104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• bakkerman
    ennél az oldalnál azt írja,hogy november 4 amikor megkapod a kulcsot (azaz megjelenés napja),szóval előtte nem lehetne bétázni
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.08.30. 16:58:45
  • Rudee
    Én a 16-ot az instant gaming-en vettem, a 17 most 37,99 ott.
  • zyndar
    Ezekről tapasztalat?
  • bakkerman
    jó lenne előrendelni valami kulcsos oldalról hogy tolhassam a bétát,de elég húzós árak vannak :/
  • zyndar
    Az komoly, hogy 50 dolcsi a Steamen most előrendelve a '17.... Aki megveszi, honnan tervezi?
  • bakkerman
    egy Owner/Director mód. A kezelőfelületet se kéne drasztikusan átgondolni,meglehetne oldani.
  • korbin555
    Csak olyat ígérek, amit biztosan be is tudok betartani. Ez pedig nem rajtam múlik. Ha nem kell senkinek, azzal jön, hogy megszegtem a szavam. Legenda vagyok, a törzsgárda bízik bennem, ennek a primadonnának a sírdogálása sem hatott meg senkit. Az egyetlen reakció a posztján játszó kezdőjátékostól jött. Örült, hogy nem álltam le vele egyezkedni.
  • Lancelot1983
    ígérd neki, hogy eladod, és máshol játszhat majd többet, boldog lesz tőle, és amúgy sem szoktak kapkodni, ilyen tartalék játékosokért, úgy vettem észre, ha meg igen, akkor kicsit magasabb árat kérsz érte, amiért nem tudják elvinni
  • Rudee
    Néha ám az is segít, ha csak egyszerűen átállítod a csapaton belüli státuszát eggyel komolyabbra. Ha játszik is, akkor lenyugszik. Utána pár hónappal meg vissza lehet rakni.
  • korbin555
    Én nem dohányzom, de megértelek. Tavaly volt egy tartalékom, játszott 39 meccset, ebből 18x kezdőként. Nem volt elég neki, pedig annyit sem érdemelt volna. A nyikhaj októberben kezdte a rinyát, nem álltam szóba vele. Mégis mit ígérjek neki? Több játéklehetőséget? Nincs az az isten. Mintha mi sem történt volna, megkapta a lehetőséget, mint addig. Se többet, se kevesebbet. December elején megbékélt, jött a fehér zászlóval. Februárban 2 hétig nem volt meccs, megint rázendített. Májusban megint megbékélt. Aztán jöttem én, és a szezon utolsó meccse után elzavartam. Egy osztállyal lejjebb talált csapatot, ott first team player. Csak 3 hónap alatt annyit sem játszott, mint nálam tartalékként. És mégsem sír. Kevesebbet keres, kevesebbet játszik, és elégedett.
  • zyndar
    A kedvencem az volt, mikor 2 hónapos sérülésből felépült a csóka és másnap jött sírni, hogy mé' nem játszok edző bá!? Azt hiszem kimentem rágyújtani...
  • korbin555
    Kezdőnek 70%, kulcsembernek a tétmeccsek 90%án kezdenie kell. (És a kupameccs is tétmeccs, hát még a bajnoki.) Ez egyszerűnek tűnik, de nem garancia a békességre. A játékosoknak ugyanis lelke van. Vannak olyanok, akiknél könnyen elpattan a húr. 3 tulajdonság határozza meg, hogy kivel nehéz, vagy éppen könnyű kijönni. Pressure, professional, controversy. Ha ezek valakinél gyengék (a controversy magas), annál hamar kiborulhat a bili. A dühítő az, hogy akkor is jártathatja a pofáját, ha nincs igaza. Egyes emberek már csak ilyenek. Az ok nélkül panaszkodókat viszont én kivágom mint a macskát.
  • zorrobomber
    Erről jut eszembe: NB1-ben a játékosok tényleg amiatt rinyálnak, hogy nem játszanak a bajnokikon, és a BL meccsek kisebb súllyal esnek latba? Mert full legjobb játékosaim rinyálnak akik minden Bl meccsen kezdenek, az NB1-ben meg pihenőt kapnak, hogy miért nem kapnak first team soccert. Amúgy nagy kerettel szeretek játszani, de kicsit unalmas már ez a szélmalomharc, hogy mindig valamelyiknek baja van velem, holott bőven kapnak lehetőséget.

Az a baj, hogy a premier league-ben még érthető is ez, de NB1ben nincs elég bajnoki meccs, és nincs is szükség a legjobbak bevetésére, nyilván pihentetni fogom ha a Paks után a Napoli-hoz megyek idegenbe...
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.08.26. 09:24:21
  • bexinho
    Én is örülnék, ha lennének a 17-ben újítások. Jelenleg a 15-tel 2029-ben járok, idén még biztosan nem fogom abba hagyni. De ha olyan újítások kerülnének az új részbe, akkor megvenném tavasszal. Aminek kifejezetten örülnék:
    -időjárási körülmények miatt vagy szurkolói rendbontás miatt mérkőzés elnapolása
    -szponzori pénzügyekbe beleszólás, illetve lehetőséget adhatna a játék editoron keresztül, hogy valós szponzorokat is létrehozzunk
    -tehetségek gondozásának alaposabb kidolgozása: pl. 9-12 éves kortól jelenjenek meg generált játékosok, több korosztályos (u9, u12 ... stb) csapat jelenléte egy klubnál
    -ha már amúgy is teljesen randomszerűen ad a játék sárga lapokat, olykor becsúszhatna adott játékostípusoknál mezlevételért, vagy visszadumálásért sárga (akár kettős kiállítás, ahogy lejjebb a kolléga írta :) )
    -játékos leigazolásánál akár egy bemutatókép is lehetne, ahogy a mezt átveszi a menedzsertől (tőlünk) egy fénykép erejéig, vagy hogy bemutatják a közönségnek - sajtónak (ez lehet akár írásos formában is, hogy mennyien jelentek meg. Így egy kis súlya annak, hogy valaki sztárjátékos vagy sem)
    -még több bajnokság - vagy bajnokságok még alacsonyabb osztályai
    -lezárt szektorok, vagy néző nélküli mérkőzések büntetés esetén, szurkolói rendbontás akár ősi rivális rangadókon (ez akkor generálódna, ha csapatunk hazai pályán lép a gyepre, és rossz formában van)
    -stadion építésnél, vagy felújításnál stadiontervek, ahol akár mi választhatnánk (ha olyan befolyásosak vagyunk), mint a partnerklubok esetén
    -kaphatnánk legalább képet (ne csak szöveges formában), hogy hogyan is néz ki az edzőközpontunk

Első körben ezek jutottak eszembe. Lehet vitatkozni néhány ponttal, hogy mi tartozik egy manager játékba, vagy mi nem. De úgy gondolom, hogy a kulcsszó a "manager", ami sok mindent takarhat. Ha futball közeggel kapcsolatos, akkor ezek mind beleférnek.
  • zyndar
    Sajtótájékoztatók témáinak mélyítése, színesítése. De a fontosabb, hogy milyen párbeszéd mehet játékos és manager között. Ez harmatgyenge jelenleg.
  • sas96
    :D :D
  • Lópikula
  • zorrobomber
    lásd még:

• zorrobomber
    Szurkolói atrocitás:
    e téren én is úgy érzem, hogy sokat lehetne még fejlődni, értem én hogy nem a látvány a játék erőssége, de a változatosságon és körítésen még lehetne javítani, hogy jobban érződjön egy-egy kupameccs, vagy bajnoki súlya.
  • korbin555
    Néhány finomsággal lehetne színesíteni a játékot. Kettős kiállítást még nem láttam. Színészkedésért, időhúzásért, mezlevételért sárgát sem.(Pláne 2. után pirosat.) Lelátóra felzavart, majd több meccsről eltiltott menedzsert sem. Szurkolói atrocitás miatti pénzbüntetést sem.
    Viszont ebben a szezonban négyszer került víz alá a pályánk. Decemberben 2x.
  • Lópikula
    nem direkt...véletlen :)
  • zorrobomber
    pénzügyekbe, stadionépítésbe ennél jobban nem lesz beleszólás, ez menedzser játék, töbször ki volt már fejtve, az eltiltott játékos pályára küldése - ilyet ki csinál direkt?
  • Lópikula
    az engine teszem azt, vagy hogy beleugathatnék a szponzori dolgokba, a stadionépítésbe, hogy a pénzügyi részt jobban ki lehetne fejteni, hogy egy eltiltott játékost is pályára küldhetek max kapom a bant, a játékélmény, lelátói skiccek, soroljam?
  • Rudee
    Egy ilyen játékba mi lehetne áttörő újítás?
  • Lópikula
    Van már valami hír az FM 17ről a megjelenésén kívül? Idén se akarnak elárulni semmit a játékról, hanem kihúzzák a kiadás előtti utolsó hétig? Vagy megint annyira nem változtattak benne semmit, hogy nincs miről beszámolniuk? Én azt tervezem ha idén nem lesz áttörő újítás, nem veszem meg.
  • zorrobomber
    Az Arsenal-ból Liverpool-ba menés jó slusszpoén lenne :) Ennél már csak az volt jobb amikor nálam Benítez bajnokságot nyert az Arsenal-nak :D

Én csak egy képet dobok, idei első Bl csoport meccs, vagyis a lényeg (tavaly első kieséses körből a PSG vert ki, nem bánnék már én se egy Hoffenheim-et vagy hasonlót):
  • kosheen
    üdv ismét, pár "éve" nem voltam, a játékot is hanyagoltam kissé nyáron.
    Még mindig FM14, még mindig Arsenal, 2023-ban járunk és még mindig nem fogok képet feltölteni, mert ahhoz nem értek :D

Az eddigi évtized legdurvább földbedöngölését csináltam a PL-ben, viszont a játék azért meg tud még lepni most is.
    Év játékosa - nem enyém
    Játékosok év játékosa - nem enyém
    Gólkirály - nem enyém
    Legjobb ifi játékos - nem enyém
    Az év gólja - nem enyém
    Legjobb kapus - nem enyém
    A szezon csapatában 2 játékosom kapott helyet.
    Az év edzője díjat azért csak behúztam, falnak is mentem volna ha még az se...

A szezon elején volt egy kisebb takarítás, 140 milláért adtam el játékost, bár ebből csak kettő volt rendszeres kezdő, Draxler ment 7 év után a Chelseabe 60 milláért, meg a balhátvédem szintén jópár év után a Portoba levezetni (poén, hogy egy kis japán gyereket is vitt a cselzi 20 milláért, úgy hogy játszott 5 kupameccset és ingyen jött)
    Az érkező oldal üres volt, 4 fiatal jött, az egyik 14 milláért, azzal a lendülettel ment is tovább kölcsön a Barcába, ott rúgott is 20 gólt, 1-2 évig még valószínűleg küldözgetem ide-oda fejlődni, de már most világklasszis statjai vannak.

A tavalyi fiaskót (BL győzelem nem lett meg) tehát ugyanannak a csapatnak kellett nagyjából megoldania.
    A keret egyben van viszonylag régóta, egyedül a hazai játékosok hiánya vált kissé zavaróvá, ezért 1-2 éve elkezdtem felvásárolni egy csomó ifit. Minden posztra 2 klasszis, korban is jó a gárda.
    Neymar és Ter stegen van 30 fölött, de 27 fölöttiből is csupán 6 van, a többiek pont jó korban vannak, már rutinosak, de még 5 évük simán van.

Szóval jó kerettel, 0 átigazolással indultam neki a szezonnak.

A végeredmény 30 győzelem, 8 döntetlen, 118 rúgott/24 kapott gól.
    A 98 pont nem klubrekord, 2 évvel ezelőtt 99 volt, de a veretlen bajnokság és az új gólrekord kárpótol ezért a kis bosszantó dologért.
    Az igazsághoz hozzátartozik azért, hogy becsúszott pár kifutott eredmény (ahogy visszanéztem nem is csak "pár")
    Derby - 9-0, Leicester - 7-0, Norwich - 7-0, Liverpool - 7-0

Az FA kupa meglett simán idén is.

A BL volt ugyebár a nagyobb falat, a bajnokságban közel egy évtizede nem akadt legyőzőnk.
    Atletico, PSV, Rapid Wien, könnyű csoport...utána is sétagalopp volt, kettős győzelmekkel jutottam túl a Hoffenheim(!), Lille, Celtic trión, a döntőben pedig a Chelsea fogadott, akik rutinos BL döntőzők.
    A 10 éves karrier során velük játszottunk 14/15-ben, 16-ban elődöntőben ejtettek ki, 18/19-ben mi őket, tavaly pedig épp ellenük vesztettünk 11-esekkel.
    Szóval emiatt is pikáns meccs volt, és annak meg különösen örültem, hogy a saját figyelmetlenségem miatt is, de 2 kezdőjátékos elment a mexikói válogatott meccsére és csak a döntő utáni napon értek vissza (az egyik végül is csak a kezdő támadóm volt, a másik meg a maga 72 millás árával a világ legértékesebb/legjobb játékosa :D). Gyakorlatilag így cserecsatár nélkül álltam ki a meccsre...
    szünetben 2-1, a vége előtt kicsivel egyenlített az épp tőlem igazolt Draxler, utána 92. percben mennybe mentem :D

Ezzel együtt a világ legjobb edzője is lettem, a Hall of fame tetején csücsülök.
    10 szezon alatt 7 BL győzelem, 9 bajnokság, 4 FA kupa, meg pár kis apróság még.

ifikkel, kölcsönjátékosokkal együtt 65 játékosom van, itt a 20 év körülieket, akiknek van még sok a szerződéséből kölcsönadom, a többieket ráverem majd valakire. Szezon végén jön majd egy kis vérfrissítés, néhány ifi már van olyan szinten, hogy a posztján 2. számú játékosként számításba vegyem, és a játéklehetőség miatt meg kell válnom az előtte lévő idősebbektől. A 28 év fölöttieket és 1-2 srácot aki nem saját nevelésnek tekinthető elengedek.

Mivel már szakmailag nehéz überelni a teljesítményt 2 opció között vacillálok.
    Anyagilag mindig van feljebb és a mostani 1,74-ről 3 milliárd euróra növelni a klub értékét, vagy pedig ligán belül csapatot váltani és az évek óta BL helyre odaérni képtelen Liverpoollal ledönteni a saját Arsenalos szobromat...

kösz h elolvastad
  • sas96
    Lecsúszott...
  • korbin555
    A fenomenális gólok szerzőjét simán elengedtem szezon végén. Becsületes neve Jake Smith, kiemelkedő értéke a 12 first touch volt. A többi valahol 5 és 9 között. Játszott 22 meccsen, rúgott 4 gólt, ebből a két alábbi a párját ritkítja. A bombagólt ráadásul a gyengébbik lábával lőtte. Az fm néha szeret viccelődni.
  • LasDen #102991
    ezt a kapus vagy valaki tizenhatoson belül kirúgja a labdát és másik meg kapásból rádurrantja egészen sokszor lehet/lehetett látni fm-ben...

viszont az ollózós nagyon durva :DD
  • zorrobomber
  • korbin555

• Lancelot1983
    Keret

Ha nem lesz sérülés, akkor ez lesz a keretem az Olimpián. Nem akartam 23 évesnél idősebb játékost. De azért, így is elég erős nem? Dobogóra várom magunkat. Mondjuk egy csoportban vagyunk a címvédővel.
  • zorrobomber
    :D

A kedvenc azért még mindig:

Bónusz hozzá Faragó Ricsi hangja :)

Na jó, talán még egy versenyző, ez már spoilerben az igazán ínyenceknek:

Igazából keveset töltöttem fel, de minden gól kedves :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.08.20. 17:59:58
  • LasDen #102986
    azért annyira nem. Nem a Franciákkal döntőztek... :D
  • Rudee
    Akkord rakd meg a franciák 2020-as győzelmét, most még biztos jól fizet
  • bexinho
    Elég realisztikus a mentésem, amiben viszem a karrierem... :P
  • Lancelot1983
    Nem, a B csapatnak és az U19-nek is van külön menedzsere, egyedül az van kikötve, hogy ugyanazt a taktikát kell használniuk.
    Taktika
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.08.20. 15:21:51
  • Lancelot1983
    VdG 1. szezonösszegzés 3. rész:

Keret értékelés:
    Játékosok neve mellett a szám, hogy idény kezdetén hány évesek voltak, valamint nemzetiségük, ha nincs ott semmi, akkor portugálok és hogy hányszor voltak válogatottak a szezon kezdete előtt, illetve, hogy ha idén érkezett, akkor melyik csapattól és mennyiért.

Kapusok:

Joao Miguel, 20 éves:
    6,91-t kapott a bajnokságban, szerintem sokszor lepontozták, bajnokságban legtöbb megfogott és legtöbb hárított labda, ennek ellenére átlag pontszáma elég kicsi, én tökéletesen elégedett voltam vele, jövőre is első számú kapus lesz

Douglas, 32 éves brazil
    veterán kapus, kupákban kapott lehetőséget és egy bajnokin, vele is elégedett voltam jövőre marad 2. számú

Miguel Oliveira, 21 éves
    1. kupa meccset kapott jól védett azon, elvileg 3. számú, de tervezem, azt is hogy a 3 kapusomból kettő saját nevelés legyen, és a 3. számú az fiatal, lehet ő jövőre B csapatba megy és 3. számúnak egy fiatalabb jön fel

Védők:

Jobboldali:
    Bruno Gaspar, 22 éves 1-szeres U21-es válogatott
    1. számúnak gondoltam, de végül csak 2. számú lett belőle, sérülés miatt szorult ki, de amikor játszott jól játszott, bal oldalon is 16+5 meccs 7,09, angolai válogatottba is behívták 5-ször,

Pedro Correia, 28 éves,
    szépen bejátszotta magát kezdőnek, 24+1 meccs 7,19

Alvin Arrondel, 21 éves francia
    kupában játszott főleg, ott jól, a bajnokságban egy meccset kapott Porto ellen ott viszont nagyon gyenge volt

Baloldali:
    Dalbert, 21 éves brazil
    a sárga lap király 26+1 meccs 6,99 főleg támadásoknál volt aktívabb és a bajnokság kezdetén játszott jobban, később kicsit visszavett

Luís Rocha, 22 éves
    néhány meccs a bajnokságban és néhány a kupában, de nem nyújtott meggyőző teljesítményt

Középső:
    Josué, 23 éves 6-szoros U21-es válogatott
    25+1 meccsen 6,76 óriási forma hanyatláson ment keresztül elején nagyon stabil volt, végére nagyon kiengedett

Pedro Henrique, 22 éves brazil
    33 meccs 7,00 stabil volt 1-2 gyenge meccs azért becsúszott

Joao Afonso, 25 éves
    10+3 a bajnokságban és 8 a kupában 6,97 illetve 6,91 stabil, 1-2 gyengébb meccsel, de azért ennél kicsit több kéne

Dénis Duarte, 21 éves
    2 gyenge meccs a kupában

Lima Pereira, 21 éves
    2 viszonylag jó meccs a kupában

Középpályások:

Jobboldali:
    Ricardo Valente, 24 éves
    31+1 meccs 5 gól 5 gólpassz, 6,99 semmi extra ennél azért többet vártam tőle

Licá, 26 éves 5-szörös U21-es és 1-szeres válogatott, 350e Porto
    főleg csereként kapott lehetőséget, és inkább kupában játszott jobban, ő mondjuk sokakkal ellentétben az volt, aki a szezon végén lendült inkább formába, de összességében,így kevés volt, megfelelő ajánlat esetén mehet szerintem, érdeklődik iránta a Pacos és enyhén a Genk mondjuk nem hiszem, hogy túl sokat fizetnének érte, nem erről híresek ezek a csapatok

Baloldali:
    Alex, 23 éves
    elején volt egy 4 hónapos sérülése, amit még az én korszakom előtt szerzett, amikor felépüld, viszont fantasztikusan tért vissza, viszont talán ő volt az akinek a teljesítménye nagyot gyengült a végére, ennek ellenére is hozott egy 7,03-t 20+3 meccs alatt 3 gól 6 gólpassz

Matheus Carvallho, 23 éves brazil 5-szörös U20-as válogatott, 35e Barra de Tijuca
    13+7 meccs 5 gól 1 gólpassz, 6,95 ahhoz képest, hogy a segédeim nem értékelték sokra nem rossz, második számúként, talán azt hozta, amit én vártam tőle

Középső (védekező):
    Cafú, 22 éves
    27 meccs 1 gól 2 gólpassz, 7,46 szurkolók és én kedvencem is fantasztikusan játszott, szerintem ezzel mindent elmondtam

Bouba Saré, 25 éves elefántcsontparti
    24 meccs 2 gól 1 gólpassz 7,25 jobb volt, mint vártam jóval, kb nagyon hasonló játékot várnék a mindenkori labdaszerző védekező középpályásaimtól ezen a poszton

Lazic, 32 éves szerb, ingyen
    csak ha kezdőként számítok rá, akkor írt alá, így kénytelen voltam ezt belevenni a szerződésbe, pedig tudtam, hogy nagy esélye Cafú miatt nem lesz, a veterán szerb klasszisnak, aki előtte Metalurg Donyeckben játszott 22/9, 25/5, előtte Partizánban 30/6 mutatóval rendelkezett, de igazából nem nagyon lázadozott, elfogadta a szerepet, amit neki szántam és kitűnően játszott 9+13 meccs 7,23

Dani, 33 éves, 110e Setúbal
    sok lehetőséget nem kapott, kupában nagyon gyengén játszott, bajnokságban viszont felszívta magát, 7+2 meccs 2 gól 7,13

Joao Pedro, 22 éves
    kupában játszott főleg és egyszer a bajnokságban is elég gyenge teljesítményt nyújtott

Középső (támadó)
    Tozé, 22 éves 12-szeres U21-es válogatott
    29 meccs 9 gól 10 gólpassz 7,34-es átlag igazi vezéregyéniség volt, nem vártam, tőle ilyen szenzációs teljesítményt, de nagyon jó volt, hogy így játszott

Distéfano, 28 éves argentin, ingyen
    6+11 meccs 2 gól 6,89, kupában picit jobb volt, de összességében ez kevés, volt 1-2 nagyon jó meccse a több átlagos vagy gyenge

Támadók:
    Roland Linz, 34 éves osztrák, 20-szoros U21-es és 39-szeres válogatott, ingyen
    9+8 meccs 3 gól 6,61 borzasztó nagy csalódás, mind a játéka, mind a hozzáállása, nem csodálkoznék, ha megválasztanák az év legrosszabb igazolásának

Bruno Mendes, 21 éves brazil
    24+2 meccs 10 gól 2 gólpassz 6,95 jókor kezdett el lázadozni, hogy bár „rotation” szerződése van kezdő akar lenni, Linz úgy is borzasztó formában volt, így gondoltam miért ne adnám meg neki a lehetőséget Pacos ellen egyből góllal is hálálta meg a bizalmat és gondoltam Benfica ellen miért ne maradhatna, bár ott rosszul játszott következő meccsen Sporting ellen a kupában az ő góljával mentünk tovább, itt már reménykedtem, hogy a 3 csatáromból legalább egy használható lesz, bár utána sok gól nélküli meccs következett, de játékban sokkal jobb volt, mint Linz és végére meg is találta a góllövő cipőjét

Areias, 21 éves
    kupában 1+3, de semmi biztatót nem láttam tőle

3 kedvenc játékosom ebben az idényben:
    Cafú
    Tozé
    Joao Miguel
  • Rudee
    Az utánpótlás és tartalék csapatot is irányítod?