnom az előtte lévő idősebbektől. A 28 év fölöttieket és 1-2 srácot aki nem saját nevelésnek tekinthető elengedek.

Mivel már szakmailag nehéz überelni a teljesítményt 2 opció között vacillálok.
    Anyagilag mindig van feljebb és a mostani 1,74-ről 3 milliárd euróra növelni a klub értékét, vagy pedig ligán belül csapatot váltani és az évek óta BL helyre odaérni képtelen Liverpoollal ledönteni a saját Arsenalos szobromat...

kösz h elolvastad